Over bedrijfsgegevens en datafeeds

Belangrijk
  • Vanaf 30 juni 2022 kunt u geen advertentieparameters voor uitgebreide tekstadvertenties meer maken of bewerken omdat er dan geen ondersteuning meer is om nieuwe uitgebreide tekstadvertenties te maken.
  • U kunt de bedrijfsgegevens voor uitgebreide tekstadvertenties ook niet meer uploaden of bewerken.
  • Bestaande advertentieparameters voor uitgebreide tekstadvertenties worden nog tot 31 mei 2024 getoond.
  • We raden u ten zeerste aan over te stappen op responsieve zoekadvertenties.
  • Ontdek meer informatie over hoe u makkelijker de juiste boodschap toont op Zoeken.

In het gedeelte Bedrijfsgegevens kunt u meerdere gegevensbronnen (ook wel datafeeds genoemd) invoeren en beheren voor advertenties, componenten en targeting voor verschillende campagnes in Google Ads. U kunt in Bedrijfsgegevens de uploadgeschiedenis en de status van uw advertenties in een oogopslag controleren. Ook kunt u het totaal aantal klikken, vertoningen en campagnes controleren die gekoppeld zijn aan uw bedrijfsgegevensfeeds. Daarnaast kunt u in Bedrijfsgegevens kenmerken van advertentieparameters maken voor responsieve zoekadvertenties.

Wat wordt bewaard in bedrijfsgegevens

Als u op het gedeelte Bedrijfsgegevens van uw Google Ads-account klikt, gaat u naar de gedeelten Datafeeds, Uploadgeschiedenis en Kenmerken van advertentieparameters.

Datafeeds

Gegevens van advertentieparameters voor uitgebreide tekstadvertenties

Advertentieparameters zijn parameters die uw tekstadvertentie aanpassen aan de context van de zoekactie van een gebruiker (voor advertenties in het Zoeknetwerk) of van de website die iemand bezoekt (voor advertenties in het Display Netwerk).

• Advertentieparameters gebruiken de parametergegevens om advertentietekst dynamisch aan te passen.
  • U uploadt uw gegevens van advertentieparameters in het gedeelte Bedrijfsgegevens van uw Google Ads-account.
Opmerking: Voor responsieve zoekadvertenties zijn de instellingen van de advertentieparameters anders dan voor tekstadvertenties. Meer informatie over hoe u advertentieparameters maakt voor responsieve zoekadvertenties

Feeds voor dynamische advertenties

Als u uw advertenties dynamisch wilt laten vullen met uw producten of services, maakt u een feed voor dynamische advertenties. Dit type feed is uw voorraad producten en services waaruit wordt geput om uw advertenties samen te stellen.

• De rijen bevatten de producten of services. De kolommen bevatten de kenmerken voor elk product of elke service, zoals afbeeldingen of prijzen.
  • U uploadt uw feed naar het gedeelte Bedrijfsgegevens van uw Google Ads-account.
  • U koppelt uw feed aan uw dynamische remarketingcampagne.

Meer informatie over Dynamische remarketing: een feed maken voor uw responsieve advertenties

Gegevens voor advertentiecomponenten

Als uw advertentiecomponenten zijn geüpgraded, vindt u de nieuwe advertentiecomponent niet onder Bedrijfsgegevens. Meer informatie over het upgraden van advertentiecomponenten

In het geval van verouderde advertentiecomponenten maakt Google Ads hier gegevens over in het gedeelte Bedrijfsgegevens in uw Google Ads-account. Nadat uw advertentiecomponenten zijn gemigreerd, worden de gegevens voor advertentiecomponenten daar niet opgeslagen. Wel kan er bijvoorbeeld een hoofdfeed voor sitelinks worden getoond met de sitelinktekst en de URL's van uw componenten voor sitelinks.

• Klik op een item voor de goedkeuringsstatus, beleidsdetails en prestatiestatistieken van die component.
  • Gebruik deze interface om de componenten te bewerken die u met meerdere entiteiten deelt (zoals campagnes of advertentiegroepen).
  • Er wordt alleen een vermelding getoond voor de gegevens die aan elke component gekoppeld zijn, zelfs wanneer u de component met meerdere entiteiten deelt.
  • U kunt de gegevens voor uw componenten bewerken. Als u nieuwe componenten wilt toevoegen, gaat u naar Over componenten.

Kenmerken van advertentieparameters voor responsieve zoekadvertenties

Anders dan bij advertentieparameters voor uitgebreide tekstadvertenties moet u de afzonderlijke details definiëren van de advertentie die u wilt aanpassen voordat u de content voor de advertentieparameter uploadt. Productnaam en prijs zijn bijvoorbeeld kenmerken die u op grote schaal kunt aanpassen. Deze kenmerken kunnen overal in uw account worden gebruikt.

Meer informatie over hoe u advertentieparameters maakt voor responsieve zoekadvertenties