Tapahtumakohtaisten konversioarvojen seuranta

Voit määrittää kullekin konversiolle tapahtumakohtaisia arvoja, kun seuraat asiakastapahtumia, joiden arvot saattavat vaihdella saman tapahtuman eri toteutumiskerroilla (eli esimerkiksi erihintaisten tuotteiden tai palveluiden ostoksia). Näin saat tarkemman käsityksen sijoitetun pääoman tuottoprosentistasi (ROI).

Kun määrität uutta verkkosivuston tai sovelluksen sisäistä konversiotapahtumaa, voit määrittää kaikille konversioille saman konversioarvon (näitä arvoja kutsutaan myös staattisiksi arvoiksi) tai määrittää eri arvoja ilmaisemaan tapahtumakohtaisia (eli dynaamisia) arvoja. Seuraavat tiedot koskevat vain tapahtumakohtaisia arvoja.

Alla olevien ohjeiden avulla voit muokata konversioseurannan tagia niin, että se tukee verkkosivustolla käytetyn tekniikan tai mobiilisovelluksen käyttöympäristön tapahtumakohtaisia arvoja.

Ennen kuin aloitat

Konversioseurannan määrittäminen verkkosivuston tapahtumakohtaisille arvoille edellyttää näitä asioita:

• Google Ads ‑tili: Eikö sinulla vielä ole sellaista? Rekisteröidy osoitteessa https://ads.google.com.
  • Google Ads ‑konversioseurannan määrittäminen: Tapahtumakohtaisten arvojen seuraaminen edellyttää ainakin yhtä konversiotapahtumaa. Jos sinulla ei ole vielä yhtään konversiotapahtumaa, voit luoda sellaisen ja hankkia tagin seuraamalla näitä ohjeita.
  • Verkkosivusto: Konversioseurantakoodi (eli tagi) lisätään verkkosivustolle.
  • Mahdollisuus verkkosivuston muokkaamiseen: Joko sinun tai verkkokehittäjän on pystyttävä muokkaamaan verkkosivustoasi.

Ohjeet

Verkkosivuston tapahtumakohtaisten arvojen seuraaminen

Vaihe 1: Määritä Google Ads ‑tilillesi tapahtumakohtainen konversioseuranta

Varmista ensin, että olet valinnut konversion määritysvaiheessa vaihtoehdon Käytä eri arvoja kullekin konversiolle. Jos et ole tehnyt näin tai haluat tarkistaa asian, toimi seuraavasti:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa tilin oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta Google Ads | työkalut [kuvake].
  3. Valitse Mittaus-osiosta Konversiot.
  4. Klikkaa muokattavan konversiotapahtuman nimeä. Näet luettelon konversiotapahtuman asetuksista.
  5. Klikkaa Muokkaa asetuksia.
  6. Klikkaa Arvo, valitse sitten Käytä eri arvoja kullekin konversiolle. Anna arvo, jota käytetään silloin, kun muuta arvoa ei ole määritetty. Klikkaa Tallenna.
  7. Klikkaa Valmis.
  8. Jatka sitten vaiheeseen 2 ja lisää tagi verkkosivuston koodiin tai muokkaa sivustosi koodissa olevaa tagia.

Vaihe 2: Lisää tagi verkkosivuston koodiin tai muokkaa sivustosi koodissa olevaa tagia

Tutustu tähän artikkeliin ja varmista, että olet lisännyt yleisen sivustotagin ja tapahtumakoodinpätkän oikein verkkosivustollesi. Käytitpä mitä tahansa teknologiaa, varmista, että lisäät koodinpätkän sivulle, jonka asiakkaasi näkee konversion jälkeen.

• Jos seuraat sivun lataamisen konversioita, tapahtumakoodinpätkä asennetaan sivulle, jonka asiakas näkee konversion jälkeen.
  • Jos seuraat klikkauskonversioita, tapahtumakoodinpätkä asennetaan sen tekstilinkin, painikkeen tai painikkeen kuvan sisältävälle sivulle, jonka klikkauksia haluat seurata.

Konversion arvo ja valuutta on välitettävä tapahtumakoodinpätkälle dynaamisesti sen suorittamisen yhteydessä määrittämällä value- ja currency-parametrit, jotka näkyvät korostettuina alla olevassa esimerkissä. Muista välittää konversion arvo numerona ja käyttää desimaalierottimena pistettä. Valuutta siirretään merkkijonona, jonka ympärillä on heittomerkit. Käytä ISO 4217 ‑valuuttakoodeja

Esimerkki tapahtumakoodinpätkästä:

<!-- Esimerkki-konversiosivun tapahtumakoodinpätkä -->
<script>
  gtag('event', 'conversion', {'send_to': 'AW-123456789/AbC-D_efG-h12_34-567',
    'value': 123.05,
    'currency': 'USD'
  });
</script>

Tapa, jolla tapahtumakohtaiset arvot välitetään tapahtumakoodinpätkälle, riippuu palvelinteknologiasta, jota verkkosivujen näyttämiseen käytetään. Kysy verkkokehitystiimiltäsi, miten voit parhaiten integroida tapahtumakoodinpätkän sivustoosi, jotta koodinpätkä voi tallentaa dynaamiset konversioarvot.

Tietoturva ja tietosuoja verkkosivuston seurannassa

Googlen turvallisuusstandardit ovat tiukat. Google Ads kerää dataa vain sivuilta, joilla olet ottanut käyttöön asianmukaiset tagit.

Varmista, että kerrot käyttäjille selkeästi ja kattavasti, mitä dataa keräät verkkosivustollasi. Pyydä myös suostumus datan keräämiseen, kun laki sitä vaatii.