Studieguide inför testet Shopping-annonsering

Skapa en Shopping-kampanj

Med Shopping-kampanjer kan du marknadsföra dina produkter genom att ge användarna detaljerad information om vad du säljer innan de ens klickar på din annons. Med handelsinriktade rapporteringsverktyg kan du sedan följa upp resultatet för produkterna över tid.

I den här artikeln beskriver vi hur du skapar en Shopping-kampanj i Google Ads.

Innan du börjar

Om du inte är bekant med Shopping-kampanjer kan du läsa mer Om Shopping-kampanjer och Shopping-annonser.

Se till att du uppfyller kraven innan du skapar din Shopping-kampanj.

Gör så här

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

Visa hur: Skapa en Shopping-kampanj

Klicka på knappen Visa hur om du vill öppna ditt konto och bli vägledd genom stegen.

Visa hur

Så här skapar du en Shopping-kampanj:

1. Logga in på ditt AdWords-konto.
  2. Klicka på fliken Kampanjer. Klicka sedan på + Kampanj och välj Shopping.
  3. Ge kampanjen ett namn på sidan Välj kampanjinställningar. Om du vill använda samma kampanjinställningar som för en annan Shopping-kampanj, väljer du Eller hämta inställningar från och markerar kampanjen på rullgardinsmenyn Befintliga kampanjer.
  4. Klicka på rullgardinsmenyn Välj konto och välj ett säljar-id. Id:t ska avse det Google Merchant Center-konto som är kopplat till produkterna som ingår i Shopping-kampanjen.
  5. Klicka på rullgardinsmenyn Försäljningsland och välj var produkterna i kampanjen säljs. Inställningen anger vilka produkter i ditt Merchant Center-konto som ska ingå i kampanjen. Produkterna filtreras efter mållandet som de är kopplade till.
  6. Klicka på Shopping-inställningar (avancerat) om du vill använda de valfria alternativen för kampanjprioritet och sortimentfilter eller annonsera om lokala produkter.
  7. Välj inställningen Kampanjens prioritet om du har flera Shopping-kampanjer som marknadsför samma produkt och vill ange vilken kampanj (och tillhörande bud) som ska användas när annonserna för produkterna visas. Alla Shopping-kampanjer anges med låg kampanjprioritet som standard. Välj medelhög eller hög prioritet beroende på vilken prioritet kampanjen ska ha jämfört med andra Shopping-kampanjer med samma produkter. Läs mer om inställningen Kampanjens prioritet.
  8. Välj inställningen Sortimentfilter om du vill begränsa vilka produkter som ska marknadsföras i Shopping-kampanjen utifrån särskilda produktattribut i Merchant Center. Standardinställningen är Ingen – använd alla produkter i försäljningslandet (rekommenderas). Välj Skapa anpassat filter om du vill ändra inställningen.
    • På de två rullgardinsmenyerna under Matchar allt nedan, ska du välja attribut och värden för alla produkter som ska ingå i Shopping-kampanjen.
    • Om du vill lägga till ett nytt filter, klickar du på + och gör inställningar enligt beskrivningen ovan. Du kan ange högst sju attributfilter.
  9. Som standard visar Shopping-kampanjerna produkter som säljs online. Om du vill ta med produkter som säljs i lokala butiker i dina Shopping-kampanjer, kan du överväga annonser för lokala butikslager. När du har skickat in ett verifierat flöde med lokala produkter till Google Merchant Center, kan du marknadsföra produkter från dina lokala butiker i Shopping-kampanjen genom att markera kryssrutan Aktivera annonser om lokalt sortiment. Sedan kan du filtrera eller dela in sortimentet i underkategorier efter kanal och kanalexklusivitet. Läs mer om hur du använder annonser för lokala butikslager.
  10. Välj vid Platser de geografiska områden där Shopping-annonserna i kampanjen ska visas. Du kan välja att ta med eller utesluta specifika platser.
  11. Som standard visas annonserna i Shopping-kampanjerna i Googles söknätverk och på webbplatser som tillhör Googles sökpartner. Googles söknätverk omfattar Google.se och Google.se/shopping. Sökpartner inbegriper webbplatser som tillhör tredje part och som visar och länkar till produkter som säljs. Om du tar med sökpartner kan du nå fler kunder, få större exponering och få mer trafik till dina produkter. Avmarkera kryssrutan Inkludera sökpartner om du inte vill ta med dem i din kampanj.
  12. Budstrategin anges som standard till Jag ställer manuellt in mina bud för klick. Det innebär att du ska ange egna högsta CPC-bud (högsta kostnad per klick). Det gör du i nästa steg.

Om du använder konverteringsspårning är Aktivera Förbättrad CPC valt automatiskt. Förbättrad kostnad per klick (Förbättrad CPC) anpassar dina manuella bud automatiskt för att försöka maximera de konverteringar du får till samma totalkostnad. Läs mer om hur du använder budgivning med Förbättrad CPC med din Shopping-kampanj.

13. Ange ditt högsta CPC-bud vid Standardbud. Budet gäller den första annonsgruppen och produktgruppen du skapar i din kampanj. Du kan justera buden senare på fliken Produktgrupper.
  14. Vid Budget anger du om du vill använda en separat budget för kampanjen eller en budget från det delade biblioteket. Om du väljer en separat budget, ska du ange det belopp som du är villig att betala per dag för kampanjen. (Tänk på att det faktiska beloppet kan variera.) Läs mer om delade budgetar.
  15. Välj eventuella andra avancerade alternativ för kampanjen, som visningsmetod, schemaläggning för annonser och dynamiska spårningsadresser.
  16. Klicka på Spara och fortsätt.
  17. Sidan Skapa annonsgrupper öppnas. I avsnittet Skapa annonsgrupp måste du välja hur du ska ordna kampanjen. Hur du gör inställningarna beror på dina mål med kampanjen. Du kan alltid ändra kampanjen senare om det skulle behövas. Läs mer om hur annonsgrupper används i Shopping-kampanjer.

Bästa metoder: bockmarkeringsikon Bästa metoderna

Läs Googles guide om de bästa metoderna om du vill vinna dagens ständigt uppkopplade kunder genom att optimera dina Shopping-kampanjer.
Optimera Shopping-kampanjer: Googles bästa metoder