Over componenten voor dynamische sitelinks

Dynamische sitelinks zijn een type component dat automatisch wordt getoond en waarmee gebruikers die op Google zoeken, direct via uw advertentie op de juiste plek terechtkomen. Ze voegen relevante sitelinks van hoge kwaliteit toe aan uw tekst- of videoadvertenties en geven het systeem meer mogelijkheden om componenten bij uw advertenties te tonen zonder dat u daarvoor iets hoeft in te stellen.

Opmerking: Voor videoadvertenties werken dynamische sitelinks alleen in videocampagnes die de doelen Verkoop, Leads of Websiteverkeer gebruiken.

Voordelen

Dynamische sitelinks kunnen de impact en waarde van uw advertenties vergroten. Het werkt zo:

• Ze verbinden gebruikers met wat ze zoeken op uw site. Dynamische sitelinks sturen gebruikers direct door naar gedeelten of pagina's van uw website die gericht zijn op conversies en gebruikersacties stimuleren.
  • Ze zijn automatisch. U hoeft geen nieuwe tekstadvertentie of videoadvertentie te maken of handmatig een sitelink in te stellen.

Nadat u zich heeft aangemeld voor dynamische sitelinks, kan Google Ads ook automatisch beschrijvingen bieden voor uw bestaande sitelinks.

Vergroot uw advertentiedekking: Vul uw advertenties aan met links naar specifieke gedeelten van uw website. U hoeft niets te installeren.

Tip: De ervaring leert dat u met 4 of meer sitelinks de prestaties maximaliseert. Door dynamische sitelinks te gebruiken, bereikt u dat doel makkelijker.

Hoe ze werken

Wanneer iemand op Google zoekt naar een bepaalde term, kunnen er met dynamische sitelinks een of meer relevante deep links worden getoond bij uw tekstadvertentie of videoadvertentie. Dynamische sitelinks hebben dezelfde indeling als handmatige sitelinks (die u zelf moet instellen). Dynamische sitelinks kunnen uit verschillende bronnen komen, inclusief maar niet beperkt tot landingspagina's.

Voor weergave van dynamische sitelinks worden geen kosten in rekening gebracht. U betaalt alleen wanneer gebruikers doorklikken naar uw site. Meer informatie over componenten en uw werkelijke kosten per klik

Dynamische sitelinks worden alleen getoond als ze naar verwachting uw advertentieprestaties verbeteren en kunnen naast of in plaats van handmatig gemaakte sitelinks worden getoond. U kunt zelf bepalen welke sitelinks worden getoond door afzonderlijke dynamische sitelinks te onderbreken of te verwijderen. Meer informatie over hoe u componenten verwijdert

Prestaties en rapporten

Met de instructies hieronder kunt u de prestatiegegevens van afzonderlijke dynamische sitelinks bekijken in Google Ads.

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Componenten.
  3. Klik op Componenten.
  4. Klik in de kop van de overzichtskaart voor het type component op Sitelink.
  5. Filter op Bron voor Automatisch gemaakt.

Afzonderlijke dynamische sitelinks onderbreken of verwijderen

Als u een bepaalde dynamische sitelink die voor u is gemaakt niet wilt gebruiken, kunt u deze onderbreken of verwijderen. Een onderbroken dynamische sitelink wordt niet meer getoond, maar blijft beschikbaar als u die opnieuw wilt aanzetten. Een verwijderde dynamische sitelink gaat voorgoed verloren en kan later niet meer worden getoond.

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Componenten.
  3. Klik op Componenten.
  4. Klik op de kop van de overzichtskaart Sitelink.
    • Zo onderbreekt of verwijdert u meerdere sitelinks:
      1. Selecteer de componenten door op het selectievakje te klikken.
      2. Klik in de blauwe balk bovenaan op Onderbreken of Verwijderen.
    • Zo onderbreekt of verwijdert u een afzonderlijke component:
      1. Selecteer de afzonderlijke component door op het dropdownmenu naast de gekleurde indicator te klikken.
      2. Selecteer Onderbreken of Verwijderen.

Het is niet aanbevolen, maar u kunt zich zo nodig ook afmelden voor alle dynamische sitelinks.

Opmerking: Zodra u uw dynamische sitelinks heeft geüpgraded, kunt u afzonderlijke componenten voor dynamische sitelinks onderbreken of verwijderen. Meer informatie over de componentupgrade