Oprettelse af en Shopping-kampagne

Shopping-kampagner promoverer dine produkter ved at give brugerne detaljerede oplysninger om, hvad du sælger, inden de overhovedet klikker på din annonce. Derefter kan du følge med i, hvordan dine produkter klarer sig over tid, ved hjælp af detailhandelsorienterede rapporteringsværktøjer.

I denne artikel viser vi dig, hvordan du opretter en Shopping-kampagne i Google Ads.

Før du begynder

Hvis du ikke har prøvet at bruge Shopping-kampagner før, kan du få flere oplysninger om Shopping-kampagner og Shopping-annoncer.

Inden du opretter din Shopping-kampagne, skal du sikre dig, at du overholder kravene.

Vejledning

Sådan opretter du en Shopping-kampagne:

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på Kampagner i sidemenuen til venstre.
  3. Klik på plusknappen og derefter på Ny kampagne.
  4. Vælg Shopping i "Kampagnetype", og klik på Næste.
  5. Vælg dine annonceringspræferencer:

• Kampagnenavn. Angiv et navn til kampagnen. Dette navn gør det muligt at finde kampagnen igen senere. Du kan ændre navnet, når kampagnen er blevet oprettet.
    • Sælger. Vælg den Merchant Center-konto, der indeholder de produkter, du vil annoncere for. Hvis du ikke kan se nogen konti, skal du først linke din Google Ads-konti til din Merchant Center-konto. Du kan ikke ændre sælgeren, når først du har oprettet kampagnen. Få flere oplysninger om, hvordan du linker Merchant Center og Google Ads.
    • Salgsland. Vælg det land, som dine produkter sælges i og leveres til. Annoncerne vises kun til personer fra det land, du vælger. For at annoncere skal du kontrollere, at produktdataene på den valgte Merchant Center-konto er tilgængelige for det land, du vælger. Hvis der ikke er nogen tilgængelige produktdata, kan der først annonceres for produkter i kampagnen, når de tilføjes. Du kan ikke ændre salgslandet, når du først har oprettet kampagnen. Få flere oplysninger om, hvordan du bruger det rette sprog og den rette valuta.
    • Beholdningsfilter. Du behøver kun at justere denne indstilling, hvis du ønsker at begrænse antallet af produkter, der bruges i din kampagne. For at gøre dette skal du vælge de kriterier, et produkt skal overholde, for at der kan annonceres for det. Det er kun produkter, der overholder alle de valgte krav, der føjes til din kampagne. Du kan ændre denne indstilling, når kampagnen er blevet oprettet.
    • Budgivning. Vælg, hvilken type budgivning der skal bruges i din kampagne. Du kan ændre denne indstilling, når kampagnen er blevet oprettet. Få flere oplysninger om, hvordan du fastsætter en budstrategi ud fra dine mål.
    • Dagligt budget. Vælg, hvor meget du er villig til at bruge på denne kampagne. Find ud af, hvordan du lægger et budget for din kampagne
    • Kampagneprioritet. Du behøver kun at justere denne indstilling, hvis du annoncerer for det samme produkt i flere kampagner for det samme salgsland. Kampagneprioriteten afgør, hvilken kampagnes budget der bruges, når produkterne overlapper i dine kampagner. Få flere oplysninger om, hvordan du bruger kampagneprioritet til Shopping-kampagner.
    • Netværk. Shopping-kampagner viser som standard annoncer forskellige steder:

Standardindstillingen kan hjælpe dig med at øge trafikken til dine produkter og øge antallet af konverteringer. Hvis du vil begrænse det antal steder, dine annoncer vises, kan du fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet for de netværk, du vil ekskludere. Få flere oplysninger om Shopping-kampagner og Shopping-annoncer

• Google Søgenetværk
      • Google-søgepartnere
      • YouTube, Gmail og Google Discover på Displaynetværket
    • Enheder. Annoncer kan som standard vises på alle enheder, herunder computere og mobilenheder. Du kan ændre denne indstilling, når kampagnen er blevet oprettet.
    • Steder. Du kan bruge denne indstilling til at vælge, at dine annoncer kun kan vises bestemte steder. Du kan ændre denne indstilling, når kampagnen er blevet oprettet.
    • Annoncer for lokalt butikslager. Du behøver kun at justere denne indstilling, hvis du ønsker, at din Shopping-kampagne skal indeholde produkter, der sælges i lokale butikker. Hvis du ønsker at annoncere for lokale produkter, skal du sende data for lokale produkter i Merchant Center. Markér derefter afkrydsningsfeltet for "Aktivér annoncer for produkter, der sælges i lokale butikker". Få flere oplysninger om, hvordan du bruger en Shopping-kampagne til at promovere lokalt butikslager.
  6. Klik på Gem og fortsæt.
  7. Vælg herefter, hvilken type annoncegruppe du ønsker at oprette:

• Shopping-produktannonce (anbefales, hvis du ikke har prøvet at bruge Shopping før). Disse er individuelle produktannoncer. De oprettes automatisk ud fra oplysningerne fra din Merchant Center-konto. Hvis du vil oprette denne type annonce, skal du fortsætte til næste trin.

• Fremhævet Shopping-annonce. Disse er flere relaterede produkter, der grupperes i én annonce. Processen til oprettelse af disse kræver nogle yderligere trin. Hvis du vil oprette denne type annonce, kan du få flere oplysninger om, hvordan du opretter en fremhævet Shopping-annonce.

8. Angiv nogle få oplysninger for at oprette din første annoncegruppe.

• Annoncegruppenavn. Angiv et navn på annoncegruppen. Du skal bruge dette navn til at finde annoncegruppen senere. Du kan ændre navnet, når kampagnen er blevet oprettet.
    • Bud. Angiv buddet for annoncegruppen. Når du opretter annoncegruppen, anvendes dette bud på den første produktgruppe i annoncegruppen: "Alle produkter". Du kan ændre buddet på produktgruppen, når kampagnen er blevet oprettet.
  9. Klik på Gem.
  10. Du videresendes til produktgruppesiden, hvor du ser én produktgruppe med navnet "Alle produkter", der indeholder alle produkter i kampagnen. Opret flere produktgrupper via underinddelinger for at gøre budgivningen mere specifik. Få flere oplysninger om, hvordan du administrerer en Shopping-kampagne med produktgrupper.