Studieguide inför testet Displayannonsering

Se synliga exponeringar för din vCPM-kampanj

Om du bara vill betala för de annonser som potentiella kunder kan se kan du göra det med kostnad per tusen synliga exponeringar (CPM för synlighet eller vCPM). Budstrategin CPM för synlighet optimerar buden så att annonsplatser som sannolikt är synliga prioriteras. Om du är mer intresserad av att få så många annonsvisningar som möjligt än av antalet klick, kan det här vara den lämpligaste budstrategin för dig.

I den här artikeln hittar du riktlinjer för hur du använder CPM för synlighet med dina kampanjer. Du läser också om hur du kan se synliga exponeringar för annonserna i dessa kampanjer.

Så fungerar det

Med CPM för synlighet lägger du bud per tusen synliga visningar, och betalar bara för visningar som mäts som synliga. En annons betraktas som synlig när 50 procent av den visas på skärmen under minst en sekund (displayannonser) eller minst två sekunder (videoannonser). Med CPM för synlighet kan du lägga bud på det faktiska värdet när din annons visas i en synlig position för en given placering. Läs mer om CPM för synlighet.

För att kostnaderna och trafiken ska behållas på samma nivå som med en CPM-kampanj, kan du behöva ange ett högre CPM-bud för synlighet än för en vanlig CPM-kampanj. Vi rekommenderar att du experimenterar med olika bud tills du hittar en nivå som passar dina mål med kampanjen.

Budstrategin CPM för synlighet är endast tillgänglig i kampanjer i Display-nätverket. Om du skapar en kampanj som använder denna budstrategi och sedan skapar annonser som inte är kompatibla, visas inte dessa annonser.

Anvisningar

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

Antalet synliga exponeringar visas i kampanjrapporterna. Så här tar du reda på hur många synliga visningar din annons har fått i en kampanj där du betalar per tusen synliga visningar:

1. Klicka på fliken Kampanjer, Annonsgrupper, Annonser eller Display-nätverket, och klicka på rullgardinsmenyn Kolumner ovanför statistiktabellen.
  2. Välj Varumärkesutveckling om du vill lägga till fördefinierade kolumner för CPM för synlighet
  3. Klicka på gruppen Resultat (Active View) om du vill lägga till specifika Active View-värden. Klicka på Lägg till bredvid varje kolumn som ska visas i rapporten.
  4. Nu innehåller tabellen följande kolumner:
    • Synliga exp.: Visar antalet synliga exponeringar.
    • CTR för synlighet: Visar hur ofta användare klickade på din annons efter att den blev synlig.
    • Gen. CPM för synlighet: Visar genomsnittskostnaden för 1 000 synliga exponeringar.
    • Mätbara exp.: Visar antalet exponeringar som kunde mätas. Alla exponeringar går inte att mäta.
    • Mätbar kostnad: Visar den totala kostnaden för exponeringar som kunde mätas.
    • Mätbar frekvens: Visar frekvensen av exponeringar som kunde mätas i förhållande till alla exponeringar.
    • Synlighetsfrekvens: Visar frekvensen av exponeringar som blev synliga i förhållande till exponeringar som kunde mätas.

Obs!

Standardbudet för annonsgruppen visas med texten ”(synlig)” i kolumnen Högsta CPM. Det gör det enkelt att hitta dina CPM-bud för synlighet i statistiktabellen.