Skapa en dynamisk sökannons

Med dynamiska sökannonser kan du snabbt leda potentiella kunder till det de är intresserade av på din webbplats. Om du vill veta mer innan du sätter igång kan du läsa om dynamiska sökannonser.

I denna artikel beskriver vi hur du skapar en dynamisk sökannons. Här kan du också läsa om hur du skapar annonser och annonsgrupper och hur du anpassar inriktning och bud. Om du väljer att ställa in inriktningen med hjälp av ett flöde bör du även följa anvisningarna i Använda ett flöde för att inrikta dynamiska sökannonser.

Innan du börjar

För att få ut så mycket som möjligt av dynamiska sökannonser bör du följa dessa rekommenderade metoder:

• Förbättra din webbplats innan du skriver annonser. Kvaliteten på webbplatsen är lika viktig som kvaliteten på dina annonser. Se tips på hur du kan förbättra din webbplats.
  • Skriv bra beskrivningar till dina annonser. Se till att dina annonser är relevanta för personerna du vill nå. Läs mer om hur du skriver övertygande annonser.
  • Glöm inte mobila enheter. Dynamiska sökannonser kan visas på mobila enheter för kunder som söker eller surfar när de är på språng. Läs om hur du kan förbättra din mobilwebbplats.
  • Se till att din webbplats är tillgänglig. Webbplatser där allt innehåll genereras dynamiskt kan vara svåra för Google att förstå och generera annonser för. Läs om hur du gör din webbplats mer tillgänglig.
  • Skapa kampanjer på ett enda språk. Om din webbplatsdomän innehåller sidor på flera språk och du vill inrikta dina annonser på sökningar på alla dessa sidor måste du skapa en ny kampanj för varje språk.

Anvisningar

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

Skapa en ny sökkampanj med en dynamisk annonsgrupp i din sökkampanj

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Kampanjer i sidmenyn till vänster.
  3. Klicka på plusknappen och välj Ny kampanj.
  4. Välj ett eller flera mål för kampanjen. Eller klicka på Skapa en kampanj utan ett mål för att fortsätta utan mål.
    1. Valfritt: Leta reda på Välj vilka resultat du vill ha av kampanjen och markera kryssrutan vid det du vill att kunderna ska göra efter att ha sett din annons (till exempel besöka din webbplats, ringa ett telefonsamtal eller ladda ned en app). Ange relevant information.
  5. Välj Sök som kampanjtyp.
  6. Välj de resultat du vill få från kampanjen.
  7. Klicka på Fortsätt.
  8. Ge kampanjen ett namn och ange platserna du vill inrikta dig på samt språk och budget.
  9. Välj en automatisk budstrategi under Budgivning om du vill att Google ska optimera dina bud. Vi rekommenderar Mål-CPA eller Förbättrad CPC.
  10. Ange en budgräns (valfritt) och en budget.
  11. Utöka Visa fler inställningar under Allmänna inställningar högst upp på skärmen och klicka på Dynamisk sökannons.
  12. Ange din webbplatsdomän och välj språket som används på din webbplats.
  13. Klicka på Spara och fortsätt för att fortsätta till nästa steg – att skapa en dynamisk annonsgrupp och inriktningar.

Skapa en dynamisk annonsgrupp

1. Välj Dynamisk (standard) som Typ av annonsgrupp.
  2. Ge den dynamiska annonsgruppen ett namn.
  3. Bestäm hur du vill inrikta dina annonser. Om du inte har använt dynamiska annonsinriktningar tidigare rekommenderar vi att du läser Om inriktning av dynamiska sökannonser. Börja gärna med följande kategorier:
    • Målsidor från dina vanliga annonsgrupper: Alla webbsidor där du för närvarande visar sökannonser i alla dina konton. Med detta inriktningsalternativ kan du enkelt öka trafiken på de webbsidor som du redan använder som målsidor i befintliga annonsgrupper och kampanjer. Vi rekommenderar denna inriktning om du inte har använt dynamiska sökannonser tidigare.
    • Andra kategorier: Uppsättningar med målsidor ordnade efter tema. Du bestämmer själv vilka uppsättningar annonserna ska inriktas på, hur liknande sidor ska grupperas och vilken detaljnivå som ska användas. Om du inte har använt dynamiska sökannonser på din webbplats tidigare kan det ta upp till 24 timmar innan det visas några kategorier.
    • URL_Equals: Du kan inrikta dig på specifika webbadresser. Detta är ett enkelt sätt att inrikta dig på enskilda sidor. Räckvidden kan dock bli begränsad om du vill få inkrementell trafik.
  4. Om du inte använder automatisk budgivning ska du justera ditt bud utifrån vad varje specifik inriktning är värd för din verksamhet. Med budjusteringar kan du få större kontroll över var och när dina annonser visas. Du kan ange budjusteringar om du vill höja eller sänka buden på dina dynamiska annonsinriktningar med en viss procentsats. Läs Om budjusteringar.
  5. Klicka på Spara och fortsätt.

Skapa annonser

Du kan ha fler än en dynamisk sökannons. Det betyder att du kan samla in data om vilken annons som är mest effektiv. Så här lägger du till dynamiska sökannonser i en dynamisk annonsgrupp:

1. Klicka på Ny annons.
  2. Välj Dynamisk sökannons.
  3. Den dynamiska sökannonsens rubrik, slutliga webbadress och visningsadress genereras dynamiskt. Du behöver därför bara ange en beskrivning.
  4. Klicka på Spara och fortsätt.

Använda budjusteringar

Med budjusteringar kan du få större kontroll över var och när dina annonser visas. Du kan ange budjusteringar om du vill höja eller sänka buden på dina dynamiska annonsinriktningar med en viss procentsats. Läs mer om hur du använder budjusteringar.

Om du vill använda mer optimerade bud kan du ställa in automatisk budgivning.