Advertentietekst schrijven die aantrekkelijk is voor gebruikers op verschillende apparaten

Mensen gebruiken Google op verschillende apparaten. Met behulp van deze handleiding voor advertenties in Google Ads kunt u rekening houden met dit gedrag op verschillende apparaten.

Schrijf advertentietekst die aantrekkelijk is voor gebruikers op verschillende apparaten

We hebben geconstateerd dat een pakkende call-to-action op het ene apparaat meestal ook pakkend is op andere apparaten. Benadruk in uw advertentietekst waarom u precies datgene biedt waarnaar de gebruiker op zoek is. Bepaal wat de sterke punten van uw bedrijf zijn en schrijf uw advertenties op basis van die informatie.

Bekijk onze enorme voorraad online | We verkopen alle grote merken | 35 jaar de beste klantenservice
Advertentie www.example.com/
Example biedt een ongeëvenaarde selectie en service. Bekijk het zelf op onze officiële site.

Dit is een belangrijk punt: koppel advertenties aan uw zoekwoorden. U wilt duidelijk aangeven dat u biedt waarnaar een gebruiker op zoek is door rechtstreeks te verwijzen naar zijn zoekterm.

Het is echter een goed idee om de functionaliteit aan te passen voor gebruikers op mobiele apparaten. Leid hen via mobielspecifieke URL's naar pagina's op uw site die goed werken op mobiele apparaten. En als u call-to-actions of aanbiedingen heeft die vooral goed werken op mobiele apparaten, kunt u advertentieaanpassers gebruiken om mobiele gebruikers direct aan te spreken.

Houd rekening met de tekenlimieten

U heeft drie koppen van dertig tekens, twee beschrijvingen van negentig tekens en twee URL-padvelden van vijftien tekens tot uw beschikking. Gebruik die ruimte op een creatieve manier. Neem boodschappen op die zijn gericht op datgene wat u en uw gebruikers belangrijk vinden. Langere koppen vergroten de klikbare ruimte in uw tekstadvertenties, maar probeer koppen van verschillende lengten te schrijven. Mogelijk blijkt dat kortere koppen beter presteren bij mensen die al op zoek zijn naar uw merk. De kans is ook groter dat alle drie mogelijke koppen worden weergegeven als één of twee koppen korter zijn dan de tekenlimiet. Test wat voor uw account werkt, samen met verschillende typen zoekwoorden in uw account.

Onderschat de waarde van uw padvelden niet. De URL die zichtbaar is in een tekstadvertentie, geeft de gebruiker een idee van waar hij terecht zal komen. Wanneer u beschrijvende padvelden toevoegt, weet de gebruiker zeker dat hij kan vinden wat hij zoekt wanneer hij wordt doorgestuurd naar uw site.

Opmerking

Uw URL-paden hoeven niet overeen te komen met de exacte tekst van uw uiteindelijke URL. Het URL-pad moet relevante content bevatten waardoor de gebruiker weet wat hij van uw bestemmingspagina kan verwachten.

Tip

Wanneer u campagnes maakt in het Google Display Netwerk (GDN), kunt u een afbeelding toevoegen om uw advertenties aantrekkelijker te maken. U kunt in het GDN een grotere doelgroep bereiken met responsieve display-advertenties waarin tekst wordt gecombineerd met een verplichte marketingafbeelding naar keuze. Responsieve display-advertenties genereren vaak betere resultaten en maximaliseren uw ROI.

Richt u op de koppen

Uw koppen zijn de klikbare ruimte in uw tekstadvertenties. Wat u in die ruimte plaatst, bepaalt grotendeels hoe aantrekkelijk uw advertentietekst is: grote, blauwe advertentiekoppen vallen meer op dan uw beschrijvingstekst. De content en kwaliteit van uw koppen zijn belangrijk en bepalen hoe goed uw advertenties presteren.

Richt u bij het testen voornamelijk op de advertentiekoppen. Concentreer u op het schrijven van de best mogelijke kop wanneer u uw advertenties opstelt en test. Aantrekkelijke koppen kunnen een groot verschil maken in de prestaties.

Met drie koppen in uw advertenties moet u rekening houden met een extra punt: het regeleinde. Over het algemeen worden koppen op mobiele apparaten weergegeven op twee regels en op desktops op één regel. In elk geval staat er een verticaal streepje tussen de koppen.

Een flexibele kop kan aantrekkelijk zijn op alle soorten apparaten. U kunt geen serie advertentiekoppen maken die uitgaan van een regeleinde, aangezien er geen garantie is dat de kop over twee regels wordt verdeeld.

Tip

Het gebruik van hoofdletters heeft doorgaans geen invloed op de prestaties van koppen, dus beslis wat het best bij u en uw merk past. De eerste letter van het eerste woord van elke kop moet echter wel een hoofdletter zijn. Responsieve zoekadvertenties kunnen uw koppen in elke gewenste volgorde weergeven en u kunt het eerste woord het best beginnen met een hoofdletter.

Omdat er drie kopvelden zijn, moet u zich ook afvragen waar u uw call-to-action plaatst. Dit is zeker iets wat u moet testen wanneer u uw advertentiemateriaal optimaliseert. Als u uw voordeel doet met responsieve zoekadvertenties, hoeft u zich hierover geen zorgen te maken. Voeg goede opties voor uw koppen toe en laat het systeem de ideale volgorde bepalen. Houd er echter rekening mee dat u gevoelige of verplichte informatie moet opnemen in kop 1, kop 2 of beschrijving 1. Uw derde kop of tweede beschrijving wordt mogelijk niet altijd weergegeven.

Opmerking

Lees ons beleid inzake koppen

Bent u er klaar voor om uitgebreide tekstadvertenties te maken? Ga nu aan de slag.

Meld u aan voor de nieuwsbrief 'Praktische tips' om geavanceerde tips van Google Ads en updates rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.