Conversies via verschillende apparaten opnemen in de kolom Conversies

Dit artikel is van toepassing op de vorige AdWords-versie. Bepaal welke AdWords-versie u gebruikt.

Als adverteerder wilt u alle conversies bijhouden die uw Google Ads-campagnes genereren, waaronder conversies die beginnen op het ene apparaat of in de ene browser en worden voltooid op een ander apparaat of in een andere browser. Als u de instelling 'Conversies via verschillende apparaten opnemen' gebruikt, kunt u deze conversies opnemen in de kolom 'Conversies' en hiermee rekening houden bij de door u ingestelde automatische biedstrategieën.

In dit artikel wordt beschreven hoe u conversies via verschillende apparaten kunt toevoegen aan de kolom Conversies en aan uw biedstrategie. Lees Over 'Alle conversies' voor meer informatie over conversies via verschillende apparaten.

Instructies

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het tabblad Hulpprogramma's en selecteer Conversies.
  3. Klik in het menu aan de linkerkant op Instellingen.
  4. Klik op Conversies via verschillende apparaten opnemen voor display-advertenties.
    • Vink het selectievakje aan als u deze conversies wilt opnemen in de kolom Conversies.
    • Verwijder het vinkje uit het selectievakje als u deze conversies niet wilt opnemen in de kolom Conversies.
  5. Klik op Opslaan.

Hoe het werkt

Google Ads biedt ondersteuning voor conversies via verschillende apparaten, zodat u conversies kunt bijhouden die worden gegenereerd wanneer iemand op een advertentie klikt, maar de conversie voltooit op een ander apparaat of in een andere browser of app. Voor campagnes in het zoeknetwerk en voor Shopping-campagnes worden conversies via verschillende apparaten automatisch meegeteld in de kolom Conversies.

Met de instelling 'Conversies via verschillende apparaten opnemen voor display-advertenties' kunt u conversies voor display-campagnes opnemen in de rapportagekolom 'Conversies'. Als u een automatische biedstrategie gebruikt die optimaliseert voor conversies, zoals doel-CPA (kosten per acquisitie), doel-ROAS (rendement op de advertentie-uitgaven) of ECPC (verbeterde kosten per klik), kunt u met behulp van deze instelling uw biedstrategie bovendien optimaliseren voor conversies.

Als u deze instelling uitgeschakeld laat, kunt u conversies via verschillende apparaten voor display-campagnes nog steeds zien in de kolommen 'Alle conversies' en 'Conversies via verschillende apparaten'.