Bisnesdata ja datasyötteet

Tärkeää
  • 30.6.2022 alkaen et voi enää luoda tai muokata laajennettujen tekstimainosten mainosmuokkaajia, sillä uusien laajennettujen tekstimainosten luontia ei enää tueta.
  • Et voi myöskään enää ladata tai muokata laajennettujen tekstimainosten bisnesdataa.
  • Laajennettujen tekstimainosten mainosmuokkaajat näkyvät 31.5.2024 asti.
  • Suosittelemme, että siirryt käyttämään responsiivisia hakumainoksia.
  • Lue lisää siitä, miten voit tavoittaa Haun käyttäjät oikealla viestillä helpommin.

Bisnesdata-kohdasta voit ladata ja muokata datalähteitä (eli datasyötteitä), joita käytetään Google Ads ‑kampanjoidesi mainoksissa, elementeissä ja kohdistuksessa. Voit tarkistaa nopeasti lataushistoriasi sekä mainostesi tilan. Näet myös bisnesdatafiideihisi liittyvät klikkaukset, impressiot ja kampanjat. Lisäksi voit luoda mainosmuokkaajan määritteitä responsiivisille hakumainoksille.

Mitä bisnesdata sisältää

Kun klikkaat Google Ads ‐tililläsi Bisnesdata-osiota, näet Datasyötteet, Lataushistorian ja Mainosmuokkaajan määritteet.

Datasyötteet

Mainosmuokkaajadata laajennetuille tekstimainoksille

Mainosmuokkaajat ovat parametreja, jotka muokkaavat tekstimainosta sen mukaan, millaisessa hakukontekstissa (hakuverkoston mainokset) tai millaisella sivustolla (Display-verkoston mainokset) mainos näkyy.

• Mainosmuokkaajat muokkaavat mainostekstiä dynaamisesti mainosmuokkaajadatan avulla.
  • Lataa mainosmuokkaajadata Google Ads ‑tilin Bisnesdata-osioon.
Huom. Responsiivisilla hakumainoksilla on erilaiset mainosmuokkaajien asetukset kuin tekstimainoksilla. Lue lisää mainosmuokkaajien luomisesta responsiivisille hakumainoksille.

Dynaamisten mainosten syötteet

Jos haluat lisätä mainoksiisi tuotteita tai palveluita dynaamisesti, sinun on luotava dynaamisten mainosten syöte. Tämä syöte kertoo tuotteidesi tai palvelujesi mainosjakauman, ja sitä käytetään mainosten luomisessa.

• Rivit ovat tuotteita tai palveluita. Sarakkeet ovat kunkin tuotteen tai palvelun määritteitä, kuten kuvia tai hintoja.
  • Lataa syöte Google Ads ‑tilin Bisnesdata-osioon.
  • Liitä syöte dynaamiseen uudelleenmarkkinointikampanjaan.

Lue lisää artikkelista Dynaaminen uudelleenmarkkinointi: Syötteen luominen responsiivisille mainoksille.

Mainoselementtidata

Jos mainoselementtisi on päivitetty, et näe uusia elementtejä Bisnesdata-kohdassa. Lue lisää elementtien päivittämisestä.

Google Ads luo Google Ads ‑tilin Bisnesdata-kohtaan mainoselementtidataa vanhoista mainoselementeistä. Kun mainoselementit on siirretty, niiden dataa ei kuitenkaan enää tallenneta sinne. Voit nähdä datassa esimerkiksi sivustolinkin pääsyötteen, joka sisältää sivustolinkkielementtien tekstit ja URL-osoitteet.

• Klikkaa mitä tahansa elementtiä, niin näet sen hyväksymistilan, käytäntötiedot ja tulostilastot.
  • Tämän liittymän avulla voit muokata elementtejä, joita jaat useissa kohteissa (kuten kampanjoissa tai mainosryhmissä).
  • Näet vain yhden merkinnän kuhunkin elementtiin liittyvästä datasta silloinkin, kun elementti on käytössä eri kohteissa.
  • Voit muokata elementtien dataa. Jos haluat lisätä uusia elementtejä, lue tämä artikkeli.

Mainosmuokkaajan määritteet responsiivisille hakumainoksille

Toisin kuin laajennettujen tekstimainosten kanssa, sinun on määritettävä, mitä mainoksesi tietoja haluat muokattavan, ennen kuin lataat sisältöä muokkaajaa varten. Muokattavia "määritteitä" ovat esimerkiksi tuotteen nimi ja hinta. Näitä määritteitä voidaan käyttää koko tililläsi.

Lue lisää mainosmuokkaajien luomisesta responsiivisille hakumainoksille.