Om «Alle konverteringer»

Hver enkelt konverteringshandling du sporer, har sannsynligvis ulik betydning for bedriften din. Noen av dem kan være knyttet til hovedmålene dine, mens andre kan være nyttige å spore, men uten at du vil justere budene for å oppnå dem. Ved å se på alle konverteringene dine under ett får du et helhetlig bilde av resultatene for bedriften din.

Med «Alle konverteringer»-kolonnen får du oversikt over alle konverteringene som genereres av Google Ads-kampanjene dine. Denne kolonnen omfatter også eventuelle konverteringshandlinger du har valgt å utelate fra hovedkolonnen for konverteringer.

Fordeler

«Alle konverteringer»-kolonnen gir deg en fleksibel metode for å rapportere hvilke kampanjer, annonser og søkeord som fører til verdifulle handlinger, uten at du behøver å ta med disse handlingene i hovedkolonnen for konverteringer, som brukes av smart budgivning. For å for å evaluere Google Ads-resultatene dine kan du legge til «Alle konverteringer»-kolonnen i en hvilken som helst av rapportene dine og segmentere etter en rekke dimensjoner.

• Du kan segmentere «Alle konverteringer»-kolonnen etter ulike konverteringshandlinger for å se hvor mange konverteringer du har oppnådd for hver enkelt handling, uavhengig av om denne handlingen var tatt med i hovedkolonnen for konverteringer.
  • Du kan segmentere «Alle konverteringer»-kolonnen etter enhetstyper for å optimalisere mobilbudene dine.
  • Du kan segmentere «Alle konverteringer»-kolonnen etter konverteringskilder for å se hvilke kilder konverteringene dine stammer fra, for eksempel hvor mange konverteringer du har oppnådd fra butikkbesøk. På dette grunnlaget kan du ta bedre beslutninger om fordelingen av ressurser mellom budsjettene for annonsering på nettet og annonsering utenfor nettet.

Krav

For at du skal kunne bruke «Alle konverteringer», må du bruke konverteringssporing for nettsteder, telefonanrop, butikkbesøk eller apper, avhengig av hva som er aktuelt.

For å finne «Alle konverteringer»-kolonnen logger du på Google Ads-kontoen din og følger veiledningen nedenfor:

• Klikk på en av linkene i sidemenyen til venstre (f.eks. Kampanjer), og se etter «Alle konv.»-kolonnen. Du velger kolonnen ved å klikke på kolonneikonet Et bilde av Kolonner-ikonet i Google Ads ovenfor statistikktabellen.

Hvis du ikke ser «Alle konv.»-kolonnen, vises den kanskje ikke i rapporten som standard. Finn ut hvordan du legger til kolonner i en rapport.

For at du skal få fullt utbytte av «Alle konverteringer»-kolonnen, må det være registrert nok konverteringer i kontoen din til at det statistiske grunnlaget er tilstrekkelig.

Visningskonverteringer er ikke inkludert i «Konverteringer»-kolonnen, bare i kolonnene «Visningskonverteringer» og «Alle konverteringer».

Slik fungerer det

«Alle konverteringer» omfatter blant annet dataene i «Konverteringer»-kolonnen, konverteringshandlinger du har valgt å utelate fra «Konverteringer»-kolonnen, butikkbesøk og visse typer telefonanrop. Med disse ekstra konverteringene kan du få bedre oversikt over hvordan brukerne samhandler med bedriften din, og hvor godt annonseringen din fungerer.

Hva inngår i «Alle konverteringer»?

Nedenfor kan du lese mer om disse spesielle konverteringskildene, som gir deg et bedre beslutningsgrunnlag for investeringer i nettbasert annonsering.

Primære og sekundære konverteringer

Når du konfigurerer konverteringssporing, må du velge primære og sekundære konverteringshandlinger som støtter et definert mål:

• Primære handlinger: Dette er konverteringshandlinger som rapporteres i Konverteringer-kolonnen i rapportene dine og brukes i forbindelse med budgivning, såfremt standardmålet de inngår i, legges til grunn i budgivningen.
  • Sekundære handlinger: Observasjon er den eneste hensikten med disse konverteringshandlingene. De brukes i rapporteringen og fremgår i Konverteringer-kolonnen i rapportene, men de brukes ikke i forbindelse med budgivning uansett om målet de inngår i, er en faktor i budgivningen. Det eneste unntaket er hvis den sekundære handlingen inngår i et egendefinert mål. I så fall brukes den i budgivningen. Vær imidlertid oppmerksom på at direkte konverteringshandlinger for butikksalg ikke kan brukes i budgivningen, selv om de brukes i et egendefinert mål.

Finn ut mer om primære og sekundære konverteringshandlinger

Anrop fra nettbrett og datamaskiner

Hvis du bruker anropselementer eller oppringningsannonser med Google-viderekoblingsnumre, kan du telle anrop som konverteringer på følgende måte:

• Konverteringer som stammer fra anrop fra mobilsøkannonser, telles som standardkonverteringer og inngår i «Konverteringer»-kolonnen.
  • Anrop som registreres etter at brukeren har sett annonser på nettbrett eller datamaskiner, inngår i «Alle konverteringer»-kolonnen.
Google-viderekoblingsnumre er foreløpig tilgjengelig i disse landene.

Visste du dette?

Telefonanrop er en viktig kanal for undersøkelser og kjøp: Hele 70 prosent av dem som bruker mobiltelefonen til å søke etter informasjon, oppgir at de bruker klikk for å ringe-funksjonen for å kontakte bedrifter direkte fra søkeresultatene. Folk ringer faktisk direkte fra Google-annonser mer enn 40 millioner ganger i måneden.

Butikkbesøk

Konverteringer fra butikkbesøk er tilgjengelig for kvalifiserte annonsører i visse land. Hvis du er interessert i å bruke denne funksjonen, kan du lese mer i artikkelen Om konverteringer fra butikkbesøk, eller ta kontakt med Google Ads-kontorepresentanten din.

Floodlight-konverteringer

Hvis Google Ads-kampanjene dine administreres ved hjelp av en budstrategi for Search Ads 360 med budgivning under auksjonen, inneholder «Konverteringer»- og «Alle konverteringer»-kolonnene som standard også Floodlight-konverteringer. Finn ut mer om hvordan Floodlight-konverteringer deles.

Slik bruker du det

«Alle konverteringer» kan gi et bedre grunnlag for budgivningen. Hvis du har valgt å utelate visse konverteringshandlinger fra «Konverteringer»-kolonnen, må du huske at disse ekstra konverteringene er inkludert i «Alle konverteringer».

Slik sorterer du dataene

Ved hjelp av «Alle konverteringer»-kolonnen kan du få oversikt over hvor stor andel av de samlede konverteringene dine som stammer fra mobilenheter, datamaskiner og nettbrett for alle annonsene dine.

Hvis du vil se en oversikt over konverteringene dine inndelt etter enhetstypen der annonseklikket inntraff, kan du segmentere rapporten din etter Enhet.

Vær oppmerksom på at når du segmenterer etter enhet, blir konverteringer via flere enheter bare talt for enheten der annonseklikket inntraff. Hvis en bruker for eksempel klikket på en annonse på en mobilenhet, og deretter konverterte på en datamaskin, blir konverteringen talt som en mobilkonvertering.

Merk:

• I «Datamaskin»-raden tas samtalekonverteringer i Søkenettverket fra både nettbrett og stasjonære datamaskiner med. (Samtalekonverteringer fra nettbrett kan ikke rapporteres separat.)
  • Mobilsamtaler er oppført i Mobil-raden.
  • Samtalekonverteringer fra datamaskiner og nettbrett er ikke tilgjengelige på søkeordnivå.
  • For samtalekonverteringer er data fra flere enheter bare tilgjengelig for kampanjer i Søkenettverket.