Een marketingdoel kiezen

Dit artikel is van toepassing op de vorige versie van AdWords. Bepaal welke versie van AdWords u gebruikt. Lees Over doelen in het nieuwe, verbeterde AdWords als u het nieuwe, verbeterde AdWords gebruikt.

Wanneer u een campagne in het Display Netwerk maakt, kunt u uit een overweldigend aantal functies kiezen. Marketingdoelen maken uw besluitvorming gemakkelijker, omdat u naar de specifieke functies wordt geleid die het beste aansluiten bij een bepaald doel. U kunt ze beschouwen als wegwijzers waarmee u uw campagne op efficiëntere en effectievere manier kunt opzetten.

Er zijn drie soorten marketingdoelen:

• Naamsbekendheid opbouwen
  • Productoverweging beïnvloeden
  • Actie stimuleren

Identificeer eerst uw marketingdoel voor de campagne die u opzet en selecteer vervolgens een of meer subopties. U kunt bijvoorbeeld het doel 'Actie stimuleren' kiezen en vervolgens 'Uw bedrijf bellen' selecteren. Terwijl u uw campagne opzet, krijgt u functies zoals oproepextensies te zien die geschikt zijn voor dit doel.

Wat verandert er?

De manier waarop u uw campagne opzet. U krijgt niet alle functies te zien, maar alleen de functies die aansluiten bij uw marketingdoel.

Wat verandert er niet?

De manier waarop uw campagne werkt. De volgende aspecten blijven gelijk:

• Beschikbare functies. Wordt een van uw favoriete functies niet weergegeven? Klik op 'Aanvullende opties weergeven' om de functie te vinden.
  • Prestaties. De functies presteren op dezelfde manier als voorheen.
  • Rapportage. Diagrammen en tabellen blijven ongewijzigd.
  • U behoudt de controle. U kunt uw marketingdoel op elk gewenst moment wijzigen.

Marketingdoelen vergelijken

Marketingdoel Wanneer gebruiken Soorten functies
Naamsbekendheid opbouwen
  • Een nieuw bedrijf starten of een nieuw product introduceren
  • Uw bedrijf uitbreiden naar een nieuw gebied
  • Klanten laten kennismaken met de producten en services die u aanbiedt
Functies waarmee u een brede doelgroep kunt bereiken en uw bereik kunt maximaliseren, zoals demografische targeting, affiniteitsdoelgroeptargeting en bieden op basis van zichtbare CPM.
Productoverweging beïnvloeden
  • Een product verkopen waarover u uw klanten uitgebreid wilt informeren
  • Een product verkopen waarmee u zich u wilt onderscheiden van wat vergelijkbare adverteerders aanbieden
  • Klanten aansporen de producten en services die u aanbiedt, verder te verkennen
Functies waarmee klanten die onderzoek doen, potentiële productopties kunnen vinden, zoals targeting op in-market-doelgroepen en engagement-advertenties.
Actie stimuleren
  • Klanten vinden die op het punt staan een aankoopbeslissing te nemen, bijvoorbeeld klanten die een contactformulier hebben ingevuld of een whitepaper hebben gedownload
  • Een product of service met een gevestigde naam verkopen
  • Een verkoop of conversie voltooien met klanten die klaar zijn om actie te ondernemen
Functies die het aankoop- of conversieproces starten, zoals remarketing en bieden via de Conversion Optimizer.

Een marketingdoel selecteren

1. Log in op uw AdWords-account via https://adwords.google.nl.
  2. Klik op de knop + Campagne op het tabblad Campagnes.
  3. Selecteer in het dropdownmenu de optie Alleen in het Display Netwerk.
  4. De pagina 'Campagne-instellingen selecteren' wordt geopend. Geef uw campagne een naam.
  5. Selecteer het campagnesubtype Marketingdoelen.
  6. Kies een marketingdoel en kies een of meer subopties. Er worden specifieke functies weergegeven voor het marketingdoel dat u heeft gekozen.

Remarketing gebruiken voor marketingdoelen

1. Kies uw campagne-instellingen.
  2. Selecteer de optie Interesses en remarketing wanneer u uw eerste advertentiegroep maakt.
  3. Klik op het dropdownmenu Categorieën selecteren en selecteer de optie Remarketinglijsten.
  4. (Optioneel) Vink het selectievakje aan naast 'Dynamische remarketingadvertenties gebruiken'.