Google Adsin seuranta

Samanaikainen seuranta on nyt käytettävissä tililläsi. Samanaikainen seuranta nopeuttaa laskeutumissivusi latautumista, mikä voi vähentää menetettyjen käyntien määrää. Kun samanaikainen seuranta on käytössä, mainostasi klikkaavat asiakkaat siirtyvät suoraan lopulliseen URL‑osoitteeseesi ja klikkausten mittaaminen tapahtuu taustalla.  Samanaikainen seuranta on kaikkien tilien ainoa klikkausten mittaamisen seurantatapa. Varmista klikkausmittausratkaisusi toimittajalta, että ratkaisusi on yhteensopiva samanaikaisen seurannan kanssa. Lue lisätietoja samanaikaisesta seurannasta.

Samanaikaisen seurannan käyttö on pakollista Haku-, Shopping-, Display- ja Videokampanjoissa. Hotellikampanjoissa samanaikaisen seurannan käyttö on valinnaista.

Jos julkaiset mainoksia, saat arvokasta tietoa esimerkiksi siitä, kuinka monta kertaa mainoksesi ovat näkyneet ja kuinka monta kertaa niitä on klikattu. Vaikka käyttämäsi analytiikkajärjestelmä ei olisikaan Googlen tarjoama, voit silti seurata esimerkiksi sitä, mitkä klikkaukset ovat peräisin mobiililaitteilta tai kuinka suuri osa mainosliikenteestäsi on lähtöisin Google-hakuverkostosta ja kuinka suuri osa Google Display ‑verkostosta. Saat nämä tiedot käyttöösi ottamalla seurannan käyttöön URL-osoitteen vaihtoehdoista.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten seuranta toimii Google Adsissa ja mitä voit määrittää URL-osoitteen vaihtoehdoissa. Seurannan käyttöönotto kannattaa, jos olet julkaissut kampanjoita onnistuneesti ja haluat tietää enemmän saamistasi klikkauksista.

Näin seuranta toimii

Jos käyttäjä klikkaa mainosta, kun seurantamalli on lisätty ja samanaikainen seuranta on päällä, hänet ohjataan lopulliseen URL-osoitteeseen seurantamallin URL‑osoitteen latautuessa taustalla.

Jos käyttäjä klikkaa mainosta, kun seurantamalli on lisätty ja samanaikainen seuranta on poissa päältä, hänet ohjataan seurantamallin URL-osoitteeseen. Tämä URL-osoite saattaa uudelleenohjata käyttäjän ensin seurannan välipalvelimille ennen lopulliseen URL-osoitteeseen uudelleenohjaamista.

Jos käyttäjä klikkaa mainosta, kun seurantamallia ei ole lisätty, hänet ohjataan lopulliseen URL-osoitteeseen.

Seurantamallin URL-osoitteen ja kaikkien uudelleenohjausosoitteiden on oltava HTTPS-alkuisia, jotta ne toimivat. Lisäksi uudelleenohjausten on tapahduttava palvelinpuolella. Google Ads käyttää aina HTTPS-protokollaa ensimmäisessä seurantakutsussa, vaikka sitä ei olisi erikseen määritetty. Google ei kuitenkaan voi vaikuttaa myöhempiin uudelleenohjauksiin.

Tietoja URL-vaihtoehdoista

Voit luoda ja muokata URL-vaihtoehtoja tilin, kampanjan, mainosryhmän, avainsanan ja sivustolinkin tasolla. URL-vaihtoehdoissa on seuraavat kolme pääosiota:

• Seurantamalli: Lisää seurantatiedot tähän kenttään. Kun käyttäjä klikkaa mainostasi, nämä tiedot lisätään lopulliseen URL-osoitteeseen, jota käytetään laskeutumissivun URL-osoitteen luomiseen. Mainosryhmä-, kampanja- tai tilitasolla luotua seurantamallia käytetään kaikissa kyseisen mainosryhmän, kampanjan tai tilin mainoksissa. Jos määrität useita seurantamalleja eri tasoilla, mainoksissa käytetään kaikkein yksityiskohtaisinta mallia. Avainsanatason seurantamalli on tarkin, ja sitä seuraavat järjestyksessä mainos-, mainosryhmä-, kampanja- ja tilitason mallit. Lue lisää
  • Oma parametri: Tämä on URL-parametri, jonka voit luoda itse ja jonka voit sitten lisätä seurantamalleihin tai lopulliseen URL-osoitteeseen. Lue lisää
  • Lopullisen URL-osoitteen jälkiliite: Tämän kentän avulla voit lisätä parametreja laskeutumissivusi URL-osoitteen loppuun tietojen seurantaa varten. Lue lisää

Hyvä tietää

• Jos määrität URL-valinnat mainosryhmän, kampanjan tai tilin tasolla, voit päivittää seurantatiedot lähettämättä mainoksiasi uudelleen hyväksyttäviksi. Jos sen sijaan teet määrityksiä tai muokkauksia mainos‑, avainsana‑ tai sivustolinkkitasolla, mainokset on lähetettävä tarkastettaviksi.
  • Testaa-painikkeen avulla voit tarkistaa, oletko määrittänyt seurannan oikein. Kun klikkaat Testaa, Google Ads yhdistää lopullisen URL-osoitteen määrittämääsi seurantaan varmistaakseen, että mainos johtaa laskeutumissivun URL-osoitteeseen. Lue lisää