In-stream advertenties die kunnen worden overgeslagen

In-stream advertenties die kunnen worden overgeslagen, zijn geschikt voor weergave vóór, tijdens of na andere video's op YouTube, en op websites en in apps van Google-videopartners. Na 5 seconden heeft de kijker de mogelijkheid de advertentie over te slaan en de video verder te bekijken.

In dit artikel vindt u meer informatie over de technische specificaties en rapportagetools die beschikbaar zijn voor in-stream advertenties die kunnen worden overgeslagen.

Voordelen

• Genereer conversies, beïnvloed de productoverweging en bereik met uw advertenties nieuwe gebruikers op verschillende apparaten, waaronder desktops, telefoons en tv's.
  • Bied op wat u belangrijk vindt. Afhankelijk van uw campagnedoel kunt u betalen op basis van het totale aantal vertoningen of wanneer kijkers uw advertentie helemaal bekijken of interactie hebben met de video (afhankelijk van wat eerst gebeurt).
  • Voeg interactieve functies, waaronder call-to-action-knoppen, sitelink-extensies of productfeeds, toe aan uw advertenties om mensen aan te zetten tot meer interactie met uw merk of bedrijf.

Hoe in-stream advertenties die kunnen worden overgeslagen, worden weergegeven op YouTube

Desktop

Voorbeeldadvertentie die wordt weergegeven op de YouTube-weergavepagina voor desktops

Mobiel

Voorbeeldadvertentie die wordt weergegeven op een YouTube-weergavepagina op een mobiele telefoon

Tv-schermen

Voorbeeldadvertentie die wordt weergegeven op de YouTube-weergavepagina op een tv

Beschikbare items

Item Beschrijving
URL YouTube-video De link naar uw video. De URL kan elke standaardvideo zijn die naar YouTube is geüpload. De video moet openbaar of verborgen zijn en voldoen aan ons advertentiebeleid en onze vereisten.

Uiteindelijke URL

De URL waar mensen terechtkomen nadat ze op uw advertentie hebben geklikt. Deze moet overeenkomen met wat uw advertentie promoot. Meer informatie over uiteindelijke URL's
Zichtbare URL Het websiteadres dat in uw advertentie wordt weergegeven. Over het algemeen is dit de URL van de site of pagina die u promoot. De zichtbare URL moet overeenkomen met het domein waar mensen terechtkomen wanneer ze interactie hebben met uw advertentie.
Call-to-action Maximaal 10 tekens. De call-to-action wordt weergegeven bij de kop en leidt mensen naar de website die u opgeeft als uw uiteindelijke URL. De tekst van de call-to-action moet een goed beeld geven van de site of pagina waarnaar u mensen doorverwijst (bijvoorbeeld 'Nu winkelen' voor een pagina met productdetails).
Kop Maximaal 15 tekens. De koptekst moet beknopt zijn, belangrijke informatie overbrengen en een goed beeld geven van de content van de video.
Begeleidende banner Een begeleidende banner is een afbeelding die naast uw advertentie wordt weergegeven op desktops. U kunt een automatisch gegenereerde begeleidende banner gebruiken (op basis van informatie van uw YouTube-kanaal) of een 300x60 jpeg-, gif- of png-bestand uploaden (van maximaal 150 KB). Meer informatie over begeleidende banners

Advertentiespecificaties

Als u uw video wilt gebruiken in een advertentie, moet de video zijn geüpload naar YouTube en zijn ingesteld op Openbaar of Verborgen. Meer informatie over de indelingsspecificaties voor YouTube-video's

Voor in-stream advertenties die kunnen worden overgeslagen, maakt het niet uit hoe lang de video duurt. Voor optimale resultaten raden we u aan een video te gebruiken die minder dan 3 minuten duurt.

Ondersteunde Google Ads-doelen

• Sales
  • Leads
  • Websiteverkeer
  • Product- en merkoverweging
  • Merkbekendheid en bereik

Beschikbare biedstrategieën

Kosten per weergave (CPV)

Met CPV-biedingen betaalt u als een kijker 30 seconden van uw video bekijkt (of de hele video als deze minder dan 30 seconden duurt) of interactie heeft met uw video, afhankelijk van wat eerst gebeurt.

CPV-biedingen zijn beschikbaar als u een videocampagne maakt met het doel Product- en merkoverweging.

Doelkosten per actie (CPA)

Met doel-CPA-biedingen stelt u de gemiddelde kosten in die u voor elke conversie wilt betalen. We optimaliseren de biedingen op basis van de doel-CPA die u instelt, zodat u zoveel mogelijk conversies kunt genereren. Sommige conversies kunnen meer of minder kosten dan uw doel.

Doel-CPA-biedingen zijn beschikbaar als u een videocampagne maakt met het doel Sales, Leads of Websiteverkeer.

Aantal conversies maximaliseren

Met bieden op basis van Aantal conversies maximaliseren worden automatisch biedingen ingesteld, zodat u zoveel mogelijk conversies kunt genereren binnen uw budget. U kunt eventueel een doel-CPA instellen met bieden op basis van Aantal conversies maximaliseren om een zo hoog mogelijke conversiewaarde te genereren voor het doelrendement op advertentie-uitgaven (ROAS).

Bieden op basis van Aantal conversies maximaliseren is beschikbaar als u een videocampagne maakt met het doel Sales, Leads of Websiteverkeer.

Doelkosten per duizend vertoningen (dCPM)

Bij doel-CPM-biedingen stelt u het bedrag in dat u gemiddeld wilt betalen voor iedere 1000 keer dat uw advertentie wordt getoond. Vervolgens optimaliseren we uw biedingen om ervoor te zorgen dat u zoveel mogelijk unieke gebruikers bereikt. Sommige vertoningen kunnen meer of minder dan uw doel kosten.

Doel-CPM-biedingen zijn beschikbaar als u een videocampagne maakt met het doel Merkbekendheid en bereik of Product- en merkoverweging (alleen binnen het subtype Videoadvertentiereeks).

Rapportage

Statistieken

Alle standaard videostatistieken zijn beschikbaar voor in-stream advertenties die kunnen worden overgeslagen.

Metingen van derden

Metingen van derden zijn alleen beschikbaar via Ads Data Hub. Meer informatie over het proces voor metingen door derden op YouTube

Beleid

In-stream advertenties die kunnen worden overgeslagen, moeten voldoen aan het Google Ads-beleid en het YouTube-beleid.