Studieguide inför testet Mobilannonsering

Om konverteringsspårning för mobilappar

Konverteringsspårning är ett praktiskt verktyg när du marknadsför mobilappar för Android eller iOS med Google Ads. Den hjälper dig att se hur effektivt klicken på dina annonser leder till appnedladdningar och aktivitet i appen. I den här artikeln beskriver vi de olika typerna av mobilkonverteringar och hur du spårar dem.

Typer av mobilkonverteringar som kan spåras

Du kan spåra en mängd olika konverteringar för både Android- och iOS-appar:

• Appinstallationer: Med konverteringsspårning kan du mäta hur effektivt dina annonser leder till installation av dina mobilappar. Det finns några olika sätt att spåra detta:
    • Nedladdningar från Google Play: För Android-appar kan du spåra när någon som klickade på annonsen laddar ned appen från Google Play Store. Konverteringar spåras automatiskt från Google Play och du behöver inte lägga till spårningskod i appen.

• Första öppningar: För både Android- och iOS-appar kan du spåra första gången någon som klickade på annonsen öppnar appen efter att ha installerat den. Du kan använda detta alternativ om du använder Firebase eller en extern appanalysleverantör.

• Åtgärder i appen, till exempel köp: Om du använder Google Ads för att få fler köp eller andra åtgärder i din app kan du mäta kampanjernas effektivitet med hjälp av konverteringsspårning. Du kan automatiskt spåra köp i Android-appar som använder fakturering för köp i appen. Du kan även spåra åtgärder i appen via Firebase genom att lägga till kod i appen eller använda ett appanalysprogram från tredje part.

Anvisningar

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

Ställa in konverteringsspårning för mobilappar

Du kan spåra mobilappskonverteringar på några olika sätt beroende på appens plattform och hur du vill ställa in spårningen. Klicka på länkarna nedan om du vill läsa mer:

Obs! Du kan spåra mobilappskonverteringar med hjälp av en appanalyslösning från tredje part. Detta kan bara konfigureras i den nya AdWords-upplevelsen.

Var du hittar rapporter

Du kan se resultaten av dina appannonser på fliken Kampanjer. Om du räknar appinstallationer och åtgärder i appar med hjälp av konverteringsspårning kan du anpassa kolumnerna så att de visar antalet hämtningar och appkonverteringar från dina annonser.

Säkerhet och sekretess vid webbplatsspårning

Google tillämpar strikta riktlinjer för säkerhet. Endast sidor som innehåller Googles konverteringstagg spåras via det här programmet. Vi använder dessutom datakryptering och säkra servrar.

Tänk på att ge användarna tydlig och grundlig information om de uppgifter du samlar in på dina webbplatser och att inhämta samtycke till datainsamlingen när det är nödvändigt av juridiska skäl.