Skapa effektiva sökannonser

Formulera budskap som speglar ditt varumärke och dina produkter och tjänster

Människor använder Google på olika enheter i alla möjliga sammanhang. Den här guiden för sökannonser hjälper dig att formulera budskap som speglar ditt varumärke.

Obs!

Kom igång med att skapa responsiva sökannonser genom att läsa rekommendationen Lägg till responsiva sökannonser.

Skriv annonstext som är intressant för alla användare oavsett vilken typ av enhet de använder

Vi har sett att uppmaningar som är intressanta på en enhet ofta är intressanta också på andra. Annonstexten bör beskriva varför du har det kunderna letar efter. Fundera på vad som är mest intressant med din verksamhet och skapa annonser kring det.

Det kan dock vara bra att anpassa annonsupplevelsen till mobilanvändare. Led dem via mobilspecifika webbadresser till sidor på din webbplats som ger en bra upplevelse.

Testa olika långa rubriker

Du kan använda rubriker med 30 tecken, beskrivningar med 90 tecken och sökvägar med 15 tecken. Var kreativ när du använder det här utrymmet. Skriv text som framhäver det som är viktigt för dig och dina kunder.

Fokusera på rubrikerna när du testar dina annonser. Lägg vikt vid att skriva en så bra rubrik som möjligt. Välformulerade rubriker är den faktor som kan göra störst skillnad för resultatet.

Längre rubriker ökar sökannonsernas klickbara utrymme, men försök skriva olika långa rubriker. Kanske märker du att kortare rubriker fungerar bättre för personer som redan söker efter ditt varumärke. Om en eller två rubriker är kortare än den största tillåtna längden är det mer troligt att alla de tre möjliga rubrikerna visas. Testa med olika typer av sökord i ditt konto och se vad som fungerar bäst.

Obs!

Kom ihåg att läsa våra rubrikpolicyer.

Underskatta inte värdet av sökvägsfälten. Webbadressen som syns i en responsiv sökannons är en viktig indikation på var användarna kan vänta sig att hamna. När du lägger till beskrivande sökvägsfält kan kunderna känna sig säkra på att de hittar vad de letar efter när de kommer till din webbplats.

Obs!

Sökvägsfälten behöver inte matcha den exakta texten i den slutliga webbadressen. De ska bara hjälpa folk att förstå vad de kan förvänta sig av målsidan.

Överväg att använda automatiskt skapade tillgångar för att generera ytterligare rubriker och beskrivningar

Automatiskt skapade tillgångar är en inställning på kampanjnivå som hjälper dig att visa mer relevanta sökannonser genom att skapa anpassade rubriker och beskrivningar utifrån annonsens unika sammanhang, som din målsida, dina befintliga annonser och sökord. För annonsörer med tillgångar på engelska i USA och Förenade kungariket kan automatiskt skapade tillgångar även nyttja generativ AI för att skapa ännu fler tillgångar och göra dem bättre anpassade till användarnas sökfrågor.

När du har aktiverat inställningen kan du förbättra annonsstyrkan för dina responsiva sökannonser genom att ge dem fler rubriker och beskrivningar att välja mellan. Det kan vara tillgångar som skapas automatiskt av Google Ads eller tillgångar som du tillhandahåller. Med ledning av den aktuella sökfrågan visas den kombination av tillgångar som väntas ge bäst resultat i dina annonser. Om det finns automatiskt skapade tillgångar som du inte vill använda kan du välja att ta bort dem.

Gif showing the steps to use automatically created assets

Nästa steg: Lägg grunden till bra annonsresultat

Mail iconVill du få avancerade tips och uppdateringar från Google Ads direkt till inkorgen? Registrera dig för nyhetsbrevet Best Practices.