Studieguide inför testet Mobilannonsering

Skapa annonstext som är intressant för användare oavsett enhet

Google används på en mängd olika slags enheter. Den här guiden för annonser i Google Ads hjälper dig att ta hänsyn till denna typ av användning.

Skapa annonstext som är intressant för användare oavsett enhet

Vi har sett att en uppmaning som är intressant på en enhet ofta är intressant även på andra enheter. Annonstexten bör beskriva varför du har det som användarna letar efter. Fundera på vad som är mest intressant med din verksamhet och skapa annonser kring det.

Se hela vårt lager online | Vi har alla stora varumärken | 35 års kvalitetsservice
Annons www.example.com/
Vi har ett oöverträffat sortiment och unik service. Se själv på vår officiella webbplats.

Tänk på att koppla annonsmaterialet till dina sökord. Visa att du har det användarna letar efter genom att hänvisa direkt till deras söktermer.

Det kan dock vara bra att anpassa annonsupplevelsen till mobilanvändare. Led dem via mobilspecifika webbadresser till sidor på din webbplats som ger en bra upplevelse. Om du vet att vissa uppmaningar eller erbjudanden fungerar särskilt bra på mobila enheter kan du använda annonsanpassare och vända dig direkt till mobilanvändare.

Var uppmärksam på teckenbegränsningar

Du kan använda tre rubriker med 30 tecken, två beskrivningar med 90 tecken och två webbadressfält med 15 tecken. Var kreativ när du använder detta utrymme. Skriv text som framhäver det som är viktigt för dig och dina användare. Längre rubriker ökar textannonsernas klickbara utrymme, men försök skapa rubriker som är olika långa. Kanske märker du att kortare rubriker fungerar bättre för personer som redan söker efter ditt varumärke. Om en eller två rubriker är kortare än den största tillåtna längden är det mer troligt att alla de tre möjliga rubrikerna visas. Prova med olika typer av sökord i ditt konto och se vad som fungerar bäst.

Underskatta inte värdet av sökvägsfälten. Webbadressen som syns i textannonser är ett viktigt sätt att visa användarna var de hamnar. När du lägger till beskrivande sökvägsfält kan användarna känna sig säkra på att de hittar vad de letar efter när de kommer till din webbplats.

Obs!

Sökvägsfälten måste inte matcha den exakta texten i den slutliga webbadressen. De ska bara hjälpa användarna att förstå vad de kan förvänta sig av din målsida.

Tips

När du skapar kampanjer i Googles Display-nätverk rekommenderar vi att du lägger till en bild. Det gör annonserna intressantare. Du kan nå en större målgrupp i GDN med responsiva displayannonser, där text kombineras med en obligatorisk annonsbild som du väljer själv. Responsiva displayannonser ger ofta bättre resultat och maximerar avkastningen på din investering.

Fokusera på rubrikerna

Rubrikerna är det klickbara utrymmet i dina textannonser. Det du skriver där ger en bra indikation på hur intressant annonstexten faktiskt är – den stora blå rubriken syns ju bättre än beskrivningstexten. Innehållet och kvaliteten på rubrikerna är avgörande för resultatet av dina annonser.

Fokusera på rubrikerna när du testar dina annonser. Lägg vikt vid att skriva bästa möjliga rubrik. Välformulerade rubriker är den faktor som kan göra störst skillnad för resultatet.

Om du har tre rubriker i dina annonser får du ytterligare en sak att tänka på: radbrytningen. I allmänhet radbryts rubrikerna på mobila enheter men inte på datorer. Det visas alltid ett lodrätt streck mellan rubrikerna.

En flexibel rubrik kan vara tilltalande på alla typer av enheter. Skapa inte rubriker som förutsätter en radbrytning, eftersom det inte går att veta exakt var raden bryts.

Tips

Att använda versaler har oftast ingen särskild effekt på rubrikerna, så se vad som bäst passar dig och ditt varumärke bäst. Tänk dock på att inleda varje rubrik med en versal. Responsiva sökannonser kan visa rubriker i valfri ordning, och det är bäst att inleda varje rubrik med en versal.

De tre rubrikfälten ger upphov till en annan fråga om annonstexten: Var bör du placera uppmaningen? Det är en bra fråga, och det är precis sådant du bör testa när du optimerar ditt annonsmaterial. Om du använder responsiva sökannonser behöver du inte fundera på det. Lägg till bra rubrikalternativ och låt systemet avgöra den bästa ordningsföljden. Tänk dock på att du bör inkludera viktig eller obligatorisk information i rubrik 1, rubrik 2 eller beskrivning 1. Den tredje rubriken eller den andra beskrivningen visas inte alltid.

Obs!

Kom ihåg att läsa våra rubrikpolicyer

Är du redo att börja skapa utökade textannonser? Kom igång nu.

Registrera dig för nyhetsbrevet Best Practices och få avancerade tips och nyheter från Google Ads direkt i inkorgen.