Studieguide inför testet Mobilannonsering

Formulera budskap som speglar ditt varumärke och dina produkter och tjänster

Människor använder Google på olika enheter i alla möjliga sammanhang. Denna guide för sökannonser hjälper dig att formulera budskap som speglar ditt varumärke.

Obs!

Responsiva sökannonser är utformade för att vara anpassningsbara och lättanvända. Läs om hur du utnyttjar detta format på bästa möjliga sätt.

Skapa annonstext som är intressant för människor oavsett enhet

Vi har sett att uppmaningar som är intressanta på en enhet ofta är intressanta också på andra. Annonstexten bör beskriva varför du har det kunderna letar efter. Fundera på vad som är mest intressant med din verksamhet och skapa annonser kring det.

Se hela vårt lager online | Vi har alla stora varumärken | 35 års kvalitetsservice
Annons www.example.com/
Vi har ett oöverträffat sortiment och unik service. Se själv på vår officiella webbplats.

Ett viktigt tips är att koppla annonsbudskapet till dina sökord. Visa att du har det kunderna letar efter genom att hänvisa direkt till deras söktermer.

Det är dock fortfarande en god idé att anpassa annonsupplevelsen till mobilanvändare. Led dem via mobilspecifika webbadresser till sidor på din webbplats som ger en bra upplevelse.

Fokusera på rubrikerna

Rubrikerna är det klickbara utrymmet i dina sökannonser. Det du skriver där ska väcka intresse för din annonstext, eftersom stora blå rubriker är mer framträdande än beskrivningstexten. Innehållet i och kvaliteten på dina rubriker är avgörande för resultatet av dina annonser.

Fokusera på rubrikerna när du testar dina annonser. Lägg vikt vid att skriva en så bra rubrik som möjligt. Välformulerade rubriker är den faktor som kan göra störst skillnad för resultatet.

Tips

Att använda versaler har oftast ingen särskild effekt på rubrikerna, så se vad som bäst passar dig och ditt varumärke bäst. Tänk dock på att inleda varje rubrik med en versal. Responsiva sökannonser kan visa rubriker i valfri ordning, och det är bäst att inleda varje rubrik med en versal.

Rubrikfälten ger upphov till en annan fråga om annonstexten: Var bör du placera uppmaningen? Det är en bra fråga, och det är precis sådant du bör testa när du optimerar dina annonsbudskap. Om du använder responsiva sökannonser behöver du inte fundera på det. Lägg till bra rubrikalternativ och låt systemet avgöra den bästa ordningsföljden. Tänk dock på att du bör inkludera viktig eller obligatorisk information i rubrik 1, rubrik 2 eller beskrivning 1. Den tredje rubriken eller den andra beskrivningen visas inte alltid.

Obs!

Kom ihåg att läsa våra rubrikpolicyer

Var uppmärksam på teckenbegränsningar

Du kan använda rubriker med 30 tecken, beskrivningar med 90 tecken och sökvägar med 15 tecken. Var kreativ när du använder detta utrymme. Skriv text som framhäver det som är viktigt för dig och dina kunder. Längre rubriker ökar sökannonsernas klickbara utrymme, men försök skapa rubriker som är olika långa. Kanske märker du att kortare rubriker fungerar bättre för människor som redan söker efter ditt varumärke. Om en eller två rubriker är kortare än den största tillåtna längden är det mer troligt att alla de tre möjliga rubrikerna visas. Prova med olika typer av sökord i ditt konto och se vad som fungerar bäst.

Underskatta inte värdet av sökvägsfälten. Webbadressen som syns i textannonser är ett viktigt sätt att visa människor var de hamnar. När du lägger till beskrivande sökvägsfält kan kunderna känna sig säkra på att de hittar vad de letar efter när de kommer till din webbplats.

Obs!

Sökvägsfälten måste inte matcha den exakta texten i den slutliga webbadressen. De ska bara hjälpa människor att förstå vad de kan förvänta sig av din målsida.

Tips

När du skapar kampanjer i Googles Display-nätverk rekommenderar vi att du lägger till en bild för att göra annonserna mer intressanta. Du kan nå en större målgrupp i GDN med responsiva displayannonser, där texten kombineras med en obligatorisk annonsbild som du väljer själv. Responsiva displayannonser ger ofta bättre resultat och maximerar avkastningen på din investering.

Nästa steg: Lägg grunden för bra annonsresultat

Registrera dig för nyhetsbrevet Best Practices och få avancerade tips och nyheter från Google Ads direkt i inkorgen.