Spåra transaktionsspecifika konverteringsvärden

När du sparar kundåtgärder som kan ha olika värden varje gång de förekommer, till exempel köp av produkter med olika pris, kan du ange transaktionsspecifika värden för varje konvertering. Då får du en mer rättvisande bild av avkastningen på din investering (ROI).

När du anger en ny konverteringsåtgärd på din webbplats eller i din app kan du tilldela alla konverteringar samma konverteringsvärde (statiska värden) eller olika transaktionsspecifika värden (dynamiska värden). Informationen i den här artikeln gäller enbart transaktionsspecifika värden.

I avsnitten nedan visar vi hur du redigerar taggen för konverteringsspårning så att den stöder transaktionsspecifika värden för din webbplatsteknik eller mobilappsplattform.

Innan du börjar

Innan du kan ställa in konverteringsspårning för transaktionsspecifika värden på din webbplats behöver du

• Ett Google Ads-konto: Har du inget än? Registrera dig på https://ads.google.com.
  • Aktivera konverteringsspårning i Google Ads: Du måste ha minst en konverteringsåtgärd för att kunna spåra transaktionsspecifika värden. Om du inte redan har gjort det kan du följa anvisningarna för att skapa en konverteringsåtgärd och ställa in Google-taggen.
  • En webbplats: Här placerar du koden för konverteringsspårning (”taggen”).
  • Veta hur du redigerar webbplatskod: Du eller webbutvecklaren måste kunna göra ändringar på webbplatsen.

Anvisningar

Spåra transaktionsspecifika värden på en webbplats

Steg 1: Ställ in transaktionsspecifik konverteringsspårning i ditt Google Ads-konto

Kontrollera först att du valde alternativet Använd olika värden för varje konvertering under konverteringsprocessen. Så här kontrollerar eller ändrar du inställningen:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] högst upp till höger i kontot.
  3. Klicka på Konverteringar under Mätning.
  4. Klicka på den konverteringsåtgärd på webbplatsen som du vill redigera. Det visas en lista över inställningar för konverteringsåtgärden.
  5. Klicka på Redigera inställningar.
  6. Klicka på Värde och välj Använd olika värden för varje konvertering. Ange ett standardvärde som ska användas om det inte finns något konverteringsvärde. Klicka på Spara.
  7. Klicka på Klart.
  8. Fortsätt med ”Steg 2: Lägg till eller modifiera taggen i webbplatskoden”.

Steg 2: Lägg till eller modifiera taggen i webbplatskoden

Se i den här artikeln hur du kontrollerar att du har infogat Google-taggen och händelsekodavsnittet på rätt sätt på din webbplats. Oavsett vilken webbplatsteknik du använder måste kodavsnittet placeras på sidan som kunden ser efter en konvertering.

• Om du spårar sidinläsningar som konverteringar ska du infoga händelsekodavsnittet på sidan som kunderna ser efter en konvertering.
  • Om du spårar klick som konverteringar ska du infoga händelsekodavsnittet på sidan som innehåller textlänken, knappen eller knapplänken som du vill spåra.

Du måste skicka med värdet av konverteringen och dess valuta dynamiskt i händelsekodavsnittet genom att ange parametrarna value och currency (markerade nedan) under körningen. Var noga med att skicka vidare konverteringsvärdet som ett numeriskt värde med punkt som decimaltecken. Valutan ska skickas som en sträng inom enkla citattecken enligt valutakoderna i ISO 4217.

Exempel på händelsekodavsnitt:

<!-- Event snippet for Example conversion page -->
<script>
  gtag('event', 'conversion', {'send_to': 'AW-123456789/AbC-D_efG-h12_34-567',
    'value': 123.05,
    'currency': 'USD'
  });
</script>

Hur transaktionsspecifika värden skickas till händelsekodavsnittet varierar beroende på vilken serverteknik du använder för att rendera webbsidorna. Rådgör med webbutvecklingsteamet om hur du ska integrera händelsekodavsnittet på webbplatsen på bästa sätt så att det fångar upp dynamiska konverteringsvärden.

Säkerhet och integritet vid konverteringsspårning

Google har strikta riktlinjer för säkerhet. Google Ads samlar bara in data på webbplatser och i appar där du har ställt in spårning.

Tänk på att ge användarna tydlig och omfattande information om vilken data du samlar in på dina webbplatser, i dina appar och på andra egendomar. Tänk även på att inhämta samtycke för insamlandet där det krävs enligt lag eller tillämpliga Google-policyer som styr användarsamtycke, inklusive Googles policy för användares medgivande inom EU.