Skapa en lightbox-annons

Lightbox-annonser fyller det tillgängliga annonsutrymmet genom att responsivt kombinera dina annonstillgångar, som videor, bildgallerier och kartor. Lightbox-annonser kan innehålla flera videor och bildgallerier samt kombinationer av dessa. I den här artikeln beskriver vi hur du konfigurerar och redigerar lightbox-annonser. Om du vill ha en produktöversikt kan du börja med att läsa Om lightbox-annonser.

Konfigurera din kampanj och budgivning

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

Lightbox-annonser visas i kampanjer i Display-nätverket med marknadsföringsmålet Övervägande av produkt och varumärke.

Anvisningar

Så här skapar du lightbox-annonser när du har konfigurerat din kampanj:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Annonser och tillägg på sidmenyn.
  3. Klicka på den blå plusknappen och välj Lightbox-annons.
  4. Skapa upp till tio kort till din annons. Skapa ett första kort genom att klicka på Bilder eller Videor, eller på Börja med ett flödeskort om du har länkat ett flöde till dina kampanjinställningar.
    • Lägg till nya bildtillgångar genom att klicka på Sök på webbplats, Ladda upp eller Senast använda. Du kan lägga till upp till tio bilder på varje gallerikort.
    • Lägg till nya videotillgångar genom att klicka på Sök på YouTube, Ladda upp eller Senast använda. Varje video måste ha ett eget kort.
    • Lägg till ett produktgalleri från ditt Google Merchant Center-flöde genom att länka det till din kampanj och klicka på Börja med ett flödeskort.
  5. Klicka på Spara.
  6. Lägg till bildtexter, uppmaningar och länkar till dina bilder, eller startbilder till dina videor, genom att utöka korten i panelen till vänster. Du kan se dina ändringar i förhandsgranskningen till höger.
  7. Lägg till ytterligare kort genom att klicka på den blå plusknappen Kort och välja Bildgalleri, Videokort, Flödeskort eller Kartkort.
  8. Du kan också lägga till en logotyp och upp till tio budskap eller uppmaningar för att ge mer information om ditt företag eller uppmuntra till handling, till exempel ”köp nu” eller ”besök webbplatsen”.
  9. Spara annonserna för att skicka dem till granskning. Lightbox-annonserna börjar visas när de har godkänts.