Om dynamisk remarketing för detaljhandel

Med remarketing kan du visa annonser för dina tidigare webbplatsbesökare och anpassa annonserna efter den del av din webbplats som personerna har besökt. Med dynamiska displayannonser för detaljhandel kan du gå ännu längre och visa dynamiska remarketingannonser med specifik produktinformation som är anpassad till kundens tidigare aktivitet på webbplatsen.

Så fungerar det

Innan du kan använda dynamisk remarketing för detaljhandel måste du aktivera dynamisk remarketing i Merchant Center:

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Klicka på Tillväxt i navigeringsmenyn.
  3. Klicka på Hantera program.
  4. Klicka på Aktivera på programkortet Dynamisk remarketing.

När din produktdata har skickats in till Merchant Center och du har länkat dina Google Ads- och Merchant Center-konton kan du ställa in dynamisk remarketing i Google Ads och lägga till taggen för dynamisk remarketing på din webbplats. Läs mer om hur du använder dynamisk remarketing med Google Ads.

Observera att du också kan välja att lägga till attributspecifikationer för displayannonser i produktflödet.

Obs! Dynamisk remarketing för detaljhandel är inte tillgänglig i Merchant Center Next. Växla till den klassiska Merchant Center-versionen om du vill aktivera programkortet.

Riktlinjer för dynamisk remarketing

Annonsörer måste följa Google Ads-policyerna för att köra kampanjer med dynamiska annonser. Det finns särskilda policyer som gäller olika typer av intressebaserad annonsering, som dynamisk remarketing.

Tänk på att även om källan till produktdata är samma omfattas dynamiska annonser och Shopping-annonser av olika policyer. Det innebär att det kan vara tillåtet att marknadsföra en produkt i Shopping-annonser men inte med dynamisk remarketing, och tvärtom.