Om muligheder for optælling af konverteringer

Som virksomhedsejer er du sikkert interesseret i at måle hvert eneste salg, du opnår. Hvis du også genererer kundeemner, er du muligvis stadigvæk interesseret i at spore alle salg, men kun ét unikt kundeemne pr. annonceklik.

Med konverteringssporing opnår du fleksibilitet til at tælle konverteringer på den måde, som passer til dine forretningsmæssige behov. For enhver konverteringshandling kan du vælge at tælle alle konverteringer, der finder sted efter en interaktion, eller kun én konvertering, der finder sted efter en interaktion. Disse forskellige valgmuligheder for optælling kan give dig en bedre fornemmelse af din kampagnes effektivitet og hjælpe dig med at justere dine bud. Dit valg af, hvordan konverteringer skal optælles, afspejles i kolonnerne "Konvertering", "Alle konverteringer" og "Visningskonvertering" (VTC, view-through conversion).

I denne artikel beskriver vi de forskellige indstillinger, du kan angive, for at fortælle Google Ads, hvordan dine konverteringer skal tælles. Læs Om konverteringssporing for at få flere generelle oplysninger om konverteringssporing.

Valgmuligheder for optælling

Der kan være mange slags konverteringer, du ønsker at spore, fordi de giver din virksomhed oplysninger om værdifuld aktivitet. Du kan vælge forskellige optællingsmetoder til de enkelte slags konverteringer.

Lad os se nærmere på de 2 indstillinger for optælling af konverteringer, så vi kan finde ud af, hvilken optællingsmetode der egner sig bedst til de forskellige konverteringshandlinger, som du sporer:

• Alle konverteringer: Med denne indstilling tæller Google Ads alle konverteringer (pr. sporet konverteringshandling), der finder sted efter en annonceinteraktion. Dette er det rigtige valg, hvis du gerne vil spore og øge salget, da alle salg sandsynligvis tilfører værdi til din virksomhed.

Eksempel

Du ejer et website for rejsereservationer, hvor der kan reserveres både hotelværelser og udlejningsbiler. Du vil gerne se, hvordan dine annoncer virker for hver reservationstype, så derfor vælger du at tælle alle dine konverteringer. Når en person, der reserverer en rejse til Esbjerg, Odense og København, foretager en hotelreservation i hver af disse byer (3 hotelreservationer), men kun reserverer en bil i Esbjerg og Odense (2 bilreservationer), tæller denne konverteringsindstilling 5 konverteringer.

• Én konvertering: Med denne indstilling tæller Google Ads kun én konvertering pr. annonceklik. Dette er et godt valg, hvis du ikke er interesseret i antallet af salg, men i stedet ønsker at vide, om der blev genereret bestemte slags kundeemner. Dette skyldes, at der normalt kun er ét unikt kundeemne pr. annonceklik, som sandsynligvis tilfører værdi til din virksomhed.

Eksempel

Du driver et forsikringsselskab, der tilbyder hjemme-, bil- og livsforsikringer, og måler konverteringer for hver enkelt policetype som forskellige konverteringshandlinger. Du vil gerne se, hvor gode dine annoncer er til at få folk til at udfylde en webformular med anmodning om flere oplysninger vedrørende et eller flere af dine forsikringsprodukter.

Du bemærker, at folk nogle gange udfylder flere formularer med forskellige værdier for de samme produkter. Hvis den samme person udfylder tre formularer om bilforsikring og to om husforsikring, ser du to konverteringer, hvis du bruger én konvertering: Én for hver konverteringshandling.

Du kan også vælge kun at tælle én konvertering for nogle konverteringshandlinger og alle konverteringer for andre.

Eksempel

Du driver en virksomhed, som tilbyder finansielle tjenester, og bruger Google Ads til at generere to slags konverteringer: Salg af online software til beregning af skatter og afgifter og kundeemner til din tjeneste for personlig rådgivning. Du har lagt mærke til, at folk ofte køber softwaren til beregning af skatter og afgifter flere gange – måske til forskellige slags skatter og afgifter. Men folk udfylder også flere kundeformularer – måske for forskellige kontorer eller aftaletidspunkter.

Du vil gerne spore alle salg, men ønsker kun at spore unikke kundeemner. Du indstiller konverteringshandlinger vedrørende softwaresalg til at tælle hver konvertering, og konverteringshandlinger vedrørende kundeemner indstilles til at tælle én konvertering. Hvis et klik på din annonce genererer 2 salg og 2 kundeemner, vises der 3 konverteringer: Én for hvert salg og én for det unikke kundeemne.

Uanset hvilken optællingsmetode du beslutter dig for, kan du for hver konverteringshandling se det gennemsnitlige antal konverteringer, som er foretaget af kunder, der konverterer mindst én gang, ved at se på gentagelsesraten i tabellen "Konverteringshandlinger". Gentagelsesraten er det gennemsnitlige antal konverteringer, som du opnår, baseret på interaktioner, der fører til mindst én konvertering. Det svarer i praksis til det antal konverteringer, der ville være blevet registreret ved brug af indstillingen "Alle konverteringer", divideret med det antal, der ville blive registreret med indstillingen "Én konvertering".

Gentagelsesraten ændres ikke, hvis du ændrer indstillingen for optælling fra "Én konvertering" til "Alle konverteringer" eller fra "Alle konverteringer" til "Én konvertering". Når indstillingen "Optælling" er "Én konvertering", kan gentagelsesraten hjælpe dig med at identificere, hvordan din konverteringsrapportering kunne se ud, hvis indstillingen for optælling var angivet til "Alle konverteringer". Hvis gentagelsesraten er 1,5, og du har registreret 10 konverteringer med indstillingen for optælling angivet til "Én konvertering", betyder det, at hvis du skifter til "Alle konverteringer", medfører det 1,5 gang så mange konverteringer (1,5 * 10 = 15). Eventuelle ændringer af indstillingerne for antal konverteringer gælder kun for fremtidig konverteringsrapportering.

Bemærk! I nogle tilfælde giver det ikke mening at sammenligne gentagelsesfrekvensen for appkonverteringer på tværs af forskellige apps. Dette skyldes, at der er forskellige faktorer, der forårsager, at forskellige apps har forskellige målbrugere, som kan have forskellige forbrugsvaner. Nogle af disse faktorer kan omfatte appoptimeringstyper, operativsystemet (iOS ift. Android), andre faktorer eller en hvilken som helst kombination af disse faktorer.

Vejledning

I indstillingerne for hver konverteringshandling ser du indstillingen "Optælling". Du kan ændre denne indstilling, når du opsætter denne konverteringshandling, eller du kan redigere indstillingen for en eksisterende konverteringshandling ved at følge nedenstående vejledning.

Du kan til enhver tid ændre denne indstilling for alle dine konverteringshandlinger. Du skal blot huske på, at ændringerne kun gælder for fremtidige konverteringer for en bestemt konverteringshandling og altså ikke for tidligere data for en bestemt konverteringshandling.

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.
  1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på ikonet Mål Goals Icon.
  3. Klik på rullemenuen Konverteringer, og klik derefter på Oversigt.
  4. Klik på navnet på den konverteringshandling, du vil redigere.
  5. Klik på Rediger indstillinger.
  6. Klik på Optælling, og vælg Én eller Alle.
  7. Klik på Gem og derefter på Udfør.

Bemærk! Standardindstillinger for optælling

Hvis du ikke foretager er valg, bruger Google Ads automatisk standardindstillingen for optælling. Disse standarder varierer efter konverteringskilde og er baseret på, hvordan de fleste annoncører ønsker at optælle denne bestemte type konvertering:

• Alle konverteringer er standarden for websitekonverteringer, konverteringshandlinger i appen, Analytics-transaktioner, klik på dit telefonnummer på dit mobilwebsite og importkonverteringshandlinger.
  • Én konvertering er standarden for opkald fra annoncer, Analytics-mål, opkald til et telefonnummer på dit website og konverteringshandlinger med henblik på appinstallation. Det er ikke muligt at redigere optællingsindstillingen for appinstallationer, da mere end én download af en app fra samme klik ikke tilfører værdi til din virksomhed.

Sikkerhed og privatlivsbeskyttelse i forbindelse med konverteringssporing

Vi har indført strikse sikkerhedsstandarder, og i Google Ads indsamles der kun data på websites og i apps, hvor du har konfigureret sporing.

Sørg for at give brugerne klare og udførlige oplysninger om, hvilke data der indsamles via dine websites, apps og andre ejendomme, og for at indhente samtykke til denne indsamling, hvis det er et lovkrav, eller hvis der stilles krav om det i Google-politikker vedrørende brugersamtykke, eksempelvis Googles samtykkepolitik for brugere i EU.