Mobiilimainonnan testin valmistautumisopas

Yrityksen brändiä, tuotteita ja palveluja kuvaavien viestien luominen

Googlea käytetään eri laitteilla kaikenlaisissa yhteyksissä. Tässä Hakumainoksia käsittelevässä oppaassa kerrotaan, miten voit luoda brändin mukaisia mainosviestejä.

Huomioitavaa

Aloita responsiivisten hakumainosten luominen tutustumalla Lisää responsiivisia hakumainoksia ‑suositukseen.

Luo mainostekstiä, joka toimii eri laitteilla

Voimme kokemuksesta sanoa, että jos toimintakehotus on houkutteleva yhdellä laitteella, se on sitä myös muilla laitteilla. Korosta mainostekstissäsi, miksi juuri sinä pystyt tarjoamaan käyttäjälle hänen etsimäänsä asiaa. Mieti, mikä yrityksessäsi on kiinnostavinta, ja rakenna mainos sen ympärille.

Mobiilikäyttäjille kannattaa silti luoda räätälöity versio. Ohjaa käyttäjät hyvän mobiilikokemuksen tarjoaville sivuille mobiililaitteille suunnattujen URL-osoitteiden avulla.

Kokeile eripituisia otsikoita

Käytettävissä on 30 merkin otsikoita, 90 merkin kuvauksia ja 15 merkin kenttiä URL-polkua varten. Käytä tila luovasti. Keskity asioihin, jotka ovat tärkeitä sekä sinulle että asiakkaille.

Testauksessa kannattaa keskittyä erityisesti otsikoihin. Kun luot ja testaat mainoksia, pyri kirjoittamaan mahdollisimman iskeviä otsikoita. Hyvillä otsikoilla voit vaikuttaa tuloksiin eniten.

Pitkät otsikot voivat suurentaa Hakumainosten klikattavaa aluetta, mutta pyri silti luomaan eripituisia otsikoita. Lyhyemmät otsikot saattavat vedota enemmän niihin, jotka jo etsivät brändiäsi. Lisäksi on todennäköisempää, että kaikki kolme otsikkoa näkyvät, jos yhdessä tai kahdessa niistä on sallittua vähemmän merkkejä. Testaa, mikä toimii tililläsi, ja muista testata myös erilaisia avainsanoja.

Hyvä huomata

Älä aliarvioi Polku-kenttien hyödyllisyyttä. Responsiivisessa hakumainoksessa näkyvä URL-osoite kertoo, minne mainoksen klikkaaja päätyy. Kuvaavat polut lisäävät käyttäjien luottamusta siihen, että he löytävät sivustolta etsimänsä.

Hyvä huomata

URL-polkujen ei tarvitse olla täysin samanlaisia kuin lopullisen URL-osoitteen. Polkutekstin tarkoitus on auttaa käyttäjää ymmärtämään, mitä hän voi odottaa näkevänsä laskeutumissivulla.

Luo lisää otsikoita ja kuvauksia käyttämällä automaattisesti luotuja elementtejä

Automaattisesti luodut elementit on kampanjatason asetus, joka parantaa Hakumainosten osuvuutta luomalla räätälöityjä otsikoita ja kuvauksia mainoksen yksilöllisen kontekstin (esimerkiksi laskeutumissivun, nykyisten mainosten ja avainsanojen) perusteella. Jos mainostajalla on Yhdysvalloissa tai Yhdistyneessä kuningaskunnassa näkyviä englanninkielisiä elementtejä, automaattisesti luotujen elementtien yhteydessä voidaan käyttää myös generatiivista tekoälyä. Näin mainostaja voi saada vielä enemmän elementtejä, ja ne voidaan räätälöidä paremmin hakulausekkeiden mukaan.

Kun asetus on käytössä, se voi auttaa parantamaan responsiivisten hakumainostesi vahvuutta tuomalla saataville enemmän otsikoita ja kuvauksia – ovatpa ne sitten Google Adsin automaattisesti luomia tai itse lisäämiäsi elementtejä. Mainoksissasi näkyy kunkin hakulausekkeen yhteydessä elementtiyhdistelmä, jonka ennustetaan tuottavan parhaat tulokset. Jos et halua käyttää tiettyjä automaattisesti luotuja elementtejä, voit poistaa ne.

Gif showing the steps to use automatically created assets

Seuraava: Menestyvien mainosten luominen

Mail icon Haluatko Google Ads ‑vinkit ja ‑päivitykset suoraan sähköpostiisi? Tilaa parhaiden käytäntöjen uutiskirje.