Valg av markedsføringsmål

Denne artikkelen gjelder den forrige utgaven av AdWords. Finn ut hvilken utgave av AdWords du bruker. Hvis du bruker den nye utgaven av AdWords, kan du lese artikkelen Om mål i den nye utgaven av AdWords.

Når du oppretter en kampanje i Displaynettverket, har du mange funksjoner å velge blant, og det er forståelig om du føler deg overveldet av alle alternativene. Med markedsføringsmål blir det enklere å bestemme deg for hvilke av disse du skal velge, fordi du får veiledning i hvilke spesifikke funksjoner som er utformet for å gjøre det enklere å oppnå et bestemt mål. Du kan anse markedsføringsmålene som en rettesnor for effektiv oppretting av kampanjer.

Det fins tre typer markedsføringsmål:

• Skap bevissthet
  • Påvirk vurderingen
  • Utløs handling

For å komme i gang, identifiser markedsføringsmålet for kampanjen du lager, og velg deretter ett eller flere underalternativer. Du kan for eksempel velge «Utløs handling»-målet og deretter «Anrop til bedriften din». Når du konfigurerer kampanjen din, får du se funksjoner som egner seg for dette målet – for eksempel anropsutvidelser.

Hva endres?

Det som endrer seg, er måten du konfigurerer kampanjen din på. I stedet for at du ser alle funksjonene, får du se funksjoner som er utformet for markedsføringsmålet ditt.

Hva endres ikke?

Det skjer ingen endringer i måten kampanjene din fungerer på. Nærmere bestemt forblir følgende områder uendret:

• Tilgjengelige funksjoner: Finner du ikke en funksjon du ofte bruker? Du finner den ved å klikke på «Se flere alternativer».
  • Resultater: Funksjonene gir samme resultater som før.
  • Rapportering: Diagrammer og tabeller forblir de samme.
  • Kontrollmulighetene du har: Du kan når som helst endre markedsføringsmål.

Sammenligning av markedsføringsmål

Markedsføringsmål Når skal det brukes? Funksjonstyper
Skap bevissthet
  • når du starter en ny bedrift eller lanserer et nytt produkt
  • når du utvider virksomheten til et nytt område
  • når du presenterer tilbudene dine for kunder
funksjoner som gjør det enklere å nå ut til en bred målgruppe av forbrukere og få maksimal eksponering, for eksempel demografisk målretting, målretting mot interessemålgrupper og budgivning med synlig CPM
Påvirk vurderingen
  • når du selger et produkt som krever at du informerer kunden
  • når du selger et produkt som du ønsker å differensiere fra det lignende annonsører tilbyr
  • når du skal oppmuntre kundene til å utforske det du tilbyr
funksjoner som gjør det enklere for kunder som gjør undersøkelser, å finne alternative produkter, for eksempel målretting mot intensjonsmålgrupper og engasjementsannonser
Utløs handling
  • når du ønsker å finne kunder som er veldig nær en kjøpsavgjørelse, for eksempel kunder som har fylt ut et kontaktskjema eller lastet ned en brosjyre
  • når du skal selge et etablert produkt eller en etablert tjeneste
  • når du skal fullføre et salg eller en konvertering med kunder som er klare til å foreta seg noe
funksjoner du bruker for å sette i gang kjøps- eller konverteringsprosessen, for eksempel remarketing og budgivning med konverteringsoptimereren

Velg et markedsføringsmål

1. Gå til https://adwords.google.no, og logg på AdWords-kontoen din.
  2. Klikk på + Kampanje-knappen nedenfor Kampanjer-fanen.
  3. Velg Bare Displaynettverket fra rullegardinmenyen.
  4. «Velg kampanjeinnstillinger»-siden åpnes. Gi kampanjen din et navn.
  5. Velg undertypen Markedsføringsmål for kampanjen.
  6. Velg et markedsføringsmål og ett eller flere underalternativer. Du får se funksjoner som er spesifikke for markedsføringsmålet du velger.

Bruk remarketing med et hvilket som helst markedsføringsmål

1. Angi kampanjeinnstillinger.
  2. Velg Interesser og remarketing-alternativet når du oppretter den første annonsegruppen.
  3. Klikk på Velg kategori-rullegardinmenyen, og velg Remarketinglister.
  4. (Valgfritt) Merk av for «Bruk dynamiske remarketingannonser».