Informatie over dynamische remarketing voor de detailhandel

Via remarketing kunt u advertenties tonen aan bezoekers die eerder uw site hebben bezocht en die advertenties aanpassen op basis van het gedeelte van uw site dat ze hebben bezocht. Met dynamische display-advertenties voor de detailhandel kunt u nog een stap verder gaan en dynamische remarketingadvertenties tonen met specifieke productinformatie die is afgestemd op de eerdere activiteiten van uw klant op de website.

Hoe dit werkt

Als u dynamische remarketing voor de detailhandel wilt gebruiken, zet u eerst dynamische remarketing in uw Merchant Center aan:

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik op Groei in het navigatiemenu.
  3. Klik op Programma's beheren.
  4. Klik op Aanzetten op de programmakaart Dynamische remarketing.

Nadat u uw productgegevens heeft ingediend bij Merchant Center en u uw Google Ads- en Merchant Center-accounts heeft gekoppeld, kunt u dynamische remarketing instellen in Google Ads en de dynamische remarketingtag toevoegen aan uw website. Ontdek meer informatie over het gebruik van dynamische remarketing met Google Ads

U kunt eventueel ook specifieke kenmerken voor display-advertenties toevoegen aan uw productfeed.

Opmerking: Dynamische remarketing voor de detailhandel is niet beschikbaar in Merchant Center Next. Als u de programmakaart wilt aanzetten, schakelt u over naar de klassieke versie van Merchant Center.

Beleid voor dynamische remarketing

Adverteerders moeten aan het beleid van Google Ads voldoen om dynamische advertentiecampagnes te kunnen gebruiken. Daarnaast hanteren we een specifiek beleid voor op interesses gebaseerd adverteren, zoals dynamische remarketing.

Hoewel de bron van de productgegevens dezelfde is, vallen dynamische advertenties en Shopping-advertenties onder een verschillend beleid. Daarom kan een product bijvoorbeeld wel worden gepromoot in Shopping-advertenties, maar niet via dynamische remarketing (of omgekeerd).