Tietoa varauksesta: YouTuben mediasijoittelujen varaus

Mainostajat ja mainostoimistot voivat ostaa tiettyjä sijoitteluja varauspohjalta. Tällöin maksu perustuu impressioiden määrään (tuhannen impression hinta eli CPM). Varauskampanjoissa voit ostaa impressioita myös kiinteällä hinnalla.

Varauspohjainen mainonta on paras tapa edistää bränditietoisuutta, mainostaa uutta tuotetta tai palvelua tai uudelleenbrändätä tuotetta tai palvelua.

Varauskampanjat

YouTuben varausmainoksia voi nyt ostaa suoraan Google Adsin Varauksen tai Display & Video 360:n Pikavarauksen kautta. Jos haluat tietää lisää ja saada pääsyn varauspohjaiseen mainontaan, ota yhteyttä Googlen edustajaan.

Googlen edustaja voi auttaa sinua saamaan käyttöösi CPM Masthead ‑kampanjat Google Adsissa. Ota yhteyttä edustajaan, jos haluat luoda tällaisen kampanjan. Lue lisää YouTuben CPM Masthead ‑kampanjan luomisesta.

Muut varaustuotteet on edelleen ostettava Googlen edustajan kautta.

Varauspohjaisen mainonnan hyödyt

• Hintaan vaikuttaminen: Voit ostaa impressioita kiinteällä hinnalla.
  • Hyvä näkyvyys: YouTuben Masthead-mainoksen avulla voit varmistaa, että mainoksesi näkyy YouTuben etusivun fiidin yläosassa.
  • Paras-inventaari: Saat pääsyn YouTube Selectiin ja voit kohdistaa mainonnan YouTube-sisältöön, jolla on paras tavoittavuus. Lue lisää YouTube Selectistä.
  • Bränditietoisuus: Voit tavoittaa laajan yleisön.

Varausmainonnan ostaminen

Mainostajat ja mainostoimistot voivat ostaa varausmainontaa kiinteällä tuhannen impression hinnalla. Voit saada hinta-arvion ja vinkkejä kampanjan impressiotavoitteiden valitsemiseen Googlen mainontatiimiltä tai kun luot kampanjaa Google Adsissa tai Display & Video 360:n Pikavarauksen avulla.

Voit ostaa seuraavia mainosmuotoja:

• Ei‑ohitettava In-Stream-mainos: Tämä on ei-ohitettava mainosmuoto, joka näkyy videon edellä, aikana tai jälkeen. Valitse tämä muoto, jos haluat välittää käyttäjille yksinkertaisen, tehokkaan viestin ja saada näkyvyyttä. Videolle kertyy impressioita mutta ei katselukertoja. Ei-ohitettavien videomainosten enimmäiskesto on 15–30 sekuntia. Display & Video 360:n Pikavarausta käytettäessä enimmäiskesto on 60 sekuntia. Lue lisää Display & Video 360:n YouTubea koskevista Pikavaraus-sopimuksista.
  • Ohitettava In-Stream-mainos: Tämä mainosmuoto näkyy ennen videota tai pitkän videon aikana, ja sen voi ohittaa viiden sekunnin jälkeen. Ohitettavien In-Stream-mainosten kestoa ei ole rajoitettu, mutta alle kolmen minuutin pituiset videot tuottavat yleensä paremmat tulokset. Tätä muotoa käytettäessä YouTube-videomainokselle kertyy katselukertoja.
  • Shorts-mainokset: Nämä ovat 6–60 sekunnin mittaisia ohitettavia video- tai kuvamainoksia, jotka näkyvät Shorts-videoiden välissä YouTuben Shorts-fiidissä. Shorts-mainoksia voi varata YouTube Selectin Shorts-vaihtoehtoa käyttämällä. Jos haluat lisätietoa Shorts-mainosten varaamisesta, ota yhteyttä Google Adsin edustajaan.
  • Puskurimainos: Tämä on ei-ohitettava videomainos, joka kestää kuusi sekuntia. Lue lisää puskurimainoksia sisältävän Video – Reach ‑kampanjan luomisesta.
  • Masthead-mainos: Tämä videomainos näkyy YouTuben etusivun yläosassa. YouTuben etusivun fiidi saa valtavasti näkyvyyttä, ja Masthead-mainoksen avulla varmistat parhaan paikan tältä keskeiseltä paikalta. Ostamalla Mastheadin voit tavoittaa kohdeyleisön haluamallasi budjetilla ja näyttötiheydellä. Mastheadit näkyvät YouTubessa tietokoneilla ja mobiilisovelluksissa sekä TV:n YouTube‑sovelluksessa. Lue lisää YouTube Mastheadista ja YouTuben CPM Masthead ‑kampanjan luomisesta.

Mainosten kohdistaminen

Voit ostaa varausmainoksille seuraavia sisältö- ja yleisökohdistuksen vaihtoehtoja:

• YouTube Select: YouTube Select ‑kokonaisuudet ovat varaustuotteita, joiden avulla kriteerit täyttävät mainostajat voivat kohdistaa mainoksensa niille YouTube‑kanaville, jotka ovat suosituimman viiden prosentin joukossa ja joilla on innokkaimmat yleisöt tietyillä markkinoilla. Kokonaisuudet sisältävät vain kanavia. Niitä voi valita kohdistukseen ainoastaan parhaan tavoittavuuden varauskampanjaa luotaessa. Lue lisää YouTube Selectistä.
  • Aiheet: Mainostajat voivat valita haluamansa YouTube-videoiden aiheet. Esimerkiksi varauksen In-Stream-mainokset voivat näkyä koko perheelle sopivan sisällön yhteydessä. Masthead-mainoksissa ei tueta aiheeseen kohdistamista.
  • Kiinnostuksen kohteet: Mainostajat voivat kohdistaa mainokset katsojille, joita kiinnostavat tietyt asiat, esimerkiksi urheilu tai harrastukset. Kiinnostuksen kohteet selviävät katsojien selaushistoriasta ja katsotusta sisällöstä.
  • Asiasta kiinnostuneet yleisöt: Voit tavoittaa ihmisiä, jotka ovat osoittaneet kiinnostusta tiettyihin aiheisiin ja jotka todennäköisesti katsovat niihin liittyvää sisältöä myös jatkossa. Tällaisen kohdistamisen avulla saat myös helpommin yhteyden yleisöihin, jotka ovat samantyyppisiä kuin offline-kampanjoiden kohteena olevat. Sisältää myös omia asiasta kiinnostuneita yleisöjä, joita voit luoda suoraan Google Ads ‑tilillä.
  • Demografiset tiedot: Voit tavoittaa ihmisiä, jotka todennäköisesti kuuluvat valitsemiisi demografisiin ryhmiin. Voit tavoittaa potentiaalisia asiakkaita esimerkiksi tiettyjen pitkäaikaisten piirteiden tai viimeaikaisten ostoaikeiden perusteella.