Effectieve zoekadvertenties maken

Advertentieboodschappen testen en optimaliseren

Goedgeschreven advertentieboodschappen zijn in eerste instantie alleen in theorie goed. Het is daarom belangrijk om een grondige testprocedure voor zoekadvertenties op te zetten.

Opmerking

Responsieve zoekadvertenties testen automatisch verschillende combinaties van advertenties. Meer informatie over hoe u het meeste kunt halen uit deze indeling

Gebruik advertentievarianten om advertentieboodschappen te testen en te herhalen

U kunt meer informatie over de voorkeuren van uw gebruikers krijgen en uw prestaties verbeteren door de advertentietekst (en met name uw koppen) verder te verfijnen. Met advertentievarianten kunt u eenvoudig varianten van uw advertenties maken en testen in meerdere campagnes of in uw gehele account. U kunt bijvoorbeeld testen hoe een wijziging van uw call-to-action van 'Koop nu' in 'Koop vandaag' van invloed is op uw prestaties. Of u kunt testen wat er gebeurt als u de kop 'Bel nu voor een gratis offerte' gaat gebruiken voor advertenties in meerdere campagnes.

U moet prioriteit geven aan tests op de plaatsen die het belangrijkst zijn. Bepaal welke gedeelten van uw account veel volume of waarde voor u genereren. U kunt zich ook richten op advertentiegroepen die het meeste baat hebben bij een nieuwe set advertentieboodschappen.

Hieronder vindt u een aantal tips voor het opzetten van een teststructuur die beheersbaar en herhaalbaar is:

• Werk georganiseerd. Zoiets eenvoudigs als een agenda kan u al helpen op schema te blijven. Documenteer begin- en eindtijden van experimenten.
  • Bepaal een testdrempel en houd daaraan vast. Wacht totdat er voldoende vertoningen zijn gegenereerd om zeker te zijn van de resultaten.
  • Beperk hoeveel elementen u in uw advertenties test. Maak de verschillende varianten vergelijkbaar genoeg zodat u lessen kunt trekken uit de verschillen.

Als u inzicht wilt krijgen in de impact van uw wijzigingen voordat u deze toepast op een campagne, kunt u campagne-experimenten gebruiken om uw testresultaten te meten.

Ontdek wat goed voor u werkt en houd uw bevindingen bij. Herhaal geen testes die u een half jaar geleden al heeft uitgevoerd. Test met een doel. Of zoals u het op school heeft geleerd: stel een hypothese vast, bewijs of weerleg die hypothese, documenteer het resultaat en test opnieuw.

Beoordeel het succes van uw advertenties aan de hand van de extra vertoningen, klikken en conversies die uw advertentiegroepen en campagnes opleveren.

Met responsieve zoekadvertenties komt u in aanmerking voor meer veilingen. Hierdoor geven prestaties en statistieken op advertentieniveau, zoals klikfrequentie en conversiepercentage, mogelijk geen compleet beeld van de prestaties. Richt u daarom op incrementele vertoningen, klikken en conversies die uw volledige advertentiegroepen en campagnes opleveren. Het kan vaak voorkomen dat u vertoningen weergeeft in een plaatsing met een lage klikfrequentie waarvoor u eerder niet in aanmerking kwam. Uiteindelijk heeft u niet als doel een hoge klikfrequentie te behalen, maar uw bedrijf te laten groeien.

We raden aan campagne-experimenten te gebruiken voor meer inzicht in de impact van het toevoegen van responsieve zoekadvertenties aan uw huidige campagnes. U kunt bekijken hoe het aantal klikken, de kosten per klik en het aantal conversies wijzigen als u responsieve zoekadvertenties aan uw campagnes toevoegt.

Uiteindelijk kunt u een combinatie van prestatiestatistieken gebruiken om de resultaten van uw advertentietests te beoordelen. Het kan misleidend zijn om alleen af te gaan op de klikfrequentie of het conversiepercentage. Als het systeem de ene advertentie vaker weergeeft dan de andere, kan dit betekenen dat de populaire advertentie grotere kans heeft vertoningen te winnen in de veiling zelf. Dat is vaak een goede reden om voorkeur te geven aan dit advertentiemateriaal ten opzichte van andere varianten.

Conclusie

Uw advertentietekst vertegenwoordigt uw merk voor consumenten die zoeken op Google. Het is daarom belangrijk om een geschikte boodschap op te stellen. Schrijf advertenties die mensen bereiken terwijl ze zoeken.

Mail iconWilt u geavanceerde tips en updates voor Google Ads rechtstreeks in uw inbox krijgen? Meld u aan voor de nieuwsbrief met best practices.