Mobiilisovellusten konversioseuranta

Jos mainostat Google Adsin avulla Android- tai iOS-mobiilisovelluksia, voit selvittää konversioseurannalla, kuinka tehokkaasti mainostesi klikkaukset johtavat sovelluksen asennuksiin ja sovelluksen sisäiseen toimintaan. Tässä artikkelissa käsitellään erilaisia mobiilikonversioita ja niiden seurantaa.

Mobiilisovellusten seurattavat konversiotyypit

Voit seurata erilaisia konversioita sekä Android- että iOS-sovelluksissa:

• Sovelluksen asennukset: Konversioseurannalla voit mitata, kuinka tehokkaasti mainoksesi johtavat mobiilisovellustesi asentamiseen. Tätä voi seurata kahdella eri tavalla:
    • Google Playn kautta tehdyt lataukset: Voit seurata tapahtumia, joissa mainostasi klikannut käyttäjä lataa Android-sovelluksesi Google Play ‑kaupasta. Google Playn konversioita seurataan automaattisesti, joten sinun ei tarvitse lisätä seurantakoodia sovellukseesi.

• Ensimmäiset avaukset: Voit seurata, milloin mainostasi klikannut käyttäjä avaa sovelluksen ensimmäistä kertaa asennuksen jälkeen. Tämä koskee sekä Android- että iOS-sovelluksia. Voit käyttää tätä vaihtoehtoa, jos käytät Firebasea tai kolmantena osapuolena toimivaa sovellusanalytiikkatoimittajaa.

• Sovelluksen sisäinen toiminta, kuten ostokset: Jos pyrit lisäämään Google Adsin avulla sovelluksen sisäisiä ostoksia tai muita valintoja, käytä konversioseurantaa kampanjan tehokkuuden mittaamiseen. Voit seurata sovelluksen sisäisiä ostoksia automaattisesti Android-sovelluksissa, joissa käytetään sovelluksen sisäistä laskutusta. Voit myös seurata tiettyjä sovelluksen sisäisiä valintoja Firebasessa lisäämällä sovellukseesi koodin tai käyttämällä kolmannen osapuolen sovellusanalytiikkaa.

Ohjeet

Uusi Google Ads on nyt useimpien käyttäjien ainoa tapa hoitaa tilejä. Jos käytät edelleen aiempaa AdWordsia, valitse alta AiempiLisätietoja

Mobiilisovelluksen konversioseurannan määrittäminen

Mobiilisovellusten konversioita voi seurata eri tavoilla riippuen sovelluksen alustasta ja seurannan määrityksistä. Saat ohjeita klikkaamalla seuraavia linkkejä:

Huom. Voit seurata mobiilisovellusten konversioita kolmannen osapuolen sovellusanalytiikkatoimittajan palveluiden avulla, mutta tämä voidaan määrittää käyttöön vain uudistuneessa AdWordsissa.

Raporttien sijainti

Sovellusmainosten tulokset näkyvät Kampanjat-välilehdellä. Jos käytät konversioseurantaa sovellusasennusten ja sovelluksen sisäisten toimintojen määrien laskemiseen, voit valita näytettävät sarakkeet. Näin voit kätevästi tutkia mainostesi latausmääriä ja sovelluksen sisäisiä konversioita.

Turvallisuus ja tietosuoja verkkosivustojen seurannassa

Googlen turvallisuusstandardit ovat tiukat. Tämän ohjelman avulla seurataan vain sivuja, jotka sisältävät Google-konversiotagin. Käytämme tietojen salausta ja suojattuja palvelimia.

Varmista, että kerrot käyttäjille selkeästi ja kattavasti, mitä dataa keräät verkkosivustollasi. Pyydä myös suostumus datan keräämiseen, kun laki sitä vaatii.