Studiemateriaal voor de Mobile Advertising-kennistest

Boodschappen opstellen die aansluiten bij uw merk en de producten en services die u aanbiedt

Mensen gebruiken Google op verschillende apparaten en om allerlei redenen. Met deze gids voor zoekadvertenties kunt u boodschappen opstellen die aansluiten bij uw merk.

Opmerking

Neem de aanbeveling 'Responsieve zoekadvertenties toevoegen' door om aan de slag te gaan met responsieve zoekadvertenties.

Schrijf advertentietekst die aantrekkelijk is voor gebruikers op verschillende apparaten

We weten dat een pakkende call-to-action op het ene apparaat meestal ook pakkend is op andere apparaten. Benadruk in uw advertentietekst daarom hoe u precies biedt waarnaar de gebruiker op zoek is. Bepaal wat de sterke punten van uw bedrijf zijn en schrijf uw advertenties op basis van die informatie.

Toch is het nog steeds een goed idee om de functionaliteit aan te passen voor gebruikers op mobiele apparaten. Leid hen via mobielspecifieke URL's naar pagina's op uw site die goed werken op mobiele apparaten.

Probeer koppen van verschillende lengten

U heeft koppen van 30 tekens, beschrijvingen van 90 tekens en URL-padvelden van 15 tekens tot uw beschikking. Gebruik die ruimte op een creatieve manier. Neem boodschappen op die gericht zijn op wat u en uw klanten belangrijk vinden.

Richt u bij het testen voornamelijk op de advertentiekoppen. Concentreer u op het schrijven van de best mogelijke kop wanneer u uw advertenties opstelt en test. Aantrekkelijke koppen kunnen een groot verschil maken voor de prestaties.

Langere koppen maken de klikbare ruimte in uw zoekadvertenties groter, maar probeer toch koppen van verschillende lengten te schrijven. Kortere koppen kunnen bijvoorbeeld beter presteren bij mensen die al op zoek zijn naar uw merk. De kans is ook groter dat alle 3 mogelijke koppen worden weergegeven als 1 of 2 koppen korter zijn dan de tekenlimiet. Test wat voor uw account het beste werkt, samen met verschillende typen zoekwoorden in uw account.

Opmerking

Raadpleeg ons beleid over koppen.

Onderschat de waarde van uw padvelden niet. De URL die zichtbaar is in een responsieve zoekadvertentie, geeft gebruikers een idee van waar ze terechtkomen. Als u beschrijvende padvelden toevoegt, weten de gebruikers zeker dat ze kunnen vinden wat ze zoeken als ze worden doorgestuurd naar uw site.

Opmerking

Uw URL-paden hoeven niet overeen te komen met de exacte tekst van uw uiteindelijke URL. Het URL-pad moet relevante content bevatten waardoor gebruikers weten wat ze van uw landingspagina kunnen verwachten.

Overweeg het gebruik van automatische componenten om extra koppen en beschrijvingen te maken.

Automatische componenten is een instelling op campagneniveau waarmee u relevantere zoekadvertenties kunt tonen. Dit doet u door aangepaste koppen en beschrijvingen te maken op basis van de unieke context van uw advertentie, waaronder uw landingspagina, bestaande advertenties en zoekwoorden. Voor adverteerders met Engelse componenten in de VS en het VK kunnen automatische componenten ook generatieve AI gebruiken om nog meer componenten te maken en deze beter af te stemmen op de zoekopdrachten van gebruikers.

Nadat u deze instelling heeft aangezet, kunt u de advertentiekwaliteit van uw responsieve zoekadvertenties verbeteren door ze meer koppen en beschrijvingen te geven waaruit kan worden geselecteerd, of dit nu componenten zijn die automatisch door Google Ads worden gemaakt of componenten die u aanlevert. Op basis van elke zoekopdracht wordt de combinatie van componenten die naar verwachting het best presteren, getoond in uw advertenties. Als u bepaalde automatische componenten niet meer wilt gebruiken, kunt u die verwijderen.

Gif showing the steps to use automatically created assets

Volgende: Het maximale uit uw advertenties halen

Mail iconWilt u geavanceerde tips en updates voor Google Ads rechtstreeks in uw inbox krijgen? Meld u aan voor de nieuwsbrief met best practices.