Verkkosivuston konversioseurannan käyttöönotto

Verkkosivuston konversioseurannan määrittäminen

Huom. Yleinen sivustotagi (gtag.js) on nyt Google-tagi. Tämän muutoksen myötä uusiin ja nykyisiin gtag.js-asennuksiin sisältyy uusia ominaisuuksia, joiden avulla voit saada enemmän aikaan, parantaa datan laatua ja ottaa uusia ominaisuuksia käyttöön ilman lisäkoodia. Lue lisää Google-tagista.

Konversioseurannan avulla näet, miten tehokkaasti mainoksen klikkaukset johtavat verkkosivustollasi arvokkaaseen asiakastoimintaan, kuten ostoksiin, rekisteröitymisiin ja lomakkeiden lähetyksiin.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten luot konversiotapahtuman, jolla voit seurata asiakkaiden toimintaa verkkosivustollasi.

Ennen kuin aloitat

Huom. Jos haluat ottaa konversiomittauksen käyttöön sivustolla, jota ylläpidät sisällönhallintajärjestelmällä (esim. Wix, WordPress, Drupal, Squarespace, GoDaddy, WooCommerce, Shopify, Magento, Awesome Motive tai HubSpot), löydät ohjeet konversioseurantakumppaneiden integrointeja käsittelevästä osiosta.

Konversioseurannan käyttöönotossa on kaksi vaihetta:

Konversiotapahtuman luominen Google-tagin käyttöönotto
Animoitu GIF-kuva uuden konversiotapahtuman luomisesta verkkosivustolle Animaatio, josta näkyy tagitunnus ja kohdetunnus Google-tagissa

Tarvitset nämä asiat, jotta voit ottaa verkkosivuston konversioseurannan käyttöön:

• Verkkosivusto: Google-tagikoodi lisätään tänne.
  • Mahdollisuus verkkosivuston koodin muokkaamiseen: Joko sinun tai web‑kehittäjän on pystyttävä lisäämään koodi verkkosivustolle.

Lue lisää konversioseurannan toiminnasta ja syistä sen käyttämiseen artikkelista Tietoja konversioseurannasta.

Jos et tiedä, sopiiko verkkosivuston konversioseuranta omiin tarpeisiisi, saat kaikkien eri tyyppisten konversioiden seurantaa koskevia ohjeita täältä.