Om tillgångar med dynamiska webbplatslänkar

Dynamiska webbplatslänkar är en typ av tillgång som visas automatiskt. De gör att användare som söker på Google kan gå direkt från din annons till det de vill läsa mer om eller köpa på din webbplats. Tillgångarna kompletterar dina text- och videoannonser med relevanta webbplatslänkar av hög kvalitet och ger vårt system fler möjligheter att visa tillgångar tillsammans med dina annonser utan att du behöver göra ytterligare inställningar.

Obs! För videoannonser fungerar webbplatslänkar endast med målen Försäljning, Potentiella kunder eller Trafik till webbplatsen.

Fördelar

Dynamiska webbplatslänkar kan öka effekten och värdet av din annonsering. Gör så här:

• Webbplatslänkarna leder användarna till det de söker efter på din webbplats. De länkar direkt till konverteringsfokuserade avsnitt eller sidor på din webbplats som främjar användaråtgärder.
  • Tilläggen är automatiska. Du behöver inte skapa en ny text- eller videoannons och du behöver inte lägga till en ny webbplatslänk.

När du väljer att använda dynamiska webbplatslänkar kan Google Ads dessutom automatiskt ange beskrivningar för dina befintliga webbplatslänkar.

Öka annonsernas täckning: Komplettera annonserna med länkar till specifika avsnitt på din webbplats. Inga inställningar krävs.

Tips: Att använda fyra eller fler webbplatslänkar har visat sig ge bäst resultat, och dynamiska webbplatslänkar gör det enklare att lägga till länkarna.

Så fungerar de

När människor söker med en viss term på Google kan dynamiska webbplatslänkar visa dem flera relevanta djuplänkar tillsammans med din text- eller videoannons. Dynamiska webbplatslänkar har samma format som manuella webbplatslänkar som annonsörerna själva skapar. Dynamiska webbplatslänkar kan komma från en mängd olika källor, däribland målsidor.

Du debiteras inte när dynamiska webbplatslänkar visas. Du debiteras bara när användare klickar sig vidare till din webbplats. Läs mer om tillgångar och faktisk kostnad per klick.

Dynamiska webbplatslänkar visas bara när det är troligt att de förbättrar annonsens resultat och kan visas bredvid eller i stället för manuellt skapade webbplatslänkar. Du kan styra vilka webbplatslänkar som visas genom att pausa eller ta bort enskilda dynamiska webbplatslänkar. Läs mer om hur du tar bort tillgångar.

Resultat och rapporter

Följ anvisningarna nedan för att se resultatdata för enskilda dynamiska webbplatslänkar i Google Ads.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på kampanjikonen Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Tillgångar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Tillgångar.
  4. Klicka på Webbplatslänk på översiktskortet för typen av tillgångar.
  5. Filtrera efter Källa vid Automatiskt skapad.

Pausa eller ta bort enskilda dynamiska webbplatslänkar

Om du inte gillar en viss dynamisk webbplatslänk som har skapats åt dig kan du pausa eller ta bort den. När du pausar en dynamisk webbplatslänk visas den inte men kan återaktiveras när som helst. När du tar bort en dynamisk webbplatslänk tas den bort permanent och kan inte visas igen.

1. Klicka på kampanjikonen Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Tillgångar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Tillgångar.
  4. Klicka på Webbplatslänk på översiktskortet.
    • Så här pausar du eller tar bort flera webbplatslänkar samtidigt:
      1. Välj tillgångar genom att markera kryssrutan.
      2. Klicka på Pausa eller Ta bort i det blå fältet högst upp.
    • Så här pausar du eller tar bort en enstaka tillgång:
      1. Välj raden med tillgången genom att klicka på rullgardinsmenyn vid den färgade indikatorn.
      2. Välj Pausa eller Ta bort.

Du kan också välja bort alla dynamiska webbplatslänkar vid behov, även om vi inte rekommenderar det.

Obs! Det går att pausa eller ta bort enskilda tillgångar med dynamiska webbplatslänkar när de dynamiska webbplatslänkarna har uppgraderats. Läs mer om uppgraderingen av tillgångar.