Om feeder og bedriftsdata

Du kan laste opp og administrere flere datafeeder i kontoen din og bruke disse i alle kampanjene du kjører i Google Ads. Under Bedriftsdata kan du angi og administrere datakilder for annonser, utvidelser og målretting. I Bedriftsdata-delen kan du raskt gjennomgå opplastingsloggen og statusen for annonsene dine. Du kan også se det totale antallet klikk, visninger og kampanjer som er tilknyttet bedriftsdatafeedene dine.

Hva inngår i bedriftsdataene?

I Bedriftsdata-delen i Google Ads-kontoen din kan du se en tabell med dataene som er tilknyttet kontoen. Her kan det vises data om annonsetilpasning, annonseutvidelser, stedsmålretting og dynamiske annonser.

Data om annonsetilpasning

Annonsetilpasning er parametere som brukes til å tilpasse tekstannonser til konteksten for det aktuelle brukersøket (for annonser i Søkenettverket) eller nettstedet brukeren besøker (for annonser i Displaynettverket).

• I annonsetilpasning blir det brukt annonsetilpassede data for å endre annonseteksten dynamisk.
  • Du kan laste opp dataene dine for annonsetilpasning i Bedriftsdata-delen i Google Ads-kontoen din.
Finn ut hvordan du konfigurerer annonsetilpasning.

Feeder for dynamiske annonser

Hvis du vil fylle annonsene dine med produkt- og tjenesteinnhold dynamisk, må du opprette en feed for dynamiske annonser. En slik feed er en oversikt over produktene eller tjenestene dine som brukes som grunnlag for annonser.

• Radene inneholder produktene eller tjenestene dine. Kolonnene inneholder attributter for hvert produkt eller hver tjeneste, for eksempel bilder eller priser.
  • Du laster opp feeden din i Bedriftsdata-delen i Google Ads-kontoen din.
  • Du knytter feeden til en kampanje med dynamisk remarketing.
Finn ut hvordan du oppretter feeder for responsive annonser.

Data om annonseutvidelser

Hver gang du legger til eller endrer en annonseutvidelse, genererer Google Ads data om den aktuelle annonseutvidelsen i Bedriftsdata-delen i Google Ads-kontoen din. Du kan for eksempel se en «Primær feed for nettstedslinker» med teksten fra nettstedslinkene og nettadressene for utvidelsene dine for nettstedslinker.

• Klikk på et element for å se godkjenningsstatus, informasjon om retningslinjer og resultatstatistikk for den aktuelle utvidelsen.
  • Bruk dette grensesnittet for å redigere utvidelser som er delt mellom flere enheter (for eksempel kampanjer eller annonsegrupper).
  • Du ser bare én oppføring for dataene som er knyttet til hver utvidelse, også når en utvidelse er delt mellom enheter.
  • Du kan redigere dataene om utvidelsene dine, men du må gå til Finn ut mer om annonseutvidelser for å legge til nye utvidelser.

Datafeeder for stedsmålretting

Du kan laste opp data om stedsmålretting for å målrette annonsene dine mot flere geografiske områder i de ulike kampanjene dine. Bruk dette grensesnittet for å målrette annonser også mot slike områder:

• Du eier ikke de beliggenhetene der produktene dine blir distribuert, for eksempel bilforhandlere.
  • Det kan hende at produktene eller tjenestene dine er interessante for kundene som besøker arenaer som er relevante for det du tilbyr. Du kan for eksempel sikte deg inn på supporterne av et fotballag ved å målrette annonser mot stedet der lagets stadion ligger.
Finn ut hvordan du kan målrette annonser mot geografiske steder.

Linker til beslektet innhold