Vinkkejä verkkomyynnin optimointiin

Lisätietojen hankkiminen myynnin seurantaa varten

Konversioseurannan toiminnan varmistaminen

Konversioseuranta on tärkeä osa Google Adsin tulosten mittausta. Se on yksinkertaisin tapa selvittää, miten usein mainostesi klikkaukset johtavat myyntiin ja miten paljon kyseiset konversiot maksavat. Tämä puolestaan auttaa arvioimaan sijoitetun pääoman tuottoprosenttia.

Konversioseurannan käyttäminen edellyttää pienen koodinpätkän lisäämistä sivulle, jonka asiakas näkee myyntitapahtuman jälkeen. Varmista, että olet määrittänyt seurannan ohjeiden mukaan, jotta konversiotiedot näkyvät oikein.

Varmista, että olet määrittänyt konversioseurannan oikein:

Analyysien tarkentaminen segmentoinnin avulla

Refining and segmenting your data

Google Adsin avulla voit analysoida ja arvioida tehokkuustietojasi eri tavoilla ja tarkastella vaivatta ja tarkasti haluamiasi tilastoja. Jakamalla tarkasteltavia tietoja pienemmiksi osa-alueiksi näet entistä tarkemmin, mikä on tuottavaa ja mihin kannattaisi sijoittaa lisää.

Seuraavassa esitetään joitain kysymyksiä, joihin voit saada vastauksia tarkentamalla ja segmentoimalla tietojasi:

• Mistä sijainneista tuleva liikenne on tuottoisinta? Selvitä, miten mainontasi tehokkuus vaihtelee sijainneittain tarkastelemalla konversiotietojasi maantieteellisen sijainnin mukaan. Jos huomaat tietyiltä alueilta tulevan liikenteen olevan kannattavampaa kuin muilta, näihin sijainteihin kannattaa ehkä sijoittaa aiempaa enemmän.
  • Mihin aikaan tapahtuvat käynnit sivustossa johtavat useimmiten myyntiin? Selvitä, miten sivustosi tehokkuus vaihtelee vuorokaudenajan, viikonpäivän tai jonkin muun ajanjakson mukaan. Jos huomaat, että tiettyyn aikaan tai tiettyinä päivinä sivustoosi saapuva liikenne johtaa keskimääräistä useammin myyntiin, varmista, että mainoksillasi on mahdollisimman hyvä näkyvyys kyseisinä aikoina.
  • Miten tehokkuus vaihtelee laitteen mukaan? Vertaa eri laitteiden välistä tehokkuutta ja selvitä, saatko parhaan tuoton tietokoneessa, tabletissa vai matkapuhelimissa näytettävistä mainoksista.
  • Minkälaisia konversioita saat? Segmentoi raporttisi Konversion nimi-, Konversioluokka- ja Konversion lähde ‑segmenttien mukaan, jotta saat entistä paremman kuvan siitä, miten tehokkuutesi vaihtelee kunkin seuraamasi konversiotyypin mukaan.

Lue lisätietoja siitä, miten voit tarkastella tietojasi segmenttien mukaan tai luoda muokattuja sarakkeita, joiden avulla voit pitää nämä segmentit sarakkeina raporteissasi.

Analyticsin käyttäminen sivuston käyttäjien toiminnan seuraamiseen

Google Analytics voi auttaa sinua ymmärtämään sivustosi asiakasvirtaa kokonaisuudessaan pelkkien konversioiden seuraamisen sijasta. Se on erinomainen tapa mitata kävijöiden toimintaa sivustollasi eli muun muassa sitä, kuinka monta henkilöä kävi sivustollasi, mistä he tulivat sinne ja kuinka paljon aikaa he viettivät siellä.

Seuraavassa on muutamia esimerkkejä asioista, joita voit selvittää Analyticsin raporttien avulla:

• Houkuttelenko oikeanlaisia kävijöitä? Yleisöraportit sisältävät sivustosi kävijöihin liittyviä lisätietoja, kuten kohderyhmätiedot sekä sijainnin, kielen ja laitteen tiedot. Näiden tietojen avulla voit luoda entistä paremmin kohdistettuja mainoksia ja parantaa mainostesi osuvuutta.
  • Mistä kävijät tulevat? Hankintaraporttien avulla voit vertailla eri lähteistä tulevaa liikennettä. Raporteissa on tietoja Google Ads -kampanjan liikenteen lisäksi Google Adsin ulkopuolella saapuvasta liikenteestä. Voit käyttää näitä tietoja panostaaksesi lähteisiin, joista tulee laadukasta liikennettä.
  • Mitä kävijät tekevät sivustollani? Toimintaraporttien avulla voit kehittää sivustosi sisältöä siten, että se vastaa entistä paremmin kävijöidesi tarpeita ja odotuksia. Voit esimerkiksi selvittää, katseltiinko sivuja monta kertaa vai poistuivatko käyttäjät sivustoltasi heti.
  • Kuinka paljon saan tuloja? Verkkokaupan seurannan avulla näet, miten paljon tuloja saat Google Ads -liikenteestä, maksuttomasta liikenteestä ja muista viittauslähteistä.

Linkittämällä Google Analytics ‑tilisi Google Ads -tiliisi voit tarkastella Google Adsin klikkaus- ja kustannustietoja rinnakkain Analyticsin sivuston sitoutumistietojen kanssa.