Skapa en dynamisk sökannons

Med dynamiska sökannonser kan du snabbt leda potentiella kunder till det de vill ha på din webbplats. Om du vill veta mer innan du sätter igång kan du läsa om dynamiska sökannonser.

Följ anvisningarna i den här artikeln för att skapa en dynamisk sökordskampanj och lära dig att skapa annonser och annonsgrupper, samt anpassa inriktning och bud. Om du väljer att ställa in inriktningen med hjälp av ett flöde bör du även följa anvisningarna i Använda ett flöde för att inrikta dynamiska sökannonser.

Innan du börjar

För att få ut så mycket som möjligt av dynamiska sökannonser rekommenderar vi att du följer dessa rekommenderade metoder:

• Förbättra din webbplats innan du skriver annonser. Kvaliteten på webbplatsen är lika viktig som kvaliteten på dina annonser. Se tips på hur du kan förbättra din webbplats.
  • Skriv bra beskrivningar för dina annonser. Se till att dina annonser är relevanta för personerna du vill nå. Läs mer om hur du skriver övertygande annonser.
  • Glöm inte mobila enheter. Dynamiska sökannonser kan visas på mobila enheter för kunder som söker eller surfar när de är på språng. Läs om hur du kan förbättra din mobilwebbplats.
  • Se till att din webbplats är tillgänglig. Webbplatser där allt innehåll genereras dynamiskt kan vara svåra för Google att förstå och skapa annonser för. Läs om hur du gör din webbplats mer tillgänglig.
  • Skapa kampanjer på ett enda språk. Om webbplatsdomänen innehåller sidor på flera språk och du vill inrikta dina annonser på sökningar på alla dessa sidor måste du skapa en ny kampanj för varje språk.

Anvisningar

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

Aktivera dynamiska sökannonser i din sökkampanj

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Kampanjer på sidmenyn till vänster.
  3. Klicka på plusknappen och välj Ny kampanj
  4. Välj Söknätverket
  5. Välj ett eller flera mål för kampanjen. Eller avmarkera Använd mål om du vill fortsätta utan mål.
  6. Ange domänen som du vill inrikta annonserna på och klicka på Fortsätt.
  7. Namnge kampanjen, välj platserna som du vill inrikta annonserna på och välj språk.
  8. Välj en automatisk budstrategi om du vill att Google ska optimera dina bud. Vi rekommenderar Mål-CPA eller Förbättrad CPC.
  9. Ange en budgräns (valfritt) och en budget.
  10. Utöka Fler inställningar och klicka på Dynamiska sökannonser.
  11. Markera kryssrutan Aktivera dynamiska sökannonser för den här kampanjen.
  12. Klicka på Spara och fortsätt för att fortsätta med nästa steg – att skapa en dynamisk annonsgrupp och inriktningar.

Skapa en annonsgrupp

1. Välj Dynamisk (standard) som Typ av annonsgrupp.
  2. Ge den dynamiska annonsgruppen ett namn och ange ett standardbud (som du kan justera för varje inriktning).
  3. Bestäm hur du vill inrikta dina annonser. Om du inte känner till dynamiska annonsinriktningar rekommenderar vi att du läser Om inriktning av dynamiska sökannonser. Vi rekommenderar att du börjar med
    • Målsidor från dina vanliga annonsgrupper: Alla webbsidor som du för närvarande visar sökannonser på i alla dina konton. Med det här inriktningsalternativet är det enkelt att öka trafiken på de webbsidor du redan använder som målsidor i befintliga annonsgrupper och kampanjer.
    • Kategorier: Uppsättningar med målsidor som är ordnade efter tema. Du bestämmer själv vilka uppsättningar med sidor som annonserna ska inriktas på, hur liknande sidor ska grupperas och vilken detaljnivå som ska användas.
    • Sidflöde: Använd ett kalkylark med webbadresser för att få en mycket fokuserad inriktning. Du kan sedan inrikta hela flödet eller delar av det. Du kan till exempel markera sidor om ”produkter med 4-stjärniga recensioner” eller ”hotell med många lediga rum” och endast inrikta dig på webbadresser med dessa etiketter.
  4. Om du inte använder automatisk budgivning justerar du ditt bud baserat på värdet av varje specifik inriktning för din verksamhet. Med budjusteringar kan du få större kontroll över var och när dina annonser visas. Du kan ange budjusteringar om du vill höja eller sänka buden på dina dynamiska annonsinriktningar med en viss procentsats. Läs Om budjusteringar.
  5. Klicka på Spara.

Skapa annonser

Du kan ha fler än en dynamisk sökannons. Du kan alltså samla in data om vilken annons som är mest effektiv. Så här lägger du till ytterligare dynamiska sökannonser i annonsgruppen för din nya kampanj:

1. Klicka på Ny annons.
  2. Ange en beskrivning.
  3. Klicka på Klart.
  4. Klicka på Spara och fortsätt.

Använda budjusteringar

Med budjusteringar kan du få större kontroll över var och när dina annonser visas. Du kan ange budjusteringar om du vill höja eller sänka buden på dina dynamiska annonsinriktningar med en viss procentsats. Läs mer om hur du använder budjusteringar. Om du vill använda mer optimerade bud kan du ställa in automatisk budgivning.