Over tracking in Google Ads

Parallelle tracking is nu beschikbaar voor uw account. Met parallelle tracking wordt uw bestemmingspagina sneller geladen, waardoor verloren bezoeken kunnen worden beperkt. Met parallelle tracking worden klanten rechtstreeks vanuit uw advertentie naar uw uiteindelijke URL geleid, terwijl klikmeting plaatsvindt op de achtergrond.  Parallelle tracking is de enige trackingmethode voor klikmetingen voor alle accounts. Vraag bij de provider van uw klikmeting na of deze correct werkt met parallelle tracking. Meer informatie over parallelle tracking.

Als u online adverteert, ontvangt u standaard diverse waardevolle gegevens. Bijvoorbeeld hoe vaak uw advertenties zijn weergegeven en hoeveel klikken ze hebben gegenereerd. Maar wat als u een analysesysteem van derden gebruikt en u zaken wilt bijhouden zoals het aantal klikken dat afkomstig is van mobiele apparaten of de verdeling van het advertentieverkeer tussen het zoeknetwerk van Google en het Google Display Netwerk? U kunt dergelijke gegevens verzamelen door in het veld URL-opties tracking in te stellen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe tracking in Google Ads werkt en wat u precies in het veld voor URL-opties kunt instellen. Het is een goed idee om tracking in te stellen als u succes heeft met uw campagnes en graag meer wilt weten over de gegenereerde klikken.

Hoe tracking werkt

Als iemand op een advertentie klikt wanneer de trackingtemplate is opgegeven en parallelle tracking is ingeschakeld, wordt hij naar de uiteindelijke URL geleid terwijl de URL van de trackingtemplate op de achtergrond wordt geladen.

Als iemand op een advertentie klikt wanneer de trackingtemplate is opgegeven en parallelle tracking is uitgeschakeld, wordt hij naar de URL van de trackingtemplate geleid. Die URL kan worden omgeleid naar tussenliggende trackingservers voordat die naar de uiteindelijke URL leidt.

Als iemand op een advertentie klikt wanneer de trackingtemplate niet is opgegeven, wordt hij naar de uiteindelijke URL geleid.

De URL van de trackingtemplate en alle omleidingen moeten in HTTPS zijn, anders werken ze niet. De omleidingen moeten zich ook aan de serverzijde bevinden. Hoewel Google geen controle heeft over de verdere omleidingen, gebruikt Google Ads altijd HTTPS voor de eerste aanroep voor de tracking-URL als deze niet als zodanig is opgegeven.

Over het veld URL-opties

U kunt URL-opties maken of bewerken op account-, campagne-, advertentiegroep-, zoekwoord- of sitelinkniveau. Het veld URL-opties bestaat uit twee hoofdgedeelten:

• Trackingtemplate: Het veld waar u uw trackinggegevens opgeeft. Wanneer er op een advertentie wordt geklikt, wordt deze informatie toegevoegd aan uw uiteindelijke URL. Dit wordt de URL van uw bestemmingspagina. Een trackingtemplate op advertentiegroep-, campagne- of accountniveau geldt voor alle advertenties in de betreffende advertentiegroep of campagne, of het betreffende account. Als u meerdere trackingtemplates definieert op verschillende niveaus, wordt de meest specifieke template gebruikt. De trackingtemplate op zoekwoordniveau is het meest specifiek, gevolgd door dat op advertentieniveau, advertentiegroepniveau, campagneniveau en accountniveau. Meer informatie
  • Aangepaste parameter: Dit is een URL-parameter die u zelf kunt maken en toevoegen aan uw trackingtemplates en uiteindelijke URL's. Meer informatie
  • Achtervoegsel uiteindelijke URL: In het veld voor het achtervoegsel voor de uiteindelijke URL kunt u parameters opgeven die aan het eind van de URL van de bestemmingspagina worden toegevoegd, zodat informatie kan worden bijgehouden. Meer informatie

Goed om te weten

• Als u URL-opties instelt op het niveau een advertentiegroep, campagne of account, kunt u uw trackinggegevens updaten zonder dat u uw advertenties opnieuw ter goedkeuring hoeft in te dienen. Als u echter opties instelt of bewerkt op advertentie-, zoekwoord- of sitelinkniveau, moeten uw advertenties wel worden beoordeeld.
  • U kunt de knop Testen gebruiken om te controleren of uw tracking correct is ingesteld. Wanneer u op Testen klikt, combineert Google Ads uw uiteindelijke URL met eventuele trackinginstellingen om ervoor te zorgen dat uw advertentie doorverwijst naar de URL van een bestemmingspagina. Meer informatie