Studiemateriaal voor de Display Advertising-kennistest

Een lightbox-advertentie maken

In lightbox-advertenties worden uw advertentie-items, zoals video's, afbeeldingengalerijen en kaarten, op responsieve wijze gecombineerd om de beschikbare advertentieruimte te vullen. Lightbox-advertenties kunnen meerdere video's of afbeeldingengalerijen bevatten, of een combinatie hiervan. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u lightbox-advertenties kunt instellen en bewerken. Als u een productoverzicht wilt zien, bekijkt u eerst Over lightbox-advertenties.

Uw campagne en biedingen instellen

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

Lightbox-advertenties worden weergegeven in campagnes in het Display Netwerk met de marketingdoelstelling 'Product en merkoverweging'.

Instructies

Nadat u uw campagne heeft ingesteld, kunt u lightbox-advertenties maken. Ga hiervoor als volgt te werk:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu op Advertenties en extensies.
  3. Klik op de blauwe plusknop en selecteer Lightbox-advertentie.
  4. Maak maximaal tien kaarten voor uw advertentie. Klik op Afbeeldingen, Video's of Begin met een feedkaart (als u een feed heeft die aan uw campagne-instellingen is gelinkt) om uw eerste kaart te maken.
    • Voeg nieuwe afbeeldingsitems toe door te klikken op Website scannen, Uploaden of Recent gebruikt. U kunt maximaal tien afbeeldingen toevoegen aan één galerijkaart.
    • Voeg nieuwe video-items toe door te klikken op Zoeken op YouTube, Uploaden of Recent gebruikt. Elke video heeft een eigen kaart nodig.
    • Voeg een productgalerij toe vanuit uw Google Merchant Center-feed door deze eerst aan uw campagne te linken en vervolgens te klikken op Begin met feedkaart.
  5. Klik op Opslaan.
  6. Voeg bijschriften, calls-to-action en links voor uw afbeeldingen toe, of bedek foto's voor uw video's door uw kaarten uit te vouwen in het paneel aan de linkerkant. Bekijk uw wijzigingen in het voorbeeld aan de rechterkant.
  7. Voeg extra kaarten toe door te klikken op de blauwe plusknop met het label Kaart en een Afbeeldingsgalerij, Videokaart, Feedkaart of Kaartitem toe te voegen.
  8. U kunt ook een logo en maximaal tien berichten of calls-to-action toevoegen om mensen meer informatie over uw bedrijf te geven of om een ​​onmiddellijke reactie te stimuleren, zoals 'Nu kopen' of 'Website bezoeken'.
  9. Sla uw advertenties op. Ze worden nu ter beoordeling ingediend. Na goedkeuring wordt de weergave van uw nieuwe lightbox-advertenties gestart.