Knytt flere Google Ads-kontoer til Google Analytics

Google Analytics 4 (GA4) har erstattet Universal Analytics (UA). 1. juli 2023 sluttet standard Universal Analytics-områder å behandle data. (Universal Analytics 360-områder med en aktiv bestilling får én behandlingsutsettelse, som utløper 1. juli 2024.) Det er viktig at du overfører Universal Analytics-områder til Google Analytics 4. Finn ut hvordan du går over til Google Analytics 4.

Hvis du administrerer mer enn én Google Ads-konto, kan du knytte disse kontoene til Google Analytics på flere måter.

Alternativ 1: Knytt Analytics til en Google Ads-managerkonto (MCC)

Fordeler

• Knytt Analytics sammen med alle Google Ads-kontoene du administrerer, i ett trinn.
  • Gjør endringer i handlinger og remarketinglister for viktige hendelser i managerkontoen.
  • Forenkle administrasjonen av importerte Analytics-mål og -transaksjoner, remarketinglister og statistikk for nettstedsengasjement samt eksporterte Google Ads-kostnadsdata for flere Google Ads-kontoer, ved å administrere dem i én managerkonto.
  • Knytt Analytics-områdene dine automatisk sammen med kontoer du legger til i managerkontoen din.

Når du bør knytte Analytics til en Google Ads-managerkonto (MCC)

• Du har ett eller flere Analytics-områder du ønsker å knytte til flere Google Ads-kontoer, og alle disse kontoene administreres via en Google Ads-managerkonto.
  • Du oppretter ofte nye Google Ads-kontoer som du vil at automatisk skal knyttes til de samme Analytics-områdene som de andre Google Ads-kontoene dine.
  • Du ønsker å bruke konverteringssporing via flere kontoer, remarketing via flere kontoer eller attribusjonsrapporter via flere kontoer i Google Ads.

Finn ut hvordan du kan knytte Google Analytics sammen med en Google Ads-managerkonto.

Flere tilknytninger til Analytics

Hvis en Google Ads-konto er knyttet til Analytics både direkte og via én eller flere managerkontoer, blir Analytics-datautvalgene både fra den direkte linken og managerlinken vist i den aktuelle Google Ads-kontoen.

Vi anbefaler at du fjerner alle direkte tilknytninger til Analytics så snart en administrert konto blir tilknyttet via en managerkonto, bortsett fra i disse tilfellene:

• Den administrerte kontoen inneholder en Analytics-remarketingliste: Hvis du fjerner tilknytningen mellom kontoen og Analytics, blir remarketinglisten avsluttet.
  • Du bruker ikke konverteringssporing via flere kontoer i den administrerte kontoen: Hvis du vil fortsette å importere Analytics-mål og -transaksjoner til enkeltkontoen, skal du ikke fjerne tilknytningen mellom kontoen og Analytics.
  • Det importeres visninger i Displaynettverket og avspillinger på YouTube fra Google Ads til multikanalstrakter i Analytics-kontoen: Hvis du fjerner den direkte tilknytningen til Analytics fra Google Ads-kontoen, blir ikke visninger i Displaynettverket vist i multikanalstrakter i Analytics. Denne funksjonen støttes foreløpig ikke for tilknytning via managerkontoen.

Alternativer for enkeltkontoer

Når du har knyttet Analytics til en Google Ads-managerkonto, kan du fortsatt gjøre følgende i de individuelle kontoene:

• endre hvilken Analytics-rapporteringsvisning du vil importere nettstedstatistikk fra
  • importere mål og transaksjoner direkte når du har knyttet enkeltkontoen til Analytics (med mindre du bruker konverteringssporing via flere kontoer i Google Ads)

Alternativ 2: Tilknytt flere Google Ads-kontoer via Analytics

Du kan velge å konfigurere tilknytningene til Analytics via Analytics, der du kan tilknytte flere kontoer samtidig.

Fordel

• Knytt en gruppe med administrerte Google Ads-kontoer til Analytics i ett trinn.

Når du bør tilknytte flere kontoer via Analytics

• Du ønsker ikke at alle Google Ads-kontoene dine som administreres via en Google Ads-managerkonto (MCC), skal knyttes til ett enkelt Analytics-område.
  • Du vil unngå at nye Google Ads-kontoer under managerkontoen automatisk knyttes til det samme Analytics-området.
  • Du vil ikke bruke konverteringssporing via flere kontoer, remarketing via flere kontoer eller attribusjon via flere kontoer (søketrakter).

Finn ut hvordan du knytter sammen eller fjerner tilknytningen mellom Google Ads og Analytics.