Sovelluskonversioiden seuraaminen Google Ads SDK:n tai palvelinten välisen yhteyden avulla

Google Analytics for Firebase korvaa 31.3.2018 alkaen Google Ads SDK:n ensisijaisena työkaluna SDK:n avulla tapahtuvassa konversioseurannassa. Jos käytät Google Ads SDK:ta ja haluat siirtyä Firebaseen, korvaa nykyinen SDK sovelluksessasi Firebase SDK:lla ja julkaise sovelluksesta päivitetty versio 31.3.2018 mennessä.

Jos et ole aiemmin määrittänyt konversioseurantaa, seuraa Firebasen avulla tapahtuvan konversioseurannan ohjeita.

Konversioseurannan avulla voit selvittää, miten tehokkaasti mainoksesi klikkaukset johtavat sovellusasennuksiin ja käyttäjän toimintaan sovelluksessa.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten seuraat asennuksia ja käyttäjän valintoja sovelluksessa kolmannen osapuolen analytiikkatyökalulla tai lisäämällä sovellukseesi koodin Google Ads SDK:n avulla. Jos haluat seurata konversioita tuomalla ne Firebasesta, lue nämä ohjeet. Lue lisää mobiilisovellusten konversioseurannasta täältä.

Ennen kuin aloitat

Sovellusten konversioseurannan määrittäminen edellyttää seuraavia asioita:

• Google Ads ‑tili: Eikö sinulla vielä ole sellaista? Luo tili osoitteessa http://ads.google.com.
  • Valmiudet konversiodatan määrittämiseen: Sinun tai sovelluksen kehittäjän on pystyttävä muokkaamaan sovelluksen koodia tai käyttämään kolmannen osapuolen analytiikkatyökalua.

Ohjeet

Android-sovellusten sisäisten konversioiden seuraaminen

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa Työkalut-välilehteä ja valitse avattavasta valikosta Konversiot.
  3. Klikkaa + Konversio ‑painiketta.
  4. Valitse Sovellus.
  5. Valitse Ensimmäiset avaukset ja käyttäjän toiminta sovelluksessa.
  6. Valitse Android ja valitse sitten Käyttäjän toiminta sovelluksessa. Valitse Jatka.
  7. Valitse Nimi. Lisää sen sovelluksen sisäisen konversion nimi, jota haluat seurata. Tämä nimi auttaa sinua tunnistamaan kyseisen toiminnan myöhemmin konversioraporteissasi. Nimi voi olla esimerkiksi "[Sovelluksen nimi] – päivitys" tai "[Sovelluksen nimi] – sovelluksen sisäinen ostos". Klikkaa Valmis-painiketta.
  8. Valitse Arvo. Valitse kullekin konversiolle sama arvo, vaihtelevat arvot tai Älä määritä arvoa, jos et halua laskea arvoa. Jos valitset vaihtelevat arvot, sinun on seurattava näitä tapahtumakohtaisten arvojen seurantaan liittyviä ohjeita. Klikkaa Valmis.
  9. Valitse Mobiilisovellus. Lisää sovelluksesi nimi, paketin nimi tai julkaisija ja klikkaa Etsi sovellus. Valitse sovellus avattavasta valikosta. (Lisätietoja on alla kohdassa Tietoja Mobiilisovellus-asetuksesta.) Klikkaa Valmis.
  10. Valitse Määrä. Valitse, haluatko laskea mainoksen klikkausta kohti kaikki konversiot vai yhden konversion. Myyntiä seurattaessa kannattaa laskea kaikki konversiot ja liidejä seurattaessa yksittäiset konversiot. Klikkaa Valmis.
  11. Valitse Luokka. Valitse luokka, joka sopii konversiolle parhaiten. Jos seuraat uutiskirjeiden tilauksia, valitse Rekisteröityminen. Jos seuraat ostotapahtumia, valitse Ostos/Myynti. Jos mikään luettelossa oleva luokka ei sovellu konversiollesi, valitse Muu. Valintasi ei vaikuta konversioidesi kirjaamistapaan. Klikkaa Valmis.
  12. (Lisäasetukset) Klikkaa Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen. Jos otat tämän asetuksen käyttöön (valintaruutu on valittuna oletuksena), konversiotapahtuman data sisällytetään Konversiot-raportointisarakkeeseen. Jos poistat asetuksen valinnan, data sisällytetään kuitenkin edelleen Kaikki konversiot ‑sarakkeeseen.

Konversiot-sarakkeen dataa käytetään automaattisissa hintatarjousstrategioissa, kuten mainostuottotavoitteissa, tehostetussa klikkauskohtaisessa hinnassa ja hankintakohtaisessa hintatavoitteessa. Jos siis käytät automaattista hintatarjousstrategiaa konversioiden optimointiin mutta et kuitenkaan halua sisällyttää tätä konversiotapahtumaa hintatarjousstrategiaasi, voit poistaa merkinnän valintaruudusta. Jätä valintaruutu muussa tapauksessa valituksi. Klikkaa Valmis.
  13. (Lisäasetukset) Valitse Takaisinlähetyksen URL-osoite. Tämän vaihtoehdon avulla voit lähettää konversiotietoja takaisin Android-sovelluksen analytiikkapaketille. Lisää takaisinlähetyksen URL-osoite, jonka sovellusanalytiikkaratkaisusi toimittaja on antanut sinulle. Lisätietoja on sovelluskonversion vahvistusta käsittelevässä kehittäjän oppaassa. Klikkaa Valmis.
  14. Valitse Tallenna ja jatka.
  15. Tarkista asetuksesi. Tee tarvittaessa muutoksia klikkaamalla Muokkaa konversioasetuksia.
  16. Valitse jompikumpi Määritä seurantatapa ‑kohdan vaihtoehdoista.
    • Lisää seurantakoodi sovellukseen: Valitse tämä vaihtoehto, jos haluat lisätä konversioseurantakoodin sovellukseesi SDK:n avulla.
    • Määritä palvelinten välinen konversiosyöte sovelluksen analytiikkapaketista Google Adsiin: Valitse tämä vaihtoehto, jos käytät kolmannen osapuolen sovellusanalytiikkapalvelinta ja haluat seurata sen avulla Google Adsin sovelluksen sisäisiä konversioita.
  17. Valitse, tallennatko koodin ja ohjeet vai lähetätkö ne sovelluksen kehittäjälle sähköpostitse.
  18. Klikkaa Valmis.
  19. Seuraa mobiilisovelluksen konversioseurannan kehittäjän oppaassa annettuja ohjeita. Opas sisältää molempien edellä mainittujen seurantavaihtoehtojen ohjeet. Muista valita Android-sovelluksia koskevat ohjeet.