Tapahtumakohtaisten konversioarvojen seuranta

Kun seuraat asiakastapahtumia, joiden arvo voi olla joka kerta erilainen (esim. erihintaisten tuotteiden tai palveluiden ostoksia), voit asettaa kullekin konversiolle tapahtumakohtaiset arvot. Näin saat tarkemman käsityksen sijoitetun pääoman tuottoprosentistasi (ROI).

Luodessasi uutta verkkosivuston tai sovelluksen konversiotapahtumaa voit asettaa kaikille konversioille saman konversioarvon (eli staattisen arvon) tai valita tapahtumakohtaisia (eli dynaamisia) arvoja. Seuraavat tiedot koskevat vain tapahtumakohtaisia arvoja.

Alla kerrotaan, miten voit muokata konversioseurantatagia niin, että se tukee tapahtumakohtaisia arvoja verkkosivustollasi tai mobiilisovelluksessasi.

Ennen kuin aloitat

Jotta voit ottaa sivustollasi käyttöön tapahtumakohtaisten arvojen konversioseurannan, tarvitset seuraavat asiat:

• Google Ads ‑tili: Eikö sinulla vielä ole sellaista? Rekisteröidy osoitteessa https://ads.google.com.
  • Google Adsin konversioseuranta-asetukset: Sinulla on oltava ainakin yksi konversiotapahtuma. Luo konversiotapahtuma ja ota käyttöön Google-tagi, jos et ole vielä tehnyt niin.
  • Verkkosivusto: Konversioseurantakoodi (eli tagi) lisätään verkkosivustolle.
  • Sivuston muokkausmahdollisuus: Joko sinun tai web-kehittäjän on pystyttävä muokkaamaan verkkosivustoasi.

Ohjeet

Verkkosivuston tapahtumakohtaisten arvojen seuraaminen

Vaihe 1: Ota Google Ads ‑tililläsi käyttöön tapahtumakohtainen konversioseuranta

Varmista ensin, että olet valinnut konversiota lisätessäsi vaihtoehdon "Aseta eri arvo kullekin konversiolle". Jos et ole tehnyt niin tai haluat tarkistaa asian, seuraa näitä ohjeita:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa tilin oikeassa yläkulmassa olevaa työkalukuvaketta Google Ads | työkalut [kuvake].
  3. Valitse Mittaus-osiosta Konversiot.
  4. Klikkaa muokattavan konversiotapahtuman nimeä. Näet luettelon konversiotapahtuman asetuksista.
  5. Klikkaa Muokkaa asetuksia.
  6. Klikkaa Arvo, valitse sitten Käytä eri arvoja kullekin konversiolle. Anna arvo, jota käytetään silloin, kun muuta arvoa ei ole määritetty. Klikkaa Tallenna.
  7. Klikkaa Valmis.
  8. Jatka sitten vaiheeseen 2 ja lisää tagi verkkosivuston koodiin tai muokkaa sivustosi koodissa olevaa tagia.

Vaihe 2: Lisää tagi sivustosi koodiin tai muokkaa koodissa olevaa tagia

Tarkista näiden ohjeiden avulla, että Google-tagi ja tapahtumakoodinpätkä on lisätty sivustollesi oikein. Käytitpä mitä tahansa teknologiaa, varmista, että koodinpätkä on konversion jälkeen näkyviin tulevalla sivulla.

• Jos seuraat sivun lataamisen konversioita, tapahtumakoodinpätkä asennetaan sivulle, jonka asiakas näkee konversion jälkeen.
  • Jos seuraat klikkauskonversioita, tapahtumakoodinpätkä asennetaan sen tekstilinkin, painikkeen tai painikkeen kuvan sisältävälle sivulle, jonka klikkauksia haluat seurata.

Konversion arvo ja valuutta on välitettävä tapahtumakoodinpätkälle dynaamisesti sen suorittamisen aikana. Tämä onnistuu asettamalla value- ja currency-parametrit, jotka näkyvät korostettuina alla olevassa esimerkissä. Muista välittää konversioarvo numerona ja käyttää desimaalierottimena pistettä. Valuutta välitetään merkkijonona, jonka ympärillä on heittomerkit. Käytä ISO 4217 ‑valuuttakoodeja.

Esimerkki tapahtumakoodinpätkästä:

<!-- Esimerkki-konversiosivun tapahtumakoodinpätkä -->
<script>
  gtag('event', 'conversion', {'send_to': 'AW-123456789/AbC-D_efG-h12_34-567',
    'value': 123.05,
    'currency': 'USD'
  });
</script>

Tapa, jolla tapahtumakohtaiset arvot välitetään tapahtumakoodinpätkälle, riippuu verkkosivujen renderöintiin käytetystä palvelinteknologiasta. Kysy web-kehitystiimiltäsi, miten tapahtumakoodinpätkä kannattaa integroida sivustoon, jotta se voi tallentaa dynaamiset konversioarvot.

Tietoturva ja yksityisyys sovellusten seurannassa

Googlen tietoturvastandardit ovat tiukat. Google Ads kerää dataa vain sovelluksista, joilla olet määrittänyt seurannan.

Kerro käyttäjille selkeästi ja kattavasti, mitä dataa keräät sovelluksissasi. Pyydä myös suostumus datan keräämiseen, kun laki sitä vaatii.