Om reservation: reserverade medieplaceringar på YouTube

Som annonsör eller annonsbyrå kan du köpa specifika placeringar på bokningsbasis när du vill betala utifrån antalet exponeringar (kallas även kostnad per tusen exponeringar eller CPM). Med bokningskampanjer går det även att köpa exponeringar till ett fast pris.

Annonsering på reservationsbasis är det bästa alternativet när du vill öka varumärkesmedvetenheten, till exempel om du erbjuder en ny produkt eller förnyar varumärket för en produkt eller tjänst.

Om bokningskampanjer

Nu kan du köpa reservationsannonser på YouTube direkt genom Reservation i Google Ads eller via Direktköp i Display & Video 360. Prata med din Google-representant om du vill veta mer och få åtkomst.

Din Google-representant kan hjälpa dig att få åtkomst till CPM-toppannonskampanjer i Google Ads. Kontakta din Google-representant om du vill skapa en CPM-toppannonskampanj. Läs mer om hur du skapar en CPM-toppannonskampanj på YouTube.

Andra bokningsprodukter bör fortfarande köpas via din Google-representant.

Fördelar med annonsering på reservationsbasis

• Större kontroll: Du kan köpa exponeringar till ett fast pris.
  • Hög synlighet: Du kan garantera att din annons placeras högst upp på YouTubes hemflöde via YouTube-toppannonsen.
  • Premierat annonsutrymme: Du får åtkomst till YouTube Select och riktar in dig på premierat innehåll på YouTube. Läs mer om YouTube Select.
  • Varumärkesmedvetenhet: Du kan nå en bred målgrupp.

Köpa reservationsannonsering

Annonsörer och byråer kan köpa reservationsannonsering till en fast kostnad per tusen exponeringar. Du kan arbeta med Googles annonseringsteam eller skapa din kampanj i Google Ads eller Direktköp i Display & Video 360 för att få en prisuppskattning och exponeringsmål för kampanjen.

Detta är de annonsformat du kan köpa:

• Inte överhoppningsbar in stream-annons: Det här formatet går inte att hoppa över och spelas upp före, under eller efter en video. Det är perfekt om du vill förmedla ett enkelt, kraftfullt budskap och synas. Annonsen går inte att stänga av och ökar inte att antalet videovisningar. Inte överhoppningsbara videoannonser får högst vara 15 eller 30 sekunder långa. För Direktköp i Display & Video 360 får inte överhoppningsbara videoannonser ha en maximal längd på 60 sekunder. Läs mer om Direktköp-erbjudanden för YouTube i Display & Video 360.
  • Överhoppningsbar in stream-annons: Den här annonsen visas när någon börjar spela upp en video (preroll) eller under innehåll i långt format. De är överhoppningsbara efter fem sekunder. Det finns ingen längdbegränsning för den överhoppningsbara in stream-annonsen, men videor som är kortare än tre minuter brukar ge bättre resultat. Detta format räknar upp antalet visningar av YouTube-videoannonsen.
  • Shorts-annonser: Shorts-annonser är 6–60 sekunder långa överhoppningsbara video- eller bildannonser som visas mellan Shorts-videor i YouTube Shorts-flödet. Shorts-annonser som ingår i reservationer är tillgängliga med YouTube Select Shorts. Kontakta din Google Ads-representant om du vill veta mer om hur du använder reservation för att visa Shorts-annonser på YouTube.
  • Bumperannonser: Detta är en videoannons som inte går att hoppa över och som spelas upp i sex sekunder. Läs mer om hur du skapar en videoräckviddskampanj med bumperannonser.
  • Toppannons: Detta är en videoannons som visas högst upp på YouTubes startsida. YouTubes startsida har enormt många tittare, och med toppannonser hamnar du först på den sidan. Om du köper en toppannons får du inriktad räckvidd i hela kampanjen och möjlighet att hantera budget och frekvens. Toppannonser som köps kan visas på YouTube på datorer, i appar och i YouTube-appen för tv. Läs mer om YouTube-toppannonser och hur du skapar en CPM-toppannonskampanj på YouTube.

Inriktning av annonser

Det här är de alternativ för innehålls- och målgruppsinriktning för reservationsannonser som du kan köpa:

• YouTube Select: YouTube Select-grupperingar är reservationsprodukter för kvalificerade kunder som inriktas på de fem procent mest populära kanalerna på YouTube med de mest intresserade målgrupperna på en given marknad. Grupperingarna omfattar endast kanaler. Du kan endast inrikta dig på dessa grupperingar när du skapar en reservationskampanj för Premier-räckvidd. Läs mer om YouTube Select.
  • Ämnen: Annonsörerna kan välja bland YouTube-videoämnen. Det går till exempel att visa reservationsbaserade in stream-annonser i familjevänligt innehåll. Ämnesinriktning stöds inte för toppannonser.
  • Intressen: Annonsörerna kan rikta in sig på tittare som är intresserade av särskilda saker, t.ex. sport och hobbyer, vilket framgår av deras surfvanor och vilket innehåll de har tittat på.
  • Målgrupper inom intressegrupper: Du kan nå alla som har visat intresse för vissa ämnen och som sannolikt kommer att titta på relaterat innehåll igen. Den här typen av inriktning gör det också lättare att nå målgrupper som liknar dem som är målet för offlinekampanjer. Här ingår även anpassade intressegrupper som du kan skapa direkt i ditt Google Ads-konto.
  • Demografi: Du kan nå människor som sannolikt tillhör de demografiska grupper du väljer. Du kan till exempel nå potentiella kunder baserat på långsiktiga demografiska egenskaper eller köpavsikt.