Skapa effektiva sökannonser

Testa och optimera annonsbudskapet

Det är bara i teorin som välskrivna annonsbudskap är effektiva redan från början. Det är viktigt att införa en genomtänkt rutin för att testa sökannonser.

Obs!

Responsiva sökannonser testar kombinationer av annonser automatiskt. Läs om hur du utnyttjar detta format på bästa möjliga sätt.

Testa och återanvänd annonsbudskap med hjälp av annonsvarianter

Du kan lära dig mycket om vad användarna gillar och förbättra dina resultat genom att finjustera annonstexten, särskilt rubrikerna. Med annonsvarianter kan du enkelt skapa och testa varianter av dina annonser i flera kampanjer eller hela kontot samtidigt. Du kan till exempel testa hur det påverkar resultatet om du ändrar uppmaningen från ”Köp nu” till ”Köp i dag”. Eller så kan du testa att ändra rubriken till ”Ring nu för gratis kostnadsförslag” i flera kampanjer.

Det är viktigt att prioritera testningen där den gör störst nytta. Fundera över vilka delar av kontot som ger störst volym eller värde för dig. Du kan även koncentrera dig på de annonsgrupper som skulle gynnas mest av nya annonsbudskap.

Här följer några tips på hur du tar fram testrutiner som är hanterbara och repeterbara:

• Håll ordning. Ibland kan det räcka med en kalender som hjälp för att hålla dig till schemat. Dokumentera start- och sluttider.
  • Fastställ en testgräns och håll dig till den. Vänta tills du har tillräckligt många exponeringar för att kunna lita på resultaten.
  • Begränsa antalet element som du testar i annonserna. De olika varianterna bör vara så lika att du kan dra slutsatser utifrån skillnaderna.

Om du vill förstå vilken effekt ändringarna har innan du använder dem i en kampanj kan du använda kampanjexperiment så att du kan mäta testresultaten.

Ta reda på vad som fungerar för dig och dokumentera det du gör. Upprepa inte tester som du gjorde för ett halvår sedan. Ha ett syfte med dina tester. Gör som du lärde dig på naturvetenskapen i skolan: Formulera en hypotes, bevisa eller motbevisa den, dokumentera resultaten och testa igen.

Utvärdera annonsernas resultat utifrån de inkrementella exponeringar, klick och konverteringar som dina annonsgrupper och kampanjer får.

Med responsiva sökannonser kan du kvalificera dig för fler auktioner. Därför kan det hända att resultat och mätvärden på annonsnivå, exempelvis klickfrekvens och konverteringsfrekvens, inte ger en fullständig bild av resultaten. Ha detta i åtanke när du fokuserar på inkrementella exponeringar, klick och konverteringar för dina annonsgrupper och kampanjer i sin helhet. I många fall kan det leda till att du får exponeringar på en placering med låg klickfrekvens som du kanske inte har kvalificerat dig för tidigare. En hög klickfrekvens är inte slutmålet. Allt handlar om att förbättra dina resultat.

Vi rekommenderar att du använder kampanjexperiment om du vill ta reda på effekten av att lägga till responsiva sökannonser i befintliga kampanjer. Då kan du se övergripande förändringar i klick, kostnad per klick och konverteringar när du lägger till responsiva sökannonser i kampanjerna.

I slutänden kan du använda en kombination av resultatstatistik när du undersöker utfallet av dina annonstester. Det kan vara vilseledande att enbart titta på klick- eller konverteringsfrekvensen. Om systemet visar en annons oftare än en annan kan det innebära att annonsen som visas oftast är bättre på att få exponering i själva auktionen. Det är ofta ett starkt skäl att prioritera det annonsmaterialet.

Slutsats

Din annonstext representerar ditt varumärke för människor som söker på Google.se. Det är viktigt att förmedla rätt budskap. Skriv annonser som tilltalar människor när de söker.

Mail iconVill du få avancerade tips och uppdateringar från Google Ads direkt till inkorgen? Registrera dig för nyhetsbrevet Best Practices.