Skapa effektiva sökannonser

Skriva övertygande och autentisk annonstext

Det finns vissa rekommenderade metoder för att skapa bra annonstext som du bör ta hänsyn till när du skriver dina annonser. Du vill visa att du kan erbjuda dina kunder något utan att verka påträngande.

Skriv text som fokuserar på människors behov och fördelarna för dem

Det bästa sättet att visa värdet du erbjuder dina kunder är att fundera på deras behov och vilka fördelar de får. Människor föredrar annonser med budskap som viktiga för dem.

Obs!

Responsiva sökannonser är utformade för att vara anpassningsbara och lättanvända. Läs om hur du utnyttjar det här formatet på bästa möjliga sätt.

Fokusera på vad människor får när de besöker din webbplats. Det kan vara sådant som tillförlitlighet och trovärdighet (till exempel ”officiell webbplats”), stort utbud (till exempel ”se vårt sortiment”) och allt annat som människor kan vilja få när de besöker din webbplats. De specifika fördelarna skiljer sig åt mellan olika branscher, men fundera alltid på de tilltänkta kunderna redan när du börjar skriva annonstexten.

Utöver det du vet om ditt eget företag och dina kunder finns det många andra sätt att få reda på vad människor bryr sig om.

• Läs beteenderapporterna i Google Analytics och ta reda på vilka sidor på din webbplats som är mest intressanta för nya respektive återkommande användare.
  • Använd text från populära sidor på din webbplats som inspiration till annonstexten.
  • Använd söktermsrapporten för att se hur det gick för dina annonsbudskap jämfört med de faktiska sökningar som ledde till att annonserna visades.

Fundera över varför du skulle vilja bli kund hos ditt företag och gör allt du kan för att fånga detta i annonstexten.

Koppla din rubrik och beskrivningsrad till dina sökord

När du skriver rubriker och beskrivningsrader kan du prova att ta med text från dina sökord i annonsgruppen som används oftast. Det gör annonskombinationerna mer relevanta för dem som söker, vilket kan göra dina responsiva sökannonser mer effektiva.

Om det till exempel finns fem sökord i annonsgruppen och tre av dem får mer trafik, kan du prova att lägga till de tre sökorden i rubrikerna för att öka annonsstyrkan och förbättra resultatet av annonsen.

Fallstudie

Swoop logo

Swoop är ett av Kanadas ledande lågprisflygbolag och grundades 2018. Företaget ville få fler bokningar och öka sina intäkter i lönsam takt trots förändrade sökbeteenden. Därför valde man att använda responsiva sökannonser för att nå och engagera fler kunder med relevanta annonser. För att generera annonskombinationer som var relevanta för potentiella kunder inkluderade företaget sina mest lönsamma sökord i annonstexten. Det ledde till att Swoop ökade sina intäkter med 71 % och fick 61 % fler konverteringar.

Undvik generiskt säljspråk i annonserna. Använd specifika uppmaningar som människor kan relatera till.

När du väl har kommit på ett antal fördelar som kan tänkas tilltala dina kunder är det lätt att förstå varför generiskt säljspråk inte är så effektivt. Formuleringar som ”ring oss i dag” skapar en falsk känsla av brådska. Det innebär ingen direkt fördel för personen, så varför skulle hen vilja ringa just i dag?

Icke-specifika eller generiska uppmaningar (till exempel registrera dig i dag, boka i dag) leder ibland till mindre interaktion med annonserna. Annonser som förmedlar en känsla av brådska kan fungera bra, men de kan bli ännu bättre om du även berättar varför det är bråttom. Det kan vara effektivt att skriva ”rean tar slut om XX timmar” (med en nedräkning). Se till att det känns viktigt och värdefullt att skynda sig.

Offerter kostar oftast inget, så kunden kanske inte ser någon fördel med att just dina offerter är gratis. På samma sätt är det troligen bra för dig om potentiella kunder registrerar sig för ett nyhetsbrev, men den enskilda personen kanske inte ser det som en fördel. Det är bra med tydliga uppmaningar, men det som kunderna uppmanas att göra bör leda till en fördel för dem.

Till sist vill vi rekommendera dig att skriva erbjudanden som människor kan relatera till. Fundera över var i köpprocessen de befinner sig, utifrån deras sökfråga. Ta reda på när en användare hellre vill titta i produktsortimentet och när hen troligen är redo att köpa.

Bevaka annonsstyrkan för att se hur människor reagerar på dina annonser

Annonsstyrka ger dig framåtblickande återkoppling om hur väl dina rubriker och beskrivningar återspeglar attribut som är korrelerade till ett ökat resultat. Annonsstyrkan består av ett övergripande betyg på hur effektiv en annons är plus specifika åtgärder som kan förbättra den.

Tips

Försök öka annonsstyrkan för dina responsiva sökannonser till Bra eller Utmärkt genom att följa rekommendationerna. Annonsörer som förbättrar sina responsiva sökannonsers annonsstyrka från Dålig till Mycket bra får i snitt 12 % fler konverteringar.1

Lägg till kolumnen Annonsstyrka i annonsrapporterna för att se de sammanlagda betygen för dina annonser och hur du kan förbättra dem. Googles betyg är inte lika viktiga som dina affärsmätvärden, men den här kolumnen kan vara ett snabbt sätt att fokusera dina insatser.

Fallstudie

MyFlightSearch logo

Onlineresebyrån MyFlightSearch fokuserade på att skapa responsiva sökannonser med annonsstyrkan Bra och Utmärkt genom att ta med populära flygrelaterade sökord och använda unika rubriker. Genom att kombinera responsiva sökannonser med Smart Bidding kunde MyFlightSearch öka antalet konverteringar med 14 % och förbättra kostnaden per bokning med 15 %.

Granska tillgångsrapporten på kampanjnivå

Tillgångsrapporten på kampanjnivå hjälper dig att se vilka av dina tillgångar som kunderna tar till sig mest. Läs rapporten regelbundet för att optimera dina annonser. Byt ut rubriker och beskrivningar som fått resultatet Lågt mot nya som bygger på de rubriker och beskrivningar som fått resultatet Bäst. Behåll rubriker och beskrivningar som fått resultatet Bra och se hur det går för dem jämfört med de nya.

Nästa: Formulera budskap som speglar ditt varumärke och dina produkter och tjänster

1. Googles interna data

Mail iconVill du få avancerade tips och uppdateringar från Google Ads direkt till inkorgen? Registrera dig för nyhetsbrevet Best Practices.