Mobiilisovellusten konversioseuranta

Jos mainostat Google Adsin avulla Android- tai iOS-mobiilisovelluksia, voit selvittää konversioseurannalla, kuinka tehokkaasti mainostesi klikkaukset johtavat sovelluksen asennuksiin ja sovelluksen sisäiseen toimintaan. Tässä artikkelissa käsitellään erilaisia mobiilikonversioita ja niiden seurantaa.

Mobiilisovellusten seurattavat konversiotyypit

Voit seurata erilaisia konversioita sekä Android- että iOS-sovelluksissa:

• Sovelluksen asennukset: Konversioseurannalla voit mitata, kuinka tehokkaasti mainoksesi johtavat mobiilisovellustesi asentamiseen. Tätä voi seurata kahdella eri tavalla:
    • Google Playn kautta tehdyt lataukset: Voit seurata tapahtumia, joissa mainostasi klikannut käyttäjä lataa Android-sovelluksesi Google Play ‑kaupasta. Google Playn konversioita seurataan automaattisesti, joten sinun ei tarvitse lisätä seurantakoodia sovellukseesi.

• Ensimmäiset avaukset: Voit seurata, milloin mainostasi klikannut käyttäjä avaa sovelluksen ensimmäistä kertaa asennuksen jälkeen. Tämä koskee sekä Android- että iOS-sovelluksia. Voit käyttää tätä vaihtoehtoa, jos käytät Firebasea tai kolmannen osapuolen sovellusanalytiikkaa.

• Sovelluksen sisällä tapahtuva toiminta, kuten ostokset: Jos pyrit lisäämään Google Adsin avulla sovelluksen sisäisiä ostoksia tai muita valintoja, käytä konversioseurantaa kampanjan tehokkuuden mittaamiseen.Voit seurata sovelluksen sisäisiä ostoksia automaattisesti Android-sovelluksissa, joissa käytetään sovelluksen sisäistä laskutusta. Voit myös seurata omia sovelluksen sisäisiä valintoja Firebasen avulla (lisäämällä sovellukseesi koodin) tai käyttämällä kolmannen osapuolen sovellusanalytiikkaa.

iOS-sovelluskampanjat

Voidaksemme tarjota kattavan raportin iOS-sovelluskampanjoiden konversioista saatamme käyttää malleja, jotka perustuvat Googlen palveluihin aiemmin kirjautuneilta käyttäjiltä kerättyyn anonyymiin koontidataan. Näiden mallien avulla ennustetaan sellaisia iOS-sovellusten konversioita, joita ei voida havaita suoraan. Näin iOS-sovelluskampanjoiden konversiot voidaan koota kattaviksi raporteiksi, joissa yhdistyvät havaitut ja mallinnetut konversiot.

Huom. iOS-käyttäjille näytettyjä sovellusmainoksia koskevat kattavat raportit ovat käytettävissä vain Google Adsissa.

Ohjeet

Mobiilisovelluksen konversioseurannan määrittäminen

Voit seurata mobiilisovellusten konversioita muun muassa seuraavilla tavoilla:

Raporttien sijainti

Voit katsella sovelluksen asennusmainosten tuloksia Kampanjat‑sivulla. Jos käytät konversioseurantaa sovellusasennusten laskennassa, voit muokata sarakkeita siten, että niissä näytetään mainostesi tuottamien latausten määrä.

CPA-tavoite-hintatarjousstrategian käyttäminen sovelluksille

Koska kampanjat on optimoitu sovelluslatausten laskentaa varten, CPA‑tavoitteen mukainen optimointi alkaa välittömästi kyseisen strategian käyttöönoton jälkeen. Kun olet määrittänyt konversioseurannan, voit heti käyttää CPA‑tavoite-hintatarjousstrategiaa, jotta saisit lisää asennuksia asennuskohtaisella hintatavoitteellasi.

Huom. Kattavuuteen liittyvien rajoitusten vuoksi ensimmäisen avauksen sovellusasennusten konversiot eivät ole käytettävissä hakuverkoston iOS-sovelluksenasennuskampanjoissa.

Videomainosten konversioseuranta sovelluksille

Videomainosten konversioseuranta poikkeaa muiden mainosten konversioseurannasta. Videomainoksen aikaansaama aktivoituminen lasketaan, kun käyttäjä on katsonut videomainostasi vähintään 10 sekunnin ajan YouTubessa tai Display-verkostossa. Sovelluslatauksen konversio lasketaan vain, jos asennus tapahtuu kahden päivän sisällä käyttäjän aktivoitumisesta. Mainostasi klikanneista käyttäjistä lasketaan konversio, jos he asentavat sovelluksesi 30 päivän kuluessa.

Videomainoksesi laskutus määräytyy sen mukaan, missä mainostasi näytetään. Jos sitä näytetään YouTubessa, sinua laskutetaan jokaisesta impressiosta. Jos sitä näytetään Display-verkostossa, sinua laskutetaan jokaisesta käyttäjän aktivoitumisesta.

Tietoturva ja tietosuoja verkkosivuston seurannassa

Googlen turvallisuusstandardit ovat tiukat. Google Ads kerää dataa vain sivuilta, joilla olet ottanut käyttöön asianmukaiset tagit.

Varmista, että kerrot käyttäjille selkeästi ja kattavasti, mitä dataa keräät verkkosivustollasi. Pyydä myös suostumus datan keräämiseen, kun laki sitä vaatii.