Over 'Conversies bijhouden' voor mobiele apps

Als u Google Ads gebruikt om mobiele Android- of iOS-apps te promoten, kunt u met 'Conversies bijhouden' nagaan hoe effectief uw advertenties app-installaties en in-app-activiteit genereren. In dit artikel worden de verschillende typen mobiele conversies uitgelegd en hoe u deze kunt bijhouden.

Opmerking: Er zijn nieuwe privacymaatregelen geïmplementeerd voor gebruikers van iOS 14. Deze kunnen van invloed zijn op hoe conversies worden bijgehouden in Google Ads. We raden u aan de Google Analytics voor Firebase-SDK te gebruiken, omdat de Firebase-SDK automatisch wordt geïntegreerd met SKAdnetwork, het framework van Apple voor campagnemeting dat voldoet aan deze nieuwe privacymaatregelen. Houd de updates van Apple in de gaten voor meer informatie, onder meer om te bepalen welke stappen u kunt nemen.

Typen conversies via mobiele apps die u kunt bijhouden

U kunt verschillende soorten conversies bijhouden voor Android- en iOS-apps:

• App-installaties: Met 'Conversies bijhouden' kunt u meten hoe effectief uw advertenties installaties van uw mobiele apps genereren. Er zijn verschillende manieren om dit bij te houden:
    • Downloads van Google Play: Voor Android-apps kunt u bijhouden wanneer iemand die op uw advertentie heeft geklikt, uw app downloadt in de Google Play Store. Conversies worden automatisch bijgehouden via Google Play en u hoeft geen trackingcode toe te voegen aan uw app.

• Eerste keer geopend: Voor zowel Android- als iOS-apps kunt u bijhouden wanneer iemand die op uw advertentie heeft geklikt, na de installatie voor het eerst uw app opent. Deze optie is beschikbaar als u Firebase of een provider van app-analyse van derden gebruikt.

• In-app-acties, zoals aankopen: Als u Google Ads gebruikt om aankopen of andere acties in uw app te stimuleren, kunt u met 'Conversies bijhouden' de effectiviteit van uw campagnes meten.U kunt in-app-aankopen automatisch bijhouden voor Android-apps die gebruikmaken van in-app-facturering. Bovendien kunt u aangepaste in-app-acties bijhouden in Firebase, door code toe te voegen aan uw app of door gebruik te maken van een provider van app-analyse van derden.

Rapportage voor app-campagnes in iOS

We willen een vollediger rapport bieden over conversies voor iOS-app-campagnes. Daarom kunnen we modellen gebruiken op basis van verzamelde, geanonimiseerde gegevens van gebruikers die in het verleden hebben ingelogd bij Google-services. Deze modellen voorspellen conversies voor iOS-apps die we niet rechtstreeks kunnen waarnemen. Hierdoor kunnen we volledige rapportage leveren over het gedrag van iOS-app-campagnes waarin waargenomen en gemodelleerde conversies worden gecombineerd.

Opmerking: Volledige rapportage voor app-advertenties die worden weergegeven aan iOS-gebruikers, is alleen beschikbaar in Google Ads.

Instructies

'Conversies bijhouden' voor mobiele apps instellen

Hier volgen enkele manieren waarop u conversies via mobiele apps kunt bijhouden:

Waar u rapporten kunt bekijken

U kunt de resultaten van uw advertenties voor app-installatie bekijken op de pagina Campagnes. Als u 'Conversies bijhouden' gebruikt om het aantal app-installaties te tellen, kunt u de kolommen aanpassen om na te gaan hoeveel downloads uw advertenties hebben gegenereerd.

Doel-CPA-biedingen voor apps

Omdat deze campagnes zijn geoptimaliseerd om app-downloads te tellen, is er geen wachttijd voor doel-CPA. Zodra u 'Conversies bijhouden' heeft ingesteld, kunt u met doel-CPA-biedingen meer installaties genereren tegen uw doelkosten per installatie.

Opmerking: Vanwege beperkingen in dekking zijn conversies via app-installatie (eerste keer geopend) niet beschikbaar voor iOS-zoekcampagnes voor app-installatie.

Conversies via videoadvertenties bijhouden voor apps

Conversies via videoadvertenties worden op een unieke manier bijgehouden. Er wordt een video-engagement geteld wanneer iemand uw videoadvertentie minstens tien seconden bekijkt op YouTube of in het Display Netwerk. App-downloadconversies worden alleen geteld als de installatie binnen twee dagen na de engagement plaatsvindt. Voor mensen die op uw advertentie klikken, worden conversies nog steeds geteld als ze uw app binnen 30 dagen installeren.

De facturering voor uw videoadvertentie is afhankelijk van waar deze wordt bekeken. Als de videoadvertentie op YouTube wordt bekeken, wordt u voor elke vertoning gefactureerd. Als deze in het Display Netwerk wordt bekeken, wordt u voor elke engagement gefactureerd.

Beveiliging en privacy voor websites bijhouden

Google hanteert strenge veiligheidsnormen. Google Ads verzamelt alleen gegevens op pagina's waarop u de bijbehorende tags heeft geïmplementeerd.

Zorg ervoor dat u gebruikers duidelijke en uitgebreide informatie geeft over de gegevens die u verzamelt op uw websites en dat u toestemming voor die verzameling krijgt als dat wettelijk verplicht is.