Tietoja Google Adsin seurannasta

Samanaikainen seuranta on nyt käytettävissä tililläsi. Samanaikainen seuranta nopeuttaa laskeutumissivusi latautumista, mikä voi vähentää menetettyjen käyntien määrää. Kun samanaikainen seuranta on käytössä, mainostasi klikkaavat asiakkaat siirtyvät suoraan lopulliseen URL‑osoitteeseesi ja klikkausten mittaaminen tapahtuu taustalla.  Samanaikainen seuranta on kaikkien tilien ainoa klikkausten mittaamisen seurantatapa. Varmista klikkausmittausratkaisusi toimittajalta, että ratkaisusi on yhteensopiva samanaikaisen seurannan kanssa. Lue lisätietoja samanaikaisesta seurannasta.

Jos näytät mainoksia, saat jo tärkeitä tietoja esimerkiksi mainostesi näyttökerroista ja klikkausmääristä. Vaikka käyttämäsi analytiikkajärjestelmä ei olisikaan Googlen tarjoama, voit silti seurata esimerkiksi sitä, mitkä klikkaukset ovat peräisin mobiililaitteilta. Voit myös selvittää, kuinka suuri osa mainosliikenteestäsi on lähtöisin Google-hakuverkostosta ja kuinka suuri osa Google Display ‑verkostosta. Saat nämä tiedot käyttöösi ottamalla käyttöön seurannan URL-osoitteen vaihtoehdoista.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten seuranta toimii Google Adsissa ja mitä voit määrittää URL-osoitteen vaihtoehdoissa. Seurannan määrittäminen kannattaa, jos olet käyttänyt kampanjoita onnistuneesti ja haluat tietää enemmän saamistasi klikkauksista.

Näin seuranta toimii

Jos käyttäjä klikkaa mainosta, kun seurantamalli on lisätty ja samanaikainen seuranta on käytössä, käyttäjä ohjataan lopulliseen URL-osoitteeseen seurantamallin URL‑osoitteen latautuessa taustalla.

Jos käyttäjä klikkaa mainosta, kun seurantamalli on lisätty ja samanaikainen seuranta on poissa käytöstä, käyttäjä ohjataan seurantamallin URL-osoitteeseen. Tämä URL-osoite saattaa uudelleenohjata käyttäjän seurannan välipalvelimille ennen lopulliseen URL-osoitteeseen uudelleenohjaamista.

Jos käyttäjä klikkaa mainosta, kun seurantamallia ei ole lisätty, hänet ohjataan lopulliseen URL-osoitteeseen.

Seurantamallin URL-osoitteen ja kaikkien uudelleenohjausosoitteiden on oltava HTTPS-alkuisia, jotta ne toimivat. Lisäksi uudelleenohjausten on tapahduttava palvelinpuolella. Google Ads käyttää aina HTTPS-protokollaa ensimmäisessä seurantakutsussa, vaikka sitä ei olisi erikseen määritetty. Google ei kuitenkaan voi vaikuttaa myöhempiin uudelleenohjauksiin.

Tietoja URL-vaihtoehdoista

Voit luoda ja muokata URL-osoitteiden vaihtoehtoja tilin, kampanjan, mainosryhmän, avainsanan ja sivustolinkin tasolla. URL-osoitteiden vaihtoehdot jaetaan kahteen pääryhmään:

• Seurantamalli: Syötä seurantatiedot tähän kenttään. Kun käyttäjä klikkaa mainostasi, tapahtuman tiedot lisätään lopulliseen URL-osoitteeseesi aloitussivun URL-osoitteen luontia varten. Mainosryhmän, kampanjan tai tilin tasolla luotua seurantamallia käytetään kaikissa mainoksissa, jotka sisältyvät vastaavaan mainosryhmään, kampanjaan tai tiliin. Jos määrität useita seurantamalleja eri tasoilla, mainoksissa käytetään kaikkein yksityiskohtaisinta mallia. Avainsanan tasolla luotu seurantamalli on yksityiskohtaisin, ja sitä seuraavat järjestyksessä mainoksen, mainosryhmän, kampanjan ja tilin tasolla luodut mallit. Lisätietoja
  • Oma parametri: Tämä on URL-parametri, jonka voit luoda itse ja jonka voit sitten lisätä seurantamalleihin tai lopulliseen URL-osoitteeseen. Lisätietoja
  • Lopullisen URL-osoitteen jälkiliite: Tämän kentän avulla voit lisätä parametreja laskeutumissivusi URL-osoitteen loppuun tietojen seurantaa varten. Lisätietoja

Hyvä tietää

• Jos määrität URL-vaihtoehdot mainosryhmä-, kampanja- tai tilitasolla, voit päivittää seurantatiedot lähettämättä mainoksiasi uudelleen hyväksyttäviksi. Jos sen sijaan teet määrityksiä tai muokkauksia mainos-, avainsana- tai sivustolinkkitasolla, mainokset on lähetettävä tarkistettaviksi.
  • Testaa-painikkeen avulla voit tarkistaa, oletko määrittänyt seurannan oikein. Kun klikkaat Testaa-painiketta, Google Ads liittää lopullisen URL-osoitteen kaikkiin määrittämiisi seuranta-asetuksiin varmistaakseen, että mainoksesi ohjaa käyttäjät laskeutumissivusi URL-osoitteeseen. Lisätietoja