Om konverteringssporing i mobilapper

Hvis du markedsfører Android- eller iOS-mobilapper via Google Ads, kan du bruke konverteringssporing for å se i hvilken grad klikkene på annonsene dine fører til appinstallasjoner og aktivitet i appene. Denne artikkelen tar for seg ulike typer mobilkonverteringer og hvordan du sporer disse.

Ulike typer mobilappkonverteringer du kan spore

Du kan spore forskjellige konverteringstyper både for Android- og iOS-apper:

• Appinstallasjoner: Med konverteringssporing kan du måle i hvilken grad klikk på annonsene dine fører til at folk installerer mobilappene dine. Dette kan spores på forskjellige måter:
    • Nedlastinger fra Google Play: For Android-apper kan du spore de tilfellene der brukere som har klikket på annonsen din, laster ned appen din fra Google Play-butikken. Konverteringer spores automatisk fra Google Play, og du trenger ikke å legge til sporingskode i appen.

• Første gang appen åpnes: For både Android- og iOS-apper kan du spore når brukere som har klikket på annonsen din, åpner appen din for første gang etter å ha installert den. Du kan benytte deg av dette alternativet hvis du bruker Firebase eller en tredjepartsleverandør av appanalyser.

• Handlinger i appen (f.eks. kjøp): Hvis du bruker Google Ads for å generere kjøp eller andre handlinger i appen din, kan du bruke konverteringssporing for å måle hvor effektive kampanjene dine er. Du kan spore kjøp i appen automatisk for Android-apper som har fakturering i appen. Du kan også velge å spore egendefinerte handlinger i appen via Firebase (da må du legge til kode i appen din) eller en tredjepartsleverandør av appanalyser.

Appkampanjer på iOS

For å kunne tilby en mer fullstendig rapport om konverteringer for appkampanjer på iOS, bruker vi modeller til å anslå konverteringer for iOS-appkampanjer som vi ikke er i stand til å observere direkte. Disse modellene opprettes ut fra samlede anonyme data fra brukere som tidligere har vært logget på Google-tjenester. På denne måten kan vi tilby rapportering om atferd for iOS-appkampanjer. I rapporteringen kombinerer vi observerte og modellerte konverteringer – uten at dette går på bekostning av brukernes personvern.

Merk: Rapporteringen for appannonser som vises for iOS-brukere i Søkenettverket, er bare tilgjengelig i Google Ads.

Veiledning

Sånn konfigurerer du konverteringssporing for mobilapper

Nedenfor kan se ulike metoder for å spore konverteringer i mobilapper:

Hvor ligger rapportene?

Du kan se resultatene for appinnstallasjonsannonsene dine på Kampanjer-siden. Hvis du teller antallet appinstallasjoner via konverteringssporing, kan du tilpasse kolonnene for å få se antallet nedlastinger du har oppnådd med annonsene dine.

Mål-CPA-budgivning for apper

Disse kampanjene er optimalisert for å telle antallet ganger apper blir lastet ned, og derfor er det ingen ventetid for mål-CPA. Så snart du har konfigurert konverteringssporingen, kan du bruke mål-CPA-budgivning for å oppnå flere installasjoner til ønsket målkostnad per installasjon.

Merk: På grunn av dekningsbegrensninger er ikke konverteringer som registreres første gang den aktuelle appen åpnes etter installasjon, tilgjengelig i søkekampanjer for appinstallering på iOS.

Konverteringssporing for videoannonser i apper

Konverteringssporing fungerer på en unik måte for videoannonser. Det blir registrert et engasjement når noen ser minst ti sekunder av videoannonsen din på YouTube eller i Displaynettverket. Konverteringer knyttet til appnedlastinger telles bare når brukeren installerer appen innen to dager etter tidspunktet engasjementet forekom på. For brukere som klikker på annonsen din, telles det bare konverteringer når den aktuelle brukeren installerer appen din innen 30 dager.

Beløpet du blir belastet med for videoannonsen din, avhenger av hvor annonsen blir vist. Hvis den blir vist på YouTube, faktureres du for hver visning. Hvis det er i Displaynettverket, blir du fakturert for hvert engasjement.

Sikkerhet og personvern ved sporing av nettsteder

Google har strenge sikkerhetsstandarder. Bare sider som inneholder Googles konverteringskode, spores i dette programmet. Vi bruker datakryptering og sikre tjenere.

Sørg for at du gir brukerne tydelig og utfyllende informasjon om hvilke data du samler inn på nettstedene dine, og at du innhenter samtykke i slik innsamling i tilfeller der dette er lovpålagt.