Välja ett marknadsföringsmål

Den här artikeln gäller den tidigare AdWords-upplevelsen. Ta reda på vilken AdWords-upplevelse du använder. Om du använder den nya AdWords-upplevelsen kan du läsa Om mål i den nya AdWords-upplevelsen.

När du skapar en kampanj i Display-nätverket finns det många funktioner att välja bland, och vi förstår om de många alternativen kan kännas överväldigande. Med marknadsföringsmål blir det enklare att välja, eftersom du kan se just de funktioner som är lämpligast för ett visst mål. Se dem som vägskyltar som hjälper dig att skapa en kampanj på ett mer effektivt sätt.

Det finns tre typer av marknadsföringsmål:

• Skapa medvetenhet
  • Påverka beslutsprocessen
  • Få kunderna att handla

Börja med att identifiera ett marknadsföringsmål för kampanjen och välj sedan ett eller flera underalternativ. Till exempel kanske du identifierar målet Få kunderna att handla och väljer sedan Ringa ditt företag. När du konfigurerar kampanjen visas funktioner, till exempel samtalstillägg, som är lämpliga för målet.

Vad förändras?

Hur du konfigurerar kampanjen. I stället för att se alla funktioner, ser du funktioner som är utformade för det aktuella marknadsföringsmålet.

Vad förändras inte?

Hur kampanjen fungerar. Bland annat följande områden är oförändrade:

• Tillgängliga funktioner. Hittar du inte din favoritfunktion? Leta upp den genom att klicka på Ytterligare alternativ.
  • Funktionalitet. Funktionerna fungerar på samma sätt som tidigare.
  • Rapportering. Diagram och tabeller fungerar som förut.
  • Din kontroll. Du kan ändra dina marknadsföringsmål när som helst.

Jämför marknadsföringsmål

Marknadsföringsmål När det ska användas Typer av funktioner
Skapa medvetenhet
  • När du lanserar ett nytt företag eller en ny produkt
  • När du expanderar ditt företag i ett nytt område
  • När du vill visa kunderna vad du erbjuder
Funktioner som hjälper dig att nå en bred målgrupp och maximera exponeringen, till exempel demografisk inriktning, inriktning på målgrupper inom intressegrupp och CPM-budgivning för synlighet
Påverka beslutsprocessen
  • När du säljer en produkt som kräver att du informerar kunden
  • När du vill visa att en produkt du säljer skiljer sig från liknande annonsörers erbjudanden
  • När du vill uppmuntra kunderna att utforska dina erbjudanden
Funktioner som hjälper kunderna att hitta olika produktalternativ, till exempel inriktning på målgrupper med köpavsikt och interaktiva annonser
Få kunderna att handla
  • När du vill hitta kunder som är nära att fatta ett köpbeslut, till exempel de som har fyllt i ett kontaktformulär eller hämtat faktablad
  • När du säljer en etablerad produkt eller tjänst
  • När du slutför en försäljning eller konvertering med kunder som är redo att agera
Funktioner som inleder köp- eller konverteringsprocessen, till exempel remarketing och budgivning med Konverteringsoptimeraren

Välj ett marknadsföringsmål

1. Logga in på ditt AdWords-konto på https://adwords.google.se.
  2. Klicka på knappen + Kampanj på fliken Kampanjer.
  3. Välj Endast Display-nätverket på rullgardinsmenyn.
  4. Sidan Välj kampanjinställningar öppnas. Ge kampanjen ett namn.
  5. Välj kampanjundertypen Marknadsföringsmål.
  6. Välj ett marknadsföringsmål och ett eller flera underalternativ. Du ser specifika funktioner för marknadsföringsmålet du har valt.

Använd remarketing oavsett marknadsföringsmål

1. Ange dina kampanjinställningar.
  2. Välj alternativet Intressen och remarketing när du skapar din första annonsgrupp.
  3. Klicka på rullgardinsmenyn Välj kategori och välj Remarketinglistor.
  4. (Valfritt) Markera rutan Använd dynamiska remarketingannonser.