Tips til optimalisering av salg på nettet

Avanserte verktøy for salg på nettet

Kjør Shopping-kampanjer for å markedsføre butikksortimentet

Med en Shopping-kampanje kan du organisere og kjøre tilpasset markedsføring av hele produktsortimentet ditt gjennom Google Ads. På denne måten kan du – som detaljist – oppnå flere salg og spare tid på organisering av produktlageret.

Hvis du bruker Shopping-kampanjer i stedet for søkeord, må du konfigurere en produktfeed i Google Merchant Center. Google bruker denne feeden for å vise annonser (kalles for Shopping-annonser) med et bilde av varen din, prisen på denne samt butikknavnet ditt. Her er noen av fordelene du får med Shopping-kampanjer:

• Mer trafikk og flere potensielle salg: Mange bedrifter oppnår betydelig høyere klikkfrekvenser (CTR) med Shopping-annonser enn med tekstannonser som vises i de samme plasseringene etter handlerelaterte søk på Google.
  • Mer kvalifiserte potensielle kunder: Du kan øke kvaliteten på de potensielle salgene ved å plassere produktinformasjon i annonsene dine, slik at kundene kan treffe enda mer veloverveide kjøpsbeslutninger. Da øker sannsynligheten for at kundene kjøper noe på nettstedet ditt.
  • Automatisert målretting: I Shopping-annonser brukes produktattributtene du anga i datastrømmen, ikke søkeord, for å vise annonsene dine ved relevante søk.
  • Større rekkevidde: Flere av Shopping-annonsene dine kan bli vist for et gitt kundesøk, og en Shopping-annonse og en tekstannonse kan også bli vist samtidig, dersom de er relevante. På denne måten kan du doble rekkevidden du oppnår med ett enkelt søk.

For at du skal kunne kjøre Shopping-kampanjer, må du ha en Google Merchant Center-konto som er knyttet sammen med Google Ads-kontoen din.

Finn ut hvordan du konfigurerer Shopping-kampanjer.

Bruk remarketinglister for å nå ut til returnerende besøkende

Med remarketing kan du vise annonser til folk som tidligere har besøkt nettstedet ditt. Dette er en flott løsning for bedrifter som ønsker høyere avkastning, fordi returnerende besøkende kan være mer mottakelige for annonsene og spesialtilbudene deres. Hvis du skreddersyr budskapet etter det som appellerer til returnerende kunder, kan du få dem tilbake til nettstedet ditt og øke salget.

Du konfigurerer remarketing ved å sette inn en kodebit (kalles for en remarketing-tag) på alle sidene på nettstedet ditt. Når folk som er på handel kommer innom nettstedet, blir de så lagt til i remarketinglisten din. Deretter kan du sette sammen en remarketingkampanje med et skreddersydd budskap som bare vises til de som står på denne listen.

Hvem som skal legges til i en remarketingliste, kan du definere på flere måter. Du kan sette sammen lister over folk som har vært innom en bestemt side, eller du kan lage mer avanserte lister ved hjelp av maler og regler. Her følger noen vanlige typer av remarketinglister:

• Generelle besøkende på nettstedet: Den enkleste måten å drive remarketing på, er å nå ut til alle som besøker nettstedet ditt. Det vil si at alle som besøker nettstedet, kan se remarketingannonsene dine. Dette er det enkleste utgangspunktet for remarketinglister – folk som har uttrykt interesse for merkevaren din ved å besøke nettstedet ditt.
  • Produktkategorier: Hvis du vil presentere annonser for ulike produkter, kan du lage en remarketingliste for de mest populære produktkategoriene. Slik kan du lage skreddersydde annonser for brukere som har vært innom den aktuelle delen av nettstedet.
  • Kunder som forlater handlekurven: Med remarketing kan du vise annonser som er målrettet mot folk som har lagt varer i handlekurven, men ikke gjennomført noe kjøp. Ettersom disse kundene ofte er nære ved å treffe en kjøpsbeslutning, kan det lønne seg å nå ut til dem og gi dem et lite dytt i rett retning.

Finn ut hvordan du oppretter remarketinglister.

Bruk sporing av netthandel for å se hva de besøkende kjøper på nettstedet

Hvis du bruker Analytics, kan du via sporing av netthandel finne ut hva besøkende kjøper på nettstedet ditt, blant annet:

• Produkter: Se hvilke produkter de kjøper, hvor mange av disse produktene de kjøper samt inntektene disse produktene kaster av seg. Med denne informasjonen kan du danne deg et bilde av hvilke produkter som selger, og, som en logisk slutning av dette, hvilke produkter som er best egnet for kundebasen din, og hvilke du understøtter med de beste markedsføringstiltakene. En produkt med lave salgstall er ikke nødvendigvis et dårlig produkt – kanskje er det bare markedsføringen som er under pari.
  • Transaksjoner: Her kan du se inntekten per transaksjon samt antallet produkter per transaksjon. Hvis for eksempel antallet produkter per transaksjon er lavere enn du skulle ønske, kan du kanskje dra nytte av å tilby bedre mengderabatter eller fjerne fraktkostnadene hvis kundene handler for et gitt minstebeløp.
  • Tid før kjøp: Her kan du se antallet dager og besøk det tar å gjennomføre et kjøp, fra den siste kampanjen frem til transaksjonen er fullført. Hvis salgssyklusene dine er stabile, eller hvis de forutsigbart går opp og ned basert på produkt eller sesong, kan du for eksempel bruke denne informasjonen (sammen med prognoser for salg totalt) til å lage pålitelige inntektsprognoser. Hvis kundene har for vane å besøke nettstedet ditt flere ganger før de kjøper noe, bør du kanskje vurdere å utforme det på en annen måte, slik at kundene tas raskere til kjøpssidene. Du kan også tilby funksjoner der kundene kan sammenligne produktene og prisene du har, med tilsvarende som tilbys av konkurrenter.