Om konverteringssporing for mobilapper

Hvis du bruker Google Ads for å markedsføre Android- eller iOS-mobilapper, kan du bruke konverteringssporing for å se i hvilken grad klikkene på annonsene dine fører til appinstallasjoner og aktivitet i appene. Denne artikkelen tar for seg ulike typer mobilkonverteringer og hvordan du sporer disse.

Ulike typer mobilappkonverteringer du kan spore

Du kan spore forskjellige konverteringstyper både for Android- og iOS-apper:

• Appinstallasjoner: Med konverteringssporing kan du måle i hvilken grad klikk på annonsene dine fører til at folk installerer mobilappene dine. Dette kan spores på forskjellige måter:
    • Nedlastinger fra Google Play: For Android-apper kan du spore når brukere som har klikket på annonsen din, laster ned appen din fra Google Play-butikken. Konverteringer spores automatisk fra Google Play, og du trenger ikke å legge til sporingskode i appen.

• Første gang appen åpnes: For både Android- og iOS-apper kan du spore når brukere som har klikket på annonsen din, åpner appen din for første gang etter å ha installert den. Du kan benytte dette alternativet hvis du bruker Firebase eller appanalyse fra en tredjepart.

• Handlinger i appen, for eksempel kjøp: Hvis du bruker Google Ads for å generere kjøp eller andre handlinger i appen din, kan du bruke konverteringssporing for å måle hvor effektive kampanjene dine er. Du kan spore kjøp i appen automatisk for Android-apper som har fakturering i appen. Du kan alternativt spore tilpassede handlinger i appen via Firebase ved å legge til kode i appen din eller bruke et analyseverktøy fra en tredjepart.

Veiledning

Nå administrerer de fleste av brukerne kontoen sin i den nye utgaven av Google Ads. Hvis du fremdeles bruker den forrige utgaven av AdWords, velger du Forrige nedenfor. Finn ut mer

Slik konfigurerer du konverteringssporing for mobilapper

Mobilappkonverteringer kan spores på ulike måter avhengig av applattformen og hvordan du ønsker å konfigurere sporingen. Klikk på linkene nedenfor for å se en veiledning:

Merk: Du kan spore konverteringer i mobilapper ved hjelp av en tredjepartsleverandør av appanalyse, men dette kan bare konfigureres i den nye utgaven av AdWords.

Hvor ligger rapportene?

Du kan se resultatene for appannonsene dine på Kampanjer-fanen. Hvis du bruker konverteringssporing for å telle antallet appinstalleringer og handlinger i apper, kan du tilpasse kolonnene slik at du ser hvor mange av nedlastingene og konverteringene i apper som stammer fra annonsene dine.

Sikkerhet og personvern ved sporing av nettsteder

Google har strenge sikkerhetsstandarder. Bare sider som inneholder Googles konverteringskode, spores i dette programmet. Vi bruker datakryptering og sikre tjenere.

Sørg for at du gir brukerne tydelig og utfyllende informasjon om hvilke data du samler inn på nettstedene dine, og at du innhenter samtykke i slik innsamling i tilfeller der dette er lovpålagt.