Vakiotyyppisen Shopping-kampanjan luominen

Huom. Google parantaa uusien käyttäjien rekisteröitymisprosessia, joten uusien Google Ads ‐käyttäjien työnkulku voi muuttua. Alla oleva sisältö koskee Google Ads ‐käyttäjiä, jotka ovat jo luoneet Google Ads ‐tilin ja kirjautuneet sisään tililleen. Tätä sivua päivitetään vuoden 2023 aikana.

Shopping-kampanjoiden avulla voit mainostaa tuotteitasi antamalla käyttäjille tarkkoja tietoja myymistäsi tuotteista jo ennen kuin he klikkaavat mainostasi. Käyttämällä vähittäismyyntipainotteisia raportointityökaluja voit seurata tuotteiden tulosten kehittymistä.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten luot Shopping-kampanjan Google Adsissa.

Ennen kuin aloitat

Google Ads logo  Rekisteröidy Google Adsiin

Sinulla ei taida olla vielä tiliä. Voit rekisteröityä itse alta tai saada maksutonta ja personoitua tukea Google Ads ‐asiantuntijalta.

Aloita nyt

Jos Shopping-kampanjat eivät ole sinulle tuttuja, lue lisää Shopping-kampanjoista ja Shopping-mainoksista.

Varmista ennen Shopping-kampanjan luomista, että vaatimukset täyttyvät.

Ohjeet

Näin voit luoda Shopping-kampanjan:

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‐tililtä pluspainiketta ja valitse Uusi kampanja.
  2. Valitse kampanjatavoitteeksi "Myynti", "Liidit", "Liikenne verkkosivustolle", "Toimipistekäynnit ja paikalliset tarjoukset" tai "Luo kampanja ilman tavoitekohtaista opastusta".
    • Riippuen valitsemastasi mainontatavoitteesta voit valita "Lisää tavoite" tai käyttää tilin oletustavoitetta.
  3. Valitse kampanjatyypiksi Shopping.
    • Voit luoda Maksimitulokset-kampanjan tai jatkaa Shopping-kampanjan luomista.
  4. Valitse Kauppiaskeskus-tili, jonka sisältämiä tuotteita haluat mainostaa. Jos et näe tilejä, sinun täytyy ensin linkittää Kauppiaskeskus‑ ja Google Ads ‑tilisi. Et voi vaihtaa kauppiasta kampanjan luomisen jälkeen.
  5. (Valinnainen) Valitse syötteet, joiden sisältämiä tuotteita haluat mainostaa kampanjassa.
    • Valitse syötteet syötetunnisteen mukaan: Kampanjalle valitsemasi syötetunniste määrää, mitä valitun Kauppiaskeskus-tilin syötteitä kampanjassa voidaan käyttää. Voit muokata syötetunnisteita Kauppiaskeskuksessa.
    • Valitse syötteet myyntimaan mukaan: Valitse maa, jossa tuotteitasi myydään ja johon niitä toimitetaan. Mainokset näkyvät vain henkilöille, jotka ovat valitsemassasi maassa. Jotta voit mainostaa, varmista, että valitun Kauppiaskeskus-tilin tuotetiedot ovat käytettävissä valitsemassasi maassa. Jos tuotetietoja ei ole saatavilla, kampanjalla ei voi mainostaa mitään tuotteita, ennen kuin lisäät ne.
  6. Valitse kampanjan alatyypiksi Vakiotyyppinen Shopping-kampanja.
  7. Valitse mainosasetukset.

• Kampanjan nimi: Anna kampanjalle nimi. Löydät kampanjan myöhemmin tämän nimen avulla. Voit muuttaa nimeä kampanjan luomisen jälkeen.
    • Lisäasetukset: Laajenna avattava valikko, niin voit muokata seuraavia asetuksia:
      • Tuotesuodatin: Sinun tarvitsee muuttaa tätä asetusta vain, jos haluat rajoittaa kampanjassasi käytettävien tuotteiden määrää. Valitse tällöin mainostukseen vaadittavat kriteerit, jotka tuotteen tulee täyttää. Vain tuotteet, jotka täyttävät kaikki valitsemasi vaatimukset, lisätään kampanjaasi. Voit muuttaa tätä asetusta kampanjan luomisen jälkeen.
      • Paikalliset tuotteet: Salli paikallisissa toimipisteissä myytävien tuotteiden mainokset. Kun valitset tämän asetuksen, voit mainostaa näitä tuotteita paikallistuotemainoksilla. Varmista ennen paikallisten tuotteiden lisäämistä, että tuotteiden tiedot on lähetetty valitulle Kauppiaskeskus-tilille.
      • Kampanjan URL-valinnat: Voit ottaa käyttöön seurantamallin ja lisätä lopullisen URL-osoitteen jälkiliitteen. Lisää omia parametreja seurantamalliin ja lopulliseen URL-osoitteeseen.
    • Hintatarjoukset: Valitse, minkätyyppisiä hintatarjouksia haluat käyttää kampanjassasi. Voit muuttaa tätä asetusta kampanjan luomisen jälkeen.
    • Päiväbudjetti: Valitse summa, jonka olet valmis käyttämään tähän kampanjaan.
    • Kampanjoiden prioriteetti: Sinun tarvitsee muuttaa tätä asetusta vain, jos mainostat useissa kampanjoissa samaa tuotetta, jolla on sama myyntimaa tai syötteen tunniste. Kampanjoiden prioriteetti määrittää, minkä kampanjan budjettia käytetään, kun kampanjoiden tuotteiden välillä on päällekkäisyyksiä.
    • Verkostot: Shopping‑kampanjoiden mainokset näkyvät oletusarvoisesti tietyissä paikoissa. Tämä oletusasetus voi auttaa sinua saamaan liikennettä tuotteisiisi ja lisätä konversioita. Jos haluat rajoittaa mainostesi näkymistä, poista valinta sellaisten verkostojen ruuduista, jotka haluat sulkea pois.
      • Google‑hakuverkosto
      • Googlen hakukumppanit
    • Laitteet. Mainokset voivat näkyä oletuksena millä tahansa laitteella, kuten tietokoneilla ja mobiililaitteilla. Voit muuttaa tätä asetusta kampanjan luomisen jälkeen.
    • Sijainnit: Tällä asetuksella voit rajoittaa mainostesi näkymistä tietyissä sijainneissa. Voit muuttaa tätä asetusta kampanjan luomisen jälkeen.
    • Paikallistuotemainokset: Sinun tarvitsee muuttaa tätä asetusta vain, jos haluat sisällyttää Shopping-kampanjaasi paikallisissa toimipisteissä myytäviä tuotteita. Jos haluat mainostaa tällaisia tuotteita, lähetä niiden tiedot Kauppiaskeskukseen. Merkitse sitten Salli paikallisissa toimipisteissä myytävien tuotteiden mainokset ‑ruutu valituksi.
  8. Klikkaa Tallenna ja jatka.
  9. Luo ensimmäinen mainosryhmäsi lisäämällä sitä koskevat tiedot. Mainosryhmääsi sisällytetään yksittäisiä tuotemainoksia, jotka luodaan automaattisesti Kauppiaskeskus-tilisi tietojen perusteella.
    • Mainosryhmän nimi: Lisää mainosryhmälle nimi. Löydät mainosryhmän myöhemmin tämän nimen perusteella. Voit muuttaa nimeä kampanjan luomisen jälkeen.
    • Hintatarjous: Lisää mainosryhmälle hintatarjous. Kun olet luonut mainosryhmän, tätä hintatarjousta käytetään sen ensimmäisessä tuoteryhmässä eli Kaikki tuotteet ‑ryhmässä. Voit muuttaa tuoteryhmän hintatarjousta kampanjan luomisen jälkeen.
  10. Klikkaa Tallenna.
  11. Näkyviin tulee tuoteryhmäsivu, jolla näet yhden Kaikki tuotteet ‑nimisen tuoteryhmän, joka sisältää kampanjan kaikki tuotteet. Tällä sivulla voit ylläpitää kampanjoitasi ja luoda lisää tuoteryhmiä käyttämällä alaryhmiä, jotta voit tarkentaa hintatarjouksiasi.