De prestaties van uw deals meten

U kunt de belangrijkste prestatiestatistieken voor uw deals (zoals artikelen met de badge Promotie, Uitverkoop of Prijsdaling) bijhouden, meten en vergelijken in Merchant Center en voor uw promoties in Google Ads.

Voordat u begint

Prestaties meten in Merchant Center

Volg deze stappen om de prestaties van uw deals in Shopping-advertenties en gratis vermeldingen te bekijken:

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik in het navigatiemenu aan de linkerkant op Prestaties en dan op Dashboard.
  3. Selecteer boven het dashboard het tabblad Shopping-advertenties of Gratis vermeldingen.
  4. Bekijk de prestaties van uw deals op de kaart Verkeer uit badges voor promoties, uitverkopen en prijsdalingen.
    • Als u de statistieken wilt uitsplitsen op product, merk of categorie, klikt u op de segmentnaam onderaan de kaart.
    • Als u een rapport wilt bekijken waarin de prestaties van uw deals zijn uitgesplitst op badgetype, promotie of promotiecategorie, klikt u onderaan de kaart op het betreffende rapport.

Prestaties meten in Google Ads

Opmerking: In Google Ads kunt u alleen de prestaties meten van Standaard Shopping-campagnes. U kunt de prestaties van Performance Max-campagnes meten via een Merchant Center-productfeed in uw Merchant Center-account.

Volg deze stappen om te meten hoe klanten met uw promoties omgaan:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Ga naar uw Shopping-campagne.
  3. Klik op Segment en selecteer vervolgens Kliktype. Het kliktype geeft het aantal vertoningen via de link Speciale aanbieding aan, evenals het aantal klikken op de knop Winkelen in de promotieballon.
  4. Segmenteer de campagne op kliktype.
  5. Ga naar het kliktype Shopping-advertentie, kortingsbon. Dit kliktype geeft het aantal vertoningen via de link Speciale aanbieding aan, evenals het aantal klikken op de knop Winkelen in de promotieballon.
Als u de impact van de annotatie Speciale aanbieding wilt vastleggen, meet u de CTR op campagneniveau. Het aantal klikken en de CTR lijken mogelijk laag, maar het aantal vertoningen en conversies is meestal hoger.

Gerelateerde link