Sådan vælger du et marketingmål

Denne artikel vedrører den forrige AdWords-oplevelse. Find ud af, hvilken AdWords-oplevelse du bruger. Læs Om mål i den nye AdWords-oplevelse, hvis du bruger den nye AdWords-oplevelse.

Når du opretter en kampagne på Displaynetværket, har du mange forskellige funktioner at vælge imellem, og det er helt naturligt, hvis du føler dig lidt overvældet af de mange muligheder. Marketingmål gør beslutningsprocessen lettere ved at lede dig hen til de specifikke funktioner, der fungerer bedst i forhold til et bestemt mål. Tænk på dem som pejlemærker, der hjælper dig med at oprette din kampagne mere effektivt.

Der er tre typer marketingmål:

• Opbyg kundebevidsthed
  • Påvirk kundeovervejelser
  • Få kunderne til at handle

Det første, du skal gøre, er at identificere dit marketingmål for den kampagne, som du er i gang med at oprette og derefter vælge en eller flere underordnede muligheder. Det kan være, at du identificerer dit mål som "Få kunderne til at handle" og derefter vælger "Ringer til din virksomhed". Når du konfigurerer din kampagne, kan du se funktioner, der er velegnede til dette formål, f.eks. opkaldsudvidelser.

Hvad ændrer sig?

Måden du opretter din kampagne på. I stedet for at se alle funktioner ser du nu kun de funktioner, der passer til dit marketingmål.

Hvad ændrer sig ikke?

Måden din kampagne fungerer på. Følgende områder ændrer sig ikke:

• Tilgængelige funktioner. Kan du ikke finde din foretrukne funktion? Find den ved at klikke på "Vis flere muligheder".
  • Effektivitet. Funktionernes effektivitet er den samme som før.
  • Rapportering. Diagrammer og tabeller ændres ikke.
  • Din kontrol. Du kan ændre dit marketingmål når som helst.

Sammenlign markedtingmål

Marketingmål Hvornår skal det bruges? Typer af funktioner
Opbyg kundebevidsthed
  • Ved start af en ny virksomhed eller lancering af et produkt
  • Når virksomheden udvider sit forretningsområde
  • Når du præsenterer kunderne for dine produkter eller tjenester
Funktioner, der hjælper dig med at nå ud til en bred målgruppe og maksimerer din eksponering, f.eks. demografisk målretning, målretning mod tilknytningsbaserede målgrupper og CPM-budgivning for synlige eksponeringer.
Påvirk kundeovervejelser
  • Når du sælger et produkt, der kræver, at du uddanner dine kunder
  • Når du sælger et produkt og vil sikre, at kunderne kan skelne det fra produkter, der tilbydes af lignende annoncører
  • Når du vil opfordre kunderne til at udforske det, du sælger
Funktioner, der hjælper søgende kunder med at finde potentielle produktmuligheder, f.eks. målretning efter målgrupper i markedet og engagementsannoncer.
Få kunderne til at handle
  • Når du vil finde kunder, som er meget tæt på en købsbeslutning, f.eks. dem, der har udfyldt en kontaktformular eller downloadet en hvidbog
  • Ved salg af et etableret produkt eller en tjeneste
  • Når du er ved at have opnået et salg eller en konvertering fra kunder, som er klar til at handle
Funktioner, der starter købs- eller konverteringsprocessen, f.eks. remarketing og budgivning vha. Konverteringsoptimering.

Vælg et marketingmål

1. Log ind på din AdWords-konto på https://adwords.google.dk.
  2. Klik på knappen + Kampagne på fanen Kampagner.
  3. Vælg Kun Displaynetværket på rullemenuen.
  4. Du kommer nu til siden "Vælg kampagneindstillinger". Navngiv din kampagne.
  5. Vælg kampagneundertypen Marketingmål.
  6. Vælg et marketingmål, og vælg en eller flere underordnede muligheder. Du kan nu se de funktioner, der er specifikke for det marketingmål, som du har valgt.

Brug remarketing sammen med et marketingmål

1. Vælg dine kampagneindstillinger.
  2. Vælg muligheden Interesser og remarketing, når du skal oprette din første annoncegruppe.
  3. Klik på rullemenuen Vælg kategori, og vælg Remarketinglister.
  4. (Valgfrit) Markér afkrydsningsfeltet ud for "Brug annoncer til dynamisk remarketing".