Om feeder og bedriftsdata

Du kan laste opp og administrere flere datafeeder i kontoen din og bruke disse i alle kampanjene du kjører i Google Ads. Under Bedriftsdata kan du angi og administrere datakilder for annonser, utvidelser og målretting. I Bedriftsdata-delen kan du raskt gjennomgå opplastingsloggen og statusen for annonsene dine. Du kan også se det totale antallet klikk, visninger og kampanjer som er tilknyttet bedriftsdatafeedene dine.

Hva inngår i bedriftsdataene?

Når du går til Bedriftsdata-delen i Google Ads-kontoen din, ser du en tabell med dataene som er tilknyttet kontoen. Data for annonsetilpasning, annonseutvidelser, stedsmålretting og dynamiske bannerannonser kan vises her.

Data for annonsetilpasning

Annonsetilpassere er parametre som brukes for å tilpasse en tekstannonse til konteksten for et brukersøk (for annonser i Søkenettverket) eller nettsiden noen surfer på (for annonser i Displaynettverket).

• Med annonsetilpasning blir annonseteksten oppdatert dynamisk på bakgrunn av data for annonsetilpasning.
  • Du kan laste opp dataene dine for annonsetilpasning i Bedriftsdata-delen i Google Ads-kontoen din.
Finn ut hvordan du oppretter annonsetilpasning.

Strømmer for dynamiske bannerannonser

Hvis du ønsker å fylle annonsene dine med produkt- eller tjenesteinnhold dynamisk, må du opprette en strøm for dynamiske bannerannonser. Denne typen strøm er en oversikt over produktene eller tjenestene dine som brukes som kilde for å lage annonser.

• Radene inneholder produktene eller tjenestene dine. Kolonnene inneholder attributter for hvert produkt eller hver tjeneste, for eksempel bilder eller priser.
  • Du laster opp feeden din i Bedriftsdata-delen i Google Ads-kontoen din.
  • Du knytter feeden til en kampanje med dynamisk remarketing.
Finn ut mer om strømmer for dynamiske bannerannonser.

Data for annonseutvidelse

Hver gang du legger til eller endrer en annonseutvidelse, oppretter Google Ads data for den aktuelle annonseutvidelsen i Bedriftsdata-delen i Google Ads-kontoen din. Du kan for eksempel se en «Primær feed for nettstedslinker» med teksten i nettstedslinkene og nettadressene for utvidelsene dine for nettstedslinker.

• Klikk på et element for å se godkjenningsstatus, informasjon om retningslinjer og resultatstatistikk for den aktuelle utvidelsen.
  • Bruk dette grensesnittet for å redigere utvidelser som er delt mellom flere enheter (for eksempel kampanjer eller annonsegrupper).
  • Du ser bare én oppføring for dataene som er knyttet til hver utvidelse, også når en utvidelse er delt mellom enheter.
  • Du kan endre dataene for utvidelsene her. For å legge til nye utvidelser kan du lese artikkelen Finn ut mer om annonseutvidelser.

Datafeeder for stedsmålretting

Du kan laste opp data om stedsmålretting for å målrette annonsene dine mot flere geografiske områder i de ulike kampanjene dine. Bruk dette grensesnittet for også å målrette annonsene mot områder:

• Du eier ikke de stedene der produktene dine blir distribuert, for eksempel bilforretninger.
  • Det kan hende at produktene eller tjenestene dine er interessante for kundene som besøker arenaer som er relevante for det du tilbyr. Du kan for eksempel målrette mot supporterne av et fotballag ved å målrette mot stedet der lagets stadion ligger.
Finn ut hvordan du oppretter data for stedsmålretting.