Mobiilimainonnan testin valmistautumisopas

Konversioseurannan käyttöönotto

Google Ads etsii malleja sovelluksesi arvokkaita käyttäjiä koskevasta konversiodatasta löytääkseen sovellukselle uusia arvokkaita käyttäjiä.

Siksi sinun on tärkeää seurata käyttäjien erilaisia interaktioita sovelluksessasi. Näin Sovelluskampanjoillesi kertyy lisää dataa, jonka pohjalta voidaan luoda malli, joka erottelee tavoitettasi vastaavat käyttäjät muista.

Tärkeää

Seuraa muitakin tapahtumia kuin vain ensisijaista tavoitettasi, kuten ostosten tekemistä. Laske mukaan kaikki tapahtumat, jotka johtavat konversioon ‒ myös tapahtumat, jotka on kirjattu tulleiksi muista kanavista. Näin Google Ads saa enemmän dataa, jonka avulla se voi tunnistaa arvokkaille käyttäjille tyypillisiä malleja.

Tutustu seurattaviksi suositeltuihin tapahtumiin valitsemalla jokin täällä näkyvistä kategorioista.

Miten konversioseuranta määritetään?

Seuraa Android- ja iOS-sovellustesi konversioita jollakin seuraavista:

Sopivan konversionseurantajakson valitseminen

Konversionseurantajakso tarkoittaa mainoksen klikkaamisesta konversiotapahtumaan kuluvaa aikaa. Kaikki seurantajakson aikana tapahtuneet konversiotapahtumat voidaan katsoa mainoksesi ansioksi. Määritä seurantajakso sen mukaan, miten kauan konvertoituminen tyypillisesti kestää. Ellet muokkaa tätä asetusta, jakson oletuskestona on 30 päivää.

Uusien käyttäjien laskeminen: sovelluksen asennukset vs. ensimmäiset avaukset

Pysyt ajan tasalla sovelluksen uusista käyttäjistä seuraamalla joko sovelluksen asennuksia tai ensimmäisiä avauksia. Asennus tarkoittaa sitä, kun käyttäjä lataa sovelluksesi laitteeseensa. Ensimmäinen avaus taas tapahtuu, kun käyttäjä avaa sovelluksesi ladattuaan sen. Kun seuraat uusia käyttäjiä, muista laskea konversioksi vain toinen näistä tapahtumista.

Jos käytät Google Playn kooditonta konversioseurantaa, Android-sovelluksen uudet käyttäjät lasketaan asennusten perusteella ja iOS-sovelluksen uudet käyttäjät sovelluksen ensimmäisten avauskertojen perusteella.

Muista, että kaikki konversioseurantaan (esim. konversioikkunaan) tehdyt muutokset voivat vaikuttaa jo käynnissä oleviin Sovelluskampanjoihin. Google Ads oppii konversioseurannan asetusten perusteella, millaiset käyttäjät konvertoituvat. Kun asetukset muuttuvat, oppiminen alkaa alusta.

Mail icon Haluatko Google Ads ‑vinkit ja ‑päivitykset suoraan sähköpostiisi? Tilaa parhaiden käytäntöjen uutiskirje.